Speltips Buffalo Sabres - Pittsburgh Penguins

Bild från Bildbyrån

Målspel på Pittsburgh Penguins

I Keybank Center får Buffalo Sabres besök av Pittsburgh Penguins natt till lördag. Det är ett möte i Eastern Conference som jag tror pingvinerna kommer dominera.

Pittsburgh Penguins går som tåget nu. De har imponerat med 3 raka segrar ordinarie tid, samt två förluster (en ord. tid och en Ot) och det mot högsta motstånd i Carolina Hurricanes och Toronto Maple Leafs.
Penguins segrar är också tagna med god marginal - hela laget fungerar från målvakt till offensiv. Framstående är Rust, Kapanen och givetvis Crosby som målskyttar.
Jarry har stått de fyra senaste så tänkbart är att det är DeSmiths (%.908 GAA 3) tur nu.

  • Skapar mycket chanser

Penguins är ett av de lag som skapar många High Danger- och Medium Chances framåt (Buffalo har klart sämre statistik där). Tillsammans med att Buffalo också har ett sämre försvar och är desarmerade på målvaktssidan med Comrie skadad gör Sabres sårbara.

Penguins är också ett bra bortalag (rankat 7.a i ligan) och momentum i NHL är alltid värt att beakta. Som tidigare nämt så har Penguins en fin svit, och på bortais har både Winipeg Jets och Minnesota Wild besegrats.

  • Speltips

Pittsburgh har som nämnt bra statistik i offensiven nu - de skapar mycket och har bra skottrating. Buffalo har en tendens att tappa defensivt och släppa till en hel del chanser (per 90 minuter släpper laget också in cirka 3 mål/match). Jag håller fortfarande Anderson som en duglig målvakt, den arton år yngre Luukkonen är lite oprövad med sämre statistik, men kolla målvakter kvällen innan svensk tid.

Det brukar bli målrika tillställningar när lagen spelar och jag lägger Över 3,5 mål för Pittsburgh inklusive förlängning till oddset 1,86 hos Unibet.