Speltips Chicago Blackhawks - Buffalo Sabres

Bild från Bildbyrån

Öppen match med nord-sydhockey!

För den som är kvällspigg natten till måndag svensk tid så avrundas NHL-helgen med bland annat mötet där Buffalo Sabres gästar Chicago Blackhawks. Det är en match med lag i de nedre delarna av konferenserna och jag tror på en böljande match som kan bli målrik!

Chicago ”vann” lotten i draften och fick megatalangen Connor Bedard till sitt lag. Givetvis kommer i stort sett allt kretsa kring Bedard närmaste åren i Blackhawks-organisationen, och han är något utöver det vanliga. Hittills denna premiärsäsong har det blivit 9 mål och 4 assist (18/11 skrivs tipset, match mellan Predators exkluderat i statistik).

Det är också förövrigt en intressant uppbyggnad av Blackhawks. Bedard representerar framtiden och sedan finns rutin i nyligen tillbaka kommande från skada - Taylor Hall - samt övrigt till exempel Corey Perry och backen Seth Jones.

  • Sabres har många forwardsalternativ

I Buffalo Sabres saknas Tage Thompson (12 poäng) som är skadad, men jag tycker det finns mycket duktiga forwards som kan kliva fram. Alex Tuch är alltid målfarlig i slottet och Casey Mittelstadt och Jeff Skinner likaså, det finns klart en bredd offensivt i Buffalolaget.

  • Speltips

Båda lagen är offensivt viktade. Och det märks på målvakternas statistik och spel såhär långt. Petr Mrazek är trolig i Blackhawksmålet och han har ett GAA strax under 3. I Sabres finns flera alternativ för att vakta målet. Jag tror att vi kan räkna bort Comrie som målvakt natten till måndag då han hade en tuff natt mot Jets där han släppte tre puckar på 18 skott. Ukko-Pekka Luukkonen GAA 2,92 eller Devon Levi 3,65 är troliga burväktare för natten.

På förhand är det en ganska jämn match där Sabres ska vara favoriter på 1X2. Båda lagen känner vittring av 2 poäng för att kunna få kontakt i sina divisioner vilket gör att jag hoppas på en match som svänger, och det med många mål som följd. Mitt tips blir Över 6 mål i matchen ordinarie tid och det spelas med 4 Units.