Speltips Chicago Blackhawks - Toronto Maple Leafs

Bild från Bildbyrån

NHL primetime i Sverige!

Fredagen är lite speciell sett ur Tv-publikens perspektiv. På hela kvällen finns nämligen en rad av NHL-matcher för oss framför soffan i Sverige. Thanksgivinghelgen och ishockey lever i symbios och jag har hittat ett tips i matchen mellan Chicago Blackhawks och Toronto Maple Leafs.

Väl hemma i Usa och Kanada tycker jag att Toronto ska vara rättmätiga favoriter i denna match. Laget har ett ”staket” på gång och jag tror de vinner bortamatchen mot Blackhawks.

Om vi börjar med att celebrera framgångarna för William Nylander. Helt makalös säsong så här långt och rekordforwarden dyker upp och assisterar och avgör matcher på löpande band. Som vi såg i Globen Series så är Nylander i storform. Han bär Leafs och med det så finns det också mycket sparkapital i truppen.
Auston Matthews är fortfarande på tronen i lagets interna skytteliga med sina 14 mål. Marner är nyttig och rotepolarna till nämnda Nylander, Tavares och Bertuzzi har 11 mål ihop.

  • Speltips

Toronto är ett storlag och just nu har de en fin slutspelsplats. Laget kan vara moget, om inte i år som närmaste åren - för att vinna hela cupen.
Som lag är det bättre på pappret än Chicago Blackhawks, och jag tror att fler linor än första och andra i Leafs kommer syna gluggarna i hemmalaget.
Vi ser nyckelspelare i form i Leafs och målvaktsspelet börjar sitta. Om man ska se någon brist så är det på backsidan där skador spökar till det lite.

Mitt tips till Fredagskvällen (svensk tid) blir att Toronto Maple Leafs vinner ordinarie tid och det spelas med 5 Units.