Speltips Colorado Avalanche - St. Louis Blues

Bild från Bildbyrån

Revansch!

Med 31 sekunder kvar gjorde Seattle Kraken avgörande 3-[4] målet i Denver Colorado natten till fredag. Avalanche var som vanligt starka i hemmarinken, men snöpligt fick de se sig besegrade. Jag tror på stark revanschlust och ser också Colorado som ett bättre lag än motståndet för kvällen - St. Louis Blues - och lägger hemmavinst fulltid.

Colorado Avalanche har varit bra på hemmarinken i starten av den här säsongen. Innan mötet mot Kraken var det fyra raka fullpottar och en plusstatistik på +12 mål.

Laget som vunnit cupen nyligen är givetvis att räkna med även i år. De har en backuppsättning med bland annat Cale Makar och Devon Toews, spelare som nästan kan klassas som forwards ibland.
Bland forwards vill jag lyfta fram trotjänare som Mikko Rantanen, Nathan MacKinnon och Valeri Nichushkin. Tyvärr fick Artturi Lehkonen en ganska tuff tryckare och utgick i slutet mot Seattle. Men övriga tre gör grovjobbet i produktionen och har gjord cirka 15 mål denna inledning av säsongen.
Troligen är det förstakeeper Alexandar Georgiev som kommer roteras in mot Blues. Han har hittills på 10 matcher ett GAA på 2,93.

Visst har St. Louis Blues spelat bättre senaste tiden men vinsterna har kommit mot lite enklare motstånd som till exempel Arizona Coyotes, Montreal Canadians och skadechockat Devils.

Lagen möttes också 2/11 i Denver med en hemmavinst 4-1.

  • Speltips

Colorado Avalanche kommer bli att räkna med i Central division och hela cupresonemanget. De har och står för kvalitet och är mångfacetterade som lagbygge. Jag tror på snabb replik här från Avalanche natten till söndag och spelar dem som vinnare under ordinarie tid med 5 Units.