Speltips Cremonese - Venezia

Bild från Bildbyrån

Målen i fokus!

På Stadio Giovanni Zini ska Cremonese ställas mot Venezia och detta i första mötet i finalen av Serie B-slutspelet. I potten ligger ett Serie A-kontrakt, men det är bäst över två möten som avancerar till det italienska finrummet och jag tror på en välspelad final där målen hamnar i fokus per omgående.

Tankar inför avspark

Venezia åker till den här bortamatchen som underdogs, men ser vi till prestation i föregående runda mot Palermo gjorde de inte bort sig. Där vann de bortamatchen med 0-1 och det följde de sedan upp med en 2-1-seger i returen på hemmaplan. 

Nu inleder de borta igen och har således chansen att ta med sig ett vasst resultat inför avgörandet på hemmagräs. Senast de mötte Cremonese var i seriesammanhang och det i slutet på Serie B då de möttes i omgång 35. Då var Cremonese bortalag och fick se sig besegrade med 2-1.

Revansch i sikte!

Inför torsdagens möte där Cremonese alltså inleder på hemmagräs har de bara revansch i sikte. Vikten av ett bra resultat inför returen är såklart livsviktigt för att drömmen om Serie A-spel nästa säsong ska gå i uppfyllelse. 

Hemmalaget för kvällen kommer från två målrika möten med Catanzaro i föregående runda. Där spelade de 2-2 i bortamatchen, men när det vankades returmöte här i Catanzaro, då vann hemmalaget med stabila 4-1.

Speltips inför Cremonese - Venezia
Johan Videll

Johan Videll

Mina tankar inför denna första match i kampen om avancemang handlar om mål. Det är final, det är match ett av två i ett hett dubbelmöte och jag förväntar mig en grym match mellan två lag som kommer gå för seger! Det är som sagt ett Serie A-kontrakt i botten och att båda lagen nätar i den här matchen ser inte alls tokigt ut.

Lycka till vid rygg!

Oddsjämförelse Cremonese - Venezia