Speltips: Crystal Palace - Arsenal 5/8 "Full fart framåt i PL…
Speltips Crystal Palace - Arsenal

Bild från Bildbyrån

Full fart framåt i PL premiären

Äntligen, äntligen, äntligen! På lördag smäller det ordentligt då Premier League äntligen är tillbaka och livet går tillbaka till det normala. Vi doppar dock tån i vattnet på fredagskvällen med ett riktigt spännande möte där Arsenal gästar Crystal Palace på Selhurst Park.

Crystal Palace var i lite av en transaktionssäsong ifjol då Patrick Viera tog över och fotbollen skulle bli mer posessionorienterad och "attraktiv". Detta lyckades man med och inte bara tog man fler poäng än tidigare, man spelade också en betydligt mer publikvänlig fotboll, Hodgsons framgångar till trots.

Man har tappat en nyckelspelare i Conor Gallagher som är tillbaka i Chelsea efter lånet och på in-fronten finns två spelare som sticker ut lite extra hos mig, Sam Johnstone och Chris Richards. Johnstone är en skicklig målvakt som följde med WBA ned i Championship och kan konkurrera ordentligt med Guaita. Richards har jag sämre koll på men ska enligt de som kan det bättre vara en, sett till Palace mått mätt, riktig kupp och en stor potential.

I försvaret lär vi fortsatt få se Guehi växa tillsammans med Andersen och ena kanten kommer Mitchel ta hand om samtidigt som det på andra är lite mer osäkert. Där jag oroar mig för Palace är på det centrala mittfältet. Man har inte ersatt Gallagher och Hughes räcker knappast till samtidigt som McArthur och Milivojecic börjar se tröga ut. Doucoure från Lens är spännande men inte mer än så i dagsläget.

I offensiven kan det dock explodera ordentligt i år. Vi vet mycket väl vad Zaha kan göra men här finns potential i framförallt Olise men även Edouard att explodera och till och med vara nr 1. Jag tror dock att man kommer att lida av att man, till synes, inte lyckats ersätta Gallagher som funkade perfekt som länk mellan all talang i offensiven och grovarbetarna i defensiven. Utan honom kommer man behöva spela mer rakt och då tappa lite av den identitet man började bygga ifjol. Viera har säkerligen en plan dock, vad återstår att se.

Många lag har värvat smart och bra, ett av dom är definitivt Arsenal. Till skillnad från de flesta andra har man dessutom redan hunnit integrera nyförvärven i laget. Gabriel Jesus och Zinchenko kommer att ta med sig en helt annan nivå från City och en helt annan mentalitet, utöver kvaliteten man faktiskt besitter. Det blir, likt Sterling i Chelsea, spännande att se om det var City som gjorde dem bra eller om deras individuella status kan få en skjuts av att vara en större fisk i en mindre damm.

Prestera har Arsenal gjort på försäsongen, minst sagt. Laget har spelat mycket och man har fått till många matcher med den tilltänkta startelvan, till skillnad från konkurrenterna i toppen och resultaten talar för sig själva. 4-0 mot Chelsea, 6-0 mot Sevilla och endast en förlust på sju träningsmatcher samtidigt som man stundtals spelat strålande ger trygghet in i säsongen.

Med Partey och Xhaka på centrala mittfältet och Ödegård, Saka, Martinelli och Jesus med fria tyglar framåt kommer vara så nära en garant på trevlig fotboll man kan komma.

Speltips

Försäsong är försäsong och man kan inte dra för stora växlar av det MEN det är betydligt skönare att gå in i premiären med fina resultat och bra spel i ryggen. Detta gäller båda lagen som kan vara riktigt nöjda med sina försäsonger och det man fått se av dem.

Jag tror på mål här. Utan tvekan.

Vi kommer få se ett Arsenal med fyra mycket vassa offensiva pjäser fullpackade med självförtroende och frihet och för första gången ett grundspel bakom som känns gediget och genomarbetat. På andra sidan har vi en lightversion av samma sak, man är inte lika vassa och man har inte ett lika gediget grundspel men fortsätter Palace som ifjol finns alla möjligheter för Zaha, Olise och gänget att bara ha blicken framåt och göra det man är bra på och då brukar man skapa en hel del.

Jag är nästan inne på att spela Arsenal över 2,5 mål men det är trots allt premiär på bortaplan så jag tar den försiktiga vägen och spelar över 2,5 mål i matchen. Det är för mycket självförtroende och kvalitet på plan för att det inte ska skapas en hel del och för många potentiella målskyttar för att inte några ska hamna i nät.

Över 2,5 mål spelas till 1,97 gånger pengarna.

Lycka till!

Fler aktuella speltips

SpelstoppTipsterMatch/EventSpelOddsUnitsResultat
14 aug.
15:00
Nottingham - West Ham
Premier League
Spel: Nottingham. Pengarna tillbaka vid oavgjort.
 
14 aug.
15:00
Djurgårdens IF - Kalmar FF
Allsvenskan
Spel: Båda lagen gör mål
 
14 aug.
15:00
AIK - IFK Värnamo
Allsvenskan
Spel: Värnamo +1 asian hcp
 
14 aug.
15:30
Mainz - Union Berlin
Bundesliga
Spel: Dominik Kohr får kort
 
14 aug.
17:30
Chelsea - Tottenham
Premier League
Spel: Tottenham över 4,5 hörnor
 
15 aug.
06:00
Marlon Vera - Dominck Cruz
UFC
Spel: Dominick Cruz vinner
 
15 aug.
18:30
Hellas Verona - Napoli
Serie A
Spel: Verona +0.5
 
16 aug.
01:00
JVM Ishockey
Hockey-VM
Spel: Team Canada vinner
 
13 apr.
01:00
Vinnare av Pacific Division
NHL
Spel: Edmonton Oilers
 
6 maj
16:00
The Championship - Långtidsspel
Championship
Spel: Sunderland Top 12 finish
 
19 maj
20:00
Girona att åka ur La Liga 2022/2023
La Liga
Spel: Girona att åka ur
 
20 maj
20:00
Serie A - Långtidsspel
Serie A
Spel: Lecce ramlar ur Serie A
 
28 maj
16:00
Slår flest målgivande passningar i Premier League - Harry Kane
Premier League
Spel: Harry Kane slår flest målgivande passningar i Premier League - Ja
 
28 maj
16:00
Brentford att bli nedflyttade - Långtidsspel
Premier League
Spel: Brentford att bli nedflyttade - Ja
 
31 maj
16:00
Bundesliga - Skytteligavinnare
Bundesliga
Spel: Patrik Schick gör flest mål i Bundesliga - Ja
 

Fler spelnyheter & kampanjer

Presentation Demjan - Ny spelläggare hos Bettingstugan!

12 augusti 2022

Dennis "Demjan" Larsson är klar för Bettingstugans ombudsspel. Detta efter att ha briljerat med egna rader samt andelsspel åt ett annat ombud. Läs hans tankar kring spel och hur ... Läs mer

Veckans bästa spel i Division 2 signerat Erik!

12 augusti 2022

Erik Johansson - som är verksam i Friska Viljor HC - fortsätter att leverera veckans tankar kring spel i Division 2. Han bjuder på speltips och välinitierade kommentarer i ... Läs mer

Bettingstugan tippar La Liga 2022/2023 - Bottenstriden

La Liga 11 augusti 2022

La Liga startar i mitten av augusti och det är en liga som kommer bli rafflande att följa. Här följer en genomgång av bottenstriden i ligan med speltips och analyser av samtliga ... Läs mer

Bettingstugan tippar La Liga 2022/2023 - Toppstriden

La Liga 10 augusti 2022

La Liga startar i mitten av augusti och det är en liga som kommer bli rafflande att följa. Här följer en genomgång av toppstriden i ligan med speltips och analyser av samtliga ... Läs mer

Bettingstugan tippar Serie A 2022/2023 - Toppstriden

Serie A 8 augusti 2022

Serie A startar i mitten av augusti och det är en liga som kommer bli riktigt spännande att följa. Här följer en genomgång av toppstriden i ligan med speltips och analyser av ... Läs mer