Speltips: Crystal Palace - Aston Villa 27/11 "Om Palace mot Villa,…
Speltips Crystal Palace - Aston Villa

Bild från Bildbyrån

Om Palace mot Villa, nya tränare och noll kontroll

I varje omgång av Premier League finns ett möte som, topplagen borträknat, sticker ut lite extra. En tränare som håller på att ryka, ett lag som börjat se spännande ut eller en match som betyder mycket. Den här omgångens match för mig är mötet mellan laget som skulle vara det spännande och intressanta mot laget som faktiskt blev det, när Aston Villa gästar Crystal Palace.

Crystal Palace

Jag har inte mycket ont att säga om Roy Hodgson men spännande har inte Palace känts på länge. Det gjorde man heller inte i sin horribla premiär mot Chelsea och det har stundtals inte resultaten gjort heller men sedan den tunga inledningen har man tagit enorma kliv och det Viera gjort med laget är imponerande.

Man är obesegrade sedan förlusten mot Liverpool i mitten av September och har stundtals spelat riktigt bra fotboll. Samtidigt har man bara vunnit två av dessa sju obesegrade matcher.

Det är inte bara på sidlinjen det skett förändringar, man har även fått in en hel del spelare som bättre passar Vieras spelstil och där man tidigare förlitade sig på briljans från två spelare har man nu fått in både Guehi och Andersen som på sikt kommer bilda ett stabilt backpar, lägg därtill att spelare som Olise och Edouard börjat känna sig varma i kläderna och tillsammans med Zaha hotar man konstant. Nyckeln i år har dock varit Chelsealånet Conor Gallagher som äntligen bundit ihop det mittfältet med anfallet och gett det understöd Zaha och Eze saknade förra året. Det gör inte bara att man gör fler mål utan att man mer sällan behöver förlita sig på individuell briljans.

Aston Villa

Jack Grealish, lagets själ och kapten lämnade klubben inför säsongen. Bakom sig lämnade han ett stort hål och 100 miljoner pund att fylla det med. Detta gjorde Villa på ett betydligt bättre sätt än jag kunnat vänta mig. Istället för att satsa på en spelare att fylla Grealish skor valde man att fördela bördan. In kom Buendia, Bailey, Danny Ings, Ashley Young och Sanson och jag var nog inte den enda som kände att detta bör bli ett starkare Villa än ett där allt fokus och ansvar ligger på Grealish.

Här står vi dock, i November, där Dean Smith ersatts av Steven Gerrard och Aston Villa endast samlat ihop 13 poäng på 12 matcher.

Gerrard har gjort ett bra jobb med Rangers men det är svårt att veta hur han kommer att tackla den här uppgiften och vad han vill implementera men gissningsvis är det stabila försvar Rangers visade upp en av sakerna på agendan.

Speltips

Detta är ett möte mellan två lag som äntligen vill någonstans och satsar mot det men det är också två lag som väldigt ofta är inblandade i vad neutrala skulle kalla "underhållande matcher" och som lagets tränare skulle kalla en annalkande hjärtattack.

Det har varit mycket nytt, mycket fart och alldeles för öppna matcher för att det ska gå att kontrollera dem. Det har skapats en hel del och det har bjudits på en hel del. Palace matcher snittar 2,9 mål fördelat på 18 framåt och 17 bakåt medan Villas matcher snittar 3,0 mål per match fördelat på 16 framåt och hela 20 bakåt. Nog vill Gerrard ändra på detta men jag tror att det kommer ta tid, precis som för Viera. Tills dess kommer vi få se relativt lite kontroll och betydligt mer offensiv entusiasm, fart och stundtals lite briljans.

Över 2,5 mål spelas till 2,10 gånger pengarna.

Lycka till!

Fler aktuella speltips

SpelstoppTipsterMatch/EventSpelOddsResultat
20 jan.
18:59
Dagens Trippel 20/1
Spel: Trippel
 
20 jan.
19:00
Oskarshamn - Brynäs
SHL
Spel: Fredrik Olofsson att göra minst en poäng
 
20 jan.
19:00
Leksand - Växjö
Spel: Joel Kellman gör minst en poäng
 
30 jan.
15:15
Prix d'Amerique 2022
Trav
Spel: Don Fanucci Zet att vinna Prix d'Amerique 2022
 

Fler spelnyheter & kampanjer

Spikar och skrällar inför helgens Stryktipset (v.2)

Premier League 14 januari 2022

Stryktipset är tillbaka igen efter att vi inte fått någon med 13 rätt förra veckan. Denna vecka får vi därmed 12 miljoner i jackpot och bra läge att vässa hjärnorna igen. Några ... Läs mer

Stryktipskrönikan med Bettingstugan 15 Januari

Premier League 14 januari 2022

Ny krönika och nya möjligheter när Bettingstugans spellägare Sanel Hrjnic kommer med veckans Stryktipskrönika. Hör hans tankar kring bank, spik och varningar på kupongen. Läs mer

Idrottsgalan 2022 - Två stora favoriter gör upp om åtråvärda priset!

12 januari 2022

Idrottsgalan går av stapeln den 17 januari 2022 och ett av de mest åtråvärda priserna är förstås årets manliga respektive kvinnliga idrottare. Och i båda kategorierna är de två ... Läs mer

Stryktipskrönikan 8 Januari

7 januari 2022

Ny krönika och nya möjligheter när Bettingstugans spellägare och bettingexpert Jonas Weimer kommer med veckans Stryktipskrönika. Hör hans tankar kring bank, spik och varningar på ... Läs mer

Spikar och skrällar inför helgens Stryktipset (v.1)

Premier League 7 januari 2022

Det är FA-cupen i fokus när Stryktipset är tillbaka igen! 3e rundan ska spelas med en hel del fina lag från Englands högsta serier. Kupongen är dock knepig och kräver en bra spik ... Läs mer