Speltips Dallas Stars - Toronto Maple Leafs

Bild från Bildbyrån

Målsnålt när Leafs gästar Dallas

Mitt andra tips till NHL-natten till fredag är att mötet mellan Dallas Stars och Toronto Maple Leafs blir målsnålt. Båda lagen har starka defensiver i stabila backar och bra målvakter, och i detta första möte för säsongen så tycker jag underlinan lockar.

Det är en högoktanig match vi har att vänta i Dallas fredag natt. Hemmalaget har börjat säsongen mycket bra. Laget har spelat in elva poäng på sju matcher och är tvåa efter Colorado Avalanche i Central Divison.
Dallas styrka är att kontrollera defensiven. Starka backar och sedan stjärnmålvakten Jake Oettinger som är 1,44 i GAA på sina inledande 4 matcher i målet.

Även när man tittar på gästande bortalaget Toronto Maple Leafs finns intressanta element i defensiven. Eller vad sägs om rutinerade back-klippor som John Klingberg, Morgan Rielly och Mark Giordano som bildar en ryggrad framför deras målvakter.
Just målvakter är intressant i Leafs. Den som visat sig vara mest på hugget hitintills är Joseph Woll med sina 1,44 GAA på 3 matcher. Tre matcher är statistiskt tunt för att göra en djuplodad analys, men att det verkar vara en spännande keeper är det inget snack om. Alternativet till Woll är Ilya Samsonov. Han är rutinerad men har inte fått bästa starten på säsongen, kanske om han vaktar målet får han mer hjälp av övriga laget i denna match.

Med de defensiva resurser som finns i båda lagen så tycker jag att underspel är intressant. Det brukar bli tillknäppta matcher i American Airlines Center och Stars målskillnad om 16-11 vittnar också om hur laget spelstrategi ser ut.