Speltips Detroit Red Wings

Bild från Bildbyrån

Det börjar se intressant ut för Red Wings

Jag tycker alla Red Wings supportrar kan se fram emot kommande säsong. Det har gjorts en hel del förändringar i truppen och även om laget spelar i ”tuffa” Atlantic Division så tycker jag att med nya truppen så bör de kunna göra 85 poäng eller fler i grundserien* till ett odds om in nuläget 1,86 hos Betsson.

*Ligan har 82 ordinarie omgångar nu när det är 32 lag. Minst 70 matcher måste vara spelade för att spelet ska vara giltigt.
Ligans sista omgången spelas i början av april 2023.

Detroit tog hem cupen senast säsongen 2007-08. Det har gått sju säsonger sedan laget tog sig till slutspel.
Nu tycker jag ledningen i Detroit har börjat hitta rätt i sin ambition att bygga laget. Kalla det en rebuild eller vad du vill - med tillskott över alla lagdelar så känner jag att Wings blir intressanta säsong 22/23.

  • Målvakter

Om vi börjar med att titta på defensiven, och närmare bestämt målvaktssidan, så finns nu två dugliga keepers som kan alterneras av coach Lalonde.
Vi har den finska målvakten Ville Husso som spelade 40 matcher med Blues ifjol och hade en procent om .919. Och tillsammans med Ville finns Alex Nedeljkovic som gjorde en okej säsong föregående säsong i Wings.

  • Försvarsspelare

Bland backarna är det givetvis tyska talangen Moritz Seider som kommer leda laget defensivt. Han gjorde 7+43 förra säsongen och är definitivt stommen för laget där. Wings har tre svenska backar där det framförallt ska bli intressant att följa Simon Edvinsson (fr Frölunda), övriga är Hägg och Lindström.

  • Offensiven stärks

Föregående säsong gjorde svenska Lucas Raymond 23+34, en siffra som säkert kommer förbättras i denna säsong. Vi har kända namn som Larkin, Bertuzzi, Vrána etc. Och bland tillskotten finns spelare som Andrew Copp, David Perron, Dominik Kubalík.

Får laget vara skadefritt så kommer Red Wings kunna kriga för en Wild Cardplats och ska ha bra chans att ta de poäng som spelet kräver. Det finns mer spets, rutin och valbarheten för coach att matcha sitt lag. Helt enkelt många intressanta namn som gör att det kan bli bra fart på Wings spel denna säsong.