Speltips Detroit Red Wings - Toronto Maple Leafs

Bild från Bildbyrån

Svenska stjärnan nätar för Leafs!

I Stockholm och Avicii Arena fortsätter hockeyfesten Global Series med mötet Detroit Red Wings vs. Toronto Maple Leafs. En viss svensk forward är i kanonform lagom till det svenska besöket och mitt tips blir att William Nylander nätar även här!

William Nylander går emot en rekordsäsong. 27-åringen har i nuläget gjort 10 mål och 12 assist för sitt Maple Leafs och bidrar med det lagets framgångar.

Nu är William alltså på besök med sina kanadensiska stjärnspelare i Sverige. Givetvis är detta en historisk match och händelse, och så kul att Nylander är i så bra målform.

  • Het andrakedja

Toronto ligger på en slutspelsplats (Wild Card) i Eastern Conference. Med de höga krav som finns på laget ska de vara favoriter i den här matchen. Nu på ’stor is’ får vi se spelskickliga andrakedjan med John Tavares (C) med 6+10, LW Tyler Bertuzzi 3+3 och Nylander med sina 10+12 ta sig an Atlantic rivalerna Red Wings.

William Nylander är också framgångsrik i powerplay där han ingår i första powerplay-uppsättningen:
William Nylander
- John Tavares - Mitch Marner
John Klingberg - Auston Matthews

  • Viktigt målvaktsval för Wings

Red Wings har varit lite blandade i sin defensiv. Intressant är målvaktsvalet där James Reimer är den bästa av Detroits målvakter med Ville Husso (GAA 3,61) kämpar lite mer med dagsformen. Laget har målskillnaden 55 gjorda och 49 insläppta vilket vittnar lite om den offensiva vikten i spelstilen.

Mitt tips till fredagskvällens möte i Stockholm blir att William Nylander gör mål för sitt Maple Lefs inklusive förlängning och spelar det med 2 Units.