Speltips: Dusseldorf - Mannheim 8/10 "Om Düsseldorf mot Mannheim i…
Speltips Dusseldorf - Mannheim

Bild från Bildbyrån

Om Düsseldorf mot Mannheim i ISS Dome

Tysk hockey hade, likt många ligor runt om i världen, ett otroligt tungt 2020. Sluttampen av 2019/20 avbröts och det tog väldigt lång tid innan man kom igång med säsongen 20/21. När man väl gjorde det handlade det om två serier, norr och syd, för att minska resandet och det var tydligt att lag hade tagit en stor ekonomisk smäll.

Den smällen syntes inte lika tydligt då som den gör nu eftersom spelare inte hade så mycket valmöjligheter utan tog en lönesmäll för att få spela. Tittar vi däremot på laguppställningarna runt om i ligan nu känns den svagare än på länge.

På fredagskvällen tar Dusseldorf emot Mannheim i ett tidigt toppmöte. Bortalaget är alltid däruppe medans det för Dusseldorf varit betydligt mer berg och dalbana senaste åren.

Dusseldorf var ett av lagen som tvingades skära ner på sin spelarbudget kraftigt under fjolårssäsongen och tappade ett par importer som följd av detta. Inför i år har fler försvunnit men man kan trots det ställa ett okej lag på isen. Det kanske största tappet är det av Mathias Niederberger till Berlin. Han har konsekvent varit en av ligans absolut bästa målvakter och dessutom en stor profil i klubben. Ersätter honom gör unge Mirko Pantkowski och Hendrik Hane, två talangfulla målvakter men med en bra bit upp till Niederbergers nivå.

En man dock lyckades förlänga med är gamla svensk och nhl-bekantingen Kyle Cumiskey som blir en nyckel i försvaret. Detsamma får sägas om Marko Nowak och Bernie Ebner samt nyförvärvet Joonas Järvinen.

Offensivt sett ser det ganska tunnt ut. Man har värvat relativt okänt och det är inte direkt något av nyförvärven som exploderat hittills. Istället är det tyskarna Tobias Eder, Alexander Barta och Daniel Fischbuch som levererat bäst offensivt. En annan som inlett säsongen bra är Victor Svensson som trots en tydlig tvåvägsroll lyckats skrapa ihop fem poäng på åtta matcher.

Dusseldorf har dock inlett säsongen lovande och har endast förlorat två matcher på ordinarie tid på sina åtta inledande matcher. Det såg ut att vända med förlust mot Ingolstadt i övertid och sedan 3-5 mot Munchen men man hittade snabbt tillbaka och kommer till mötet mot Mannheim med två 3-1 segrar i ryggen, mot Nurnberg och Berlin.

Mannheim är tillsammans med Red Bull Munchen en tydlig maktfaktor inom tysk ishockey. Med SAP i ryggen ställer man alltid ut ett slagkraftigt lag som många säsonger gränsar till dominant. Trots en del tunga skador, bland annat på David Wolf så ser man återigen ut att bli ett topplag.

Felix Bruckman är en stark målvakt som kommer avlösa åldrande Endras på ett utmärkt sätt. Lägg därtill spelare som Melart, från växjö, NHL och KHL meriterade Holzer, än mer meriterade Desjardins så har vi redan där större meriter än Dusseldorf. Utöver det hittar vi även unge Tim Wolgeumuth som gjorde succe för Ingolstadt ifjol, Mattias Plachta som alltid levererar, Nigel Daws som anslutit efter en lång tid i KHL efter sin NHL karriär samt svenskbekantingen Borna Rendulic som återvänt till Mannheim efter en stark säsong i Örebro. Det är, med andra ord, en kanontrupp man sitter inne på och känslan är att man endast kommer bli bättre.

Säsongen inleddes med förlust borta mot hemmastarka Straubing men efter det har man gått från klarhet till klarhet och vunnit sju av åtta, senast borta mot Lausanne med 5-2 i CHL.

Speltips

Deras formmässiga kurva kanske inte pekar ditåt men ser man till truppens styrka och konkurrenternas så bör Dusseldorf dala en aning i tabellen. Man har varken bredd eller spets för att hänga kvar speciellt länge. Precis tvärtom är det med Mannheim. Man har kanske inte imponerat enormt spelmässigt hittills men varit otroligt stabila och släpper väldigt sällan in mer än två mål. Man har dessutom ett enormt sparkapital offensivt i spelare som håller på att acklimatisera sig till ligan och omgivningen. När det väl sker blir Mannheim livsfarliga och jag tror att vi, likt i matchen mot Lausanne, kommer få se det mer frekvent. Dusseldorf är starka hemma i ISS Dome så det kommer inte att bli en lätt uppgift men jag tror att Mannheim är för bra, för breda och för tunga för Dusseldorf och därför spelas den raka tvåan till 2,11 gånger pengarna.

Lycka till!

Fler aktuella speltips

SpelstoppTipsterMatch/EventSpelOddsUnitsResultat
17 maj
13:30
Thanasi Kokkinakis - Fabio Fognini
Eliteserien
Spel: Thanasi Kokkinakis vinner matchen.
 
17 maj
20:45
Southampton - Liverpool
Premier League
Spel: Antal avslut av spelaren (Diego Jota) - Över 2.5
 
18 maj
03:30
Colorado Avalanche - St Louis Blues
NHL
Spel: Colorado
 
18 maj
21:00
Eintracht Frankfurt - Glasgow Rangers
Europa League
Spel: Eintracht Frankfurt lyfter bucklan
 
19 maj
20:45
Everton - Crystal Palace
Premier League
Spel: Everton vinner
 
19 maj
21:00
Aston Villa - Burnley
Premier League
Spel: Burnley vinner
 
22 maj
20:00
Osasuna - Mallorca
La Liga
Spel: Osasuna vinner
 
29 maj
13:30
Nottingham flyttas upp
Championship
Spel: Lag flyttas upp - Nottingham
 
13 juni
00:00
Vinnare NHL
NHL
Spel: Edmonton vinner
 
15 juni
05:45
Vinnare Eastern Conference
NHL
Spel: Florida Panthers
 
30 juni
01:00
NHL 2021-22 Stanley Cup-vinnare
NHL
Spel: Colorado Avalanche
 
1 juli
00:00
Tampa Bay
NHL
Spel: Tampa Bay vinna östra konferensen
 

Fler spelnyheter & kampanjer

Lets Dance final 2022 - Odds, Analys & Tips!

Let's Dance 16 maj 2022

Det är dags för final av Lets Dance 2022 och allt står mellan två finalister! Läs allt om Lets Dance finalen här. Läs mer

Spela Revanschen hos Snabbare - 800 kr gratisspel!

13 maj 2022

Som ny kund hos Snabbare kan du nu få en andra chans! Sätter du inte ditt första spel så får du en ny chans. En optimal bonus för alla oss som vill ha mer spänning i tillvaron ... Läs mer

Anders Limpar kommenterar Masked singer rykten - "Är du Trollkarlen Anders?"

13 maj 2022

Anders Limpar kommenterar ryktena kring TV4 och deras program Masked Singer. Både juryn och tittarna är inne på att trollkarlen kanske kan vara Limpar. Hör vad han har att säga om ... Läs mer

Oddsen till Eurovision är här » Spana in Sveriges odds!

Eurovision närmar sig nu med stormsteg och det är dags att spana in hur stor chans Sverige och vinnaren Cornelia Jakobs har när det kommer till den stora finalen. Det är en härlig ... Läs mer

Topp 10 Bonusar för Fotbolls-VM 2022

Fotbolls VM 2022 12 maj 2022

Fotbolls-VM 2022 är snart här! Med ett stort mästerskap som VM kommer det ofta flertalet fina kampanjer, bonusar och erbjudanden från spelbolagen. I denna artikel går vi igenom ... Läs mer