Speltips: England - Tyskland 29/6 "Hett rivalmöte på Wembley"
Speltips England - Tyskland

Bild från Bildbyrån

Hett rivalmöte på Wembley

Slutspel i ett Europamästerskap. England mot Tyskland. På Wembley.

För undertecknad blir det inte mycket större än så.

Det räcker dock inte med pressen från två fotbollstokiga folk och 45 000 åskådare, man ska även på något sätt försöka överträffa måndagens helt ofattbara fotbollsfest där båda mötena slutade 3-3 efter sena reduceringar och kvitteringar efter 1-3 underlägen.

Englands väg till åttondelen har gått via gruppen med Tjeckien, Kroatien och Skottland. Man vann gruppen efter att ha slagit Kroatien och Tjeckien med 1-0 samt kryssat mot Skottland, 0-0. Man ser även tydligt i resultatraden var problematiken har legat för engelsmännen. I offensiven.

Problemen där börjar egentligen i avsaknaden, eller åtminstone det dåliga utförandet av, spelidé. Man har varit riktigt bra i två halvlekar, den första mot Tjeckien och Kroatien. Där handlade dock mycket om energi, press och djupledsspel snarare än att man spelat sig fram bakifrån och skapat chanser genom spelmönster och tydliga offensiva ramar. Detta är inget ovanligt på landslagsnivå, de senaste stora mästerskapens vinnare har spelat på ungefär samma sätt men ska England gå långt i detta mästerskap måste man hitta vägar att skapa chanser på andra sätt än misstag, för det kommer ske färre och färre ju längre turneringen lider.

Tyskland ska genomgå en generationsväxling, ändå har man ett av turneringens äldsta lag. För ut skulle ju det gamla och det nya skulle in. Ändå är det fortsatt Kroos, Muller, Neuer och Hummels i startelvan. Det finns dock mycket att bygga det nya på.

Vägen till åttondelen gick via den, på pappret och i verkligheten, tuffaste gruppen. Tillsammans med Portugal och Frankrike skulle man pulvrisera stackars Ungern men de senare visade sig vara en svårare nöt att knäcka än man trodde på förhand inför en fullsatt hemmaarena. Man förlorade mot Frankrike trots stor spelmässig dominans, en dominans man tog med sig till mötet med Portugal där man imponerade stort och vann 4-2. Det gjorde man inte i sista matchen mot Ungern i Munchen. Krysset löste man dock till slut och andraplatsen säkrades efter en sen kvittering.

Speltips

Det är mycket begärt att den här matchen ska leverera samma dramatik och underhållning som måndagens åttondelsfinaler men det är det överlägset största prestigemötet hittills. Tyskland har visat att man kan föra spelet mot de bästa lagen och det är ingen vild gissning att så kommer bli fallet även här.

England har sett trygga ut defensivt men heller inte blivit testade, det kommer man bli nu men man kommer även se chansen att kunna pressa tyskarna till misstag när de spelar sig ur situationer snarare än det långa, raka spelet engelsmännen gissningsvis kommer bjuda på.

Om vi lärt oss något av de första åttondelsfinalerna så är det trots allt vilken offensiv kraft dessa lag har när det behövs och den här matchen är verkligen inget undantag. Oavsett hur matchbilden ser ut finns mer än nog med offensiv kvalitet för att hitta luckor i försvar som inte spelar ihop vanligtvis. Att stå emot spelare som Kane, Havertz, Gnabry, Sterling, Rashford, Kimmich, Muller, Werner, Foden, Gosens, Grealish och Sancho tror jag inget av försvaren mäktar med.

Båda lagen gör mål spelas till 1,83 gånger pengarna.

Matchens Fräckis

Antonio Rudiger har varit krasslig men tränade på måndagen och väntas trots allt spela mot England. Spelar han kommer han att hitta en energi som gränsar till hysterisk. Han kommer vara påslagen och han kommer spela tufft. Han kommer även provocera motståndarna till bristningsgränsen och även om han ofta befinner sig på rätt sida om gränsen är han alltid där och riskerar.

Till 4,00 gånger pengarna att han tar ett kort känns det otroligt värt att ta chansen att han den här gången är lite för taggad. Det spelar jag på Expekt.

Fler aktuella speltips

SpelstoppTipsterMatch/EventSpelOddsResultat
29 sep.
18:00
Aalborg - Rungsted
Metal Ligaen
Spel: Aalborg -1.5
 
29 sep.
18:45
Atalanta - Young Boys
Champions League
Spel: Båda lagen gör mål & under 2,5 mål
 
29 sep.
19:00
MoDo - Västerviks IK
HockeyAllsvenskan
Spel: MODO ö3
 
29 sep.
19:00
HV71 - Västerås
HockeyAllsvenskan
Spel: HV71 -1.5
 
29 sep.
19:00
Norrby - Helsingborg
Superettan
Spel: Norrby 0 AH
 
29 sep.
21:00
Manchester U - Villareal
Champions League
Spel: Manchester United -1 AH
 
29 sep.
21:00
Juventus - Chelsea
Champions League
Spel: Under 2,5 mål
 
30 sep.
19:00
Frölunda HC - Örebro HK
SHL
Spel: Örebro X2
 
30 sep.
19:00
Timrå - Luleå
SHL
Spel: Luleå vinner under ordinarie speltid
 
12 okt.
00:00
Philadelphia Flyers
NHL
Spel: Philadelphia Flyers når slutspel Ja
 
13 okt.
00:00
Colorado Avalanche
NHL
Spel: Colorado Vinnare Central Division
 
12 dec.
18:00
Norska mästare 2021
Eliteserien
Spel: Molde vinner norska Eliteserien 2021
 

Fler spelnyheter & kampanjer

Stryktipskrönikan med Bettingstugan 25 September

Premier League 24 september 2021

Stryktipskrönikan kommer rulla på under hösten 2021 med våra spelläggare på ombudssidan. Näst på tur är Bettingstugans spelläggare Dalibor Rajic som kommer med sina tankar inför ... Läs mer

"Jag var så stel så jag knappt kunde knyta skorna!" - Limpar om sin debut!

24 september 2021

Anders Limpar har börjat spela fotboll igen, detta i division 5 klubben Hede IK uppe i Härjedalen. Hör Limpans egna ord om den galna matchen där han även gör mål från halva planen! Läs mer

Spikar och skrällar inför helgens Stryktipset (v.38)

Premier League 24 september 2021

Det har blivit dags för en ny Stryktipsomgång med 25 miljoner i jackpot! En kupong är dock inte värd något utan riktigt bra spikar och skrällar. Här serveras de av våra experter ... Läs mer

Vem vinner SHL:s poängliga?

20 september 2021

SHL 2021/2022 drog igång för drygt en vecka sedan och det går fortfarande att spela på vem som vinner seriens poängliga. Vi har granskat spelbolagens odds för vinnare av SHL:s ... Läs mer

Spikar och skrällar inför helgens Stryktipset (v.37)

Premier League 17 september 2021

Det har blivit dags för en ny Stryktipsomgång med 15 miljoner i jackpot! Denna gång serveras spikarna och skrällarna från Bettingstugan av våra experter Anders Limpar och Jonas ... Läs mer