Speltips England U21 - Rumänien U21

Bild från Bildbyrån

England U21 måste vinna annars är det över

På midsommarafton har vi ett väldigt tunt utbud av fotbollsmatcher. Men EM för U21 tar ingen paus bara för att det är en svensk högtid. Här hittar vi en högintressant match mellan England U21 och Rumänien U21. England som väldigt snöpligt förlorade sin första match i gruppen mot Frankrike är i ett extremt stort behov av en vinst här. Rumänien som lite förvånande vann sin första match mot Kroatien ser väldigt bra ut. England har en trupp som kan ta sig hela vägen och vinna turneringen, men då måste man vinna denna match, annars är man borta. Tror detta stjärnspäckade England gör jobbet och vinner matchen.

England gjorde en väldigt bra match mot Frankrike, där man med lite klokare beslut och mer kyla skulle leda med någon boll eller två redan i första halvlek. Frankrike ser tagna ut av stunden och England radar upp chans efter chans. Ändå är det Frankrike som får det gyllne läget i Första halvleken med en straff, en straff som målvakten Henderson räddar. Att det står 0-0 i halvlek är mer än en gåta. England får betalt för sitt fina spel i början på andra halvleken då Man Citys unga stjärnskott Foden på egen hand snurrar upp hela Frankrike och väldigt retfullt placerar in bollen i mål. Såhär långt är allt på sin plats för engelsmännen men så sker det som inte får hända. I den 63:e min tar spelmotorn Choudhury ett ganska huvudlöst beslut. En vårdslös tackling i eget straffområde som genererar till rött kort och straff till Frankrike, en dubbel bestraffning. Frankrike lyckas med bedriften att även missa denna straff. Det ser länge ut som att England skall fixa tre poäng trots en man mindre men i den 89:e min kvitterar Frankrike. Och som om inte det vore nog, i den 95 min efter en hörna hittar bollen in i Englands kasse efter lite trassel och självmål av Wan Bissaka.

Det gör att England måste vinna mot Rumänien för att inte detta äventyr skall vara över. England har en starkt trupp med sig till detta EM. En drös med spelare som har många Premier League och Championship matcher i bena.

Rumänien tar en väldigt meriterad vinst i sin första gruppspelsmatch mot Kroatien. Väldigt disciplinerade i sitt försvarsspel och sylvassa i sitt anfalls och kontringsspel gör att man ganska enkelt tar vinsten med hela 4-1. Man lurar in ett väldigt uddlöst och tafatt Kroatien att begå stora misstag som man förvaltade med den äran. Man är väldigt trygga i sitt försvarsspel vilket gör att man inte stressar upp sig trots att Kroatien har väldigt mycket boll. Nu kommer ett till motstånd i England som är bolltrygga och kommer äga mycket boll. Kommer Rumänien Lyckas stå emot denna anstormning av engelsmännen?

Sammanfattning

England måste gå för vinsten annars är detta EM äventyr över. Räknar med att England gasar på från minut ett där Rumänien kommer få det hett om öronen. Får man matchen dit man vill kommer chanserna dyka upp, då gäller det att man förvaltar dessa. Man kommer äga mycket boll så där tror jag på en del hörnor till England. Ett kombinationsspel med vinst till England samtidigt som jag tror man även vinner hörnorna ganska stort

Reken är England U21 vinst & England U21 -1 hörna till 2.02 hos Unibet