Speltips: Esbjerg - Fredrikshavn 14/9 "Esbjerg får fart på säsongen…
Speltips Esbjerg - Fredrikshavn

Bild från Bildbyrån

Esbjerg får fart på säsongen på hemmaplan

Det är som vanligt en haltande tabell som möter en när man ser över den danska högstaligan och när vissa lag spelat fyra matcher och andra en är det givetvis svårt att dra några större slutsatser kring hur tabellen kommer sätta sig. Jag tror dock det ska mycket till att Fredrikshavn hamnar före Esbjerg i tabellen. På tisdagskvällen möts lagen i Esbjerg där jag tror vi får se varför.

Esbjerg har inte inlett säsongen strålande, långt därifrån. Man besegrade ett svagt Rödovre i premiären med 3-2 för att sedan förlora mot Sönderjyske borta efter straffar.

Det finns dock ett riktigt bra lag där och med tiden bör man kunna vara ett av lagen som utmanar Rungsted och Aalborg i toppen.

Man har en förstakedja av hög klass med Felix Scheel, Kale Kerbashian och Craig Puffer. Utöver det är det inte alls lika stjärntätt som tidigare säsonger men man besitter en riktigt stark backbesättning och har ett hårt arbetande lag där flera spelare kan få sitt stora genombrott, där Philip Schultz sticker ut. Utöver det finns där en stark dansk kärna på plats med spelare som gjort det väldigt bra tidigare säsonger och nu får ännu större roller när några av importerna försvunnit.

Några timmar norr om Esbjerg hittar vi Fredrikshavn. White Hawks inledde säsongen med att något förvånande och imponerande slå Herlev borta med 5-1, det följde man dock upp med att förlora mot värsta rivalen Aalborg på bortais.

Det finns en del likheter med Esbjerg här. Man har en riktigt stark förstakedja där Jesper Jensen såklart håller högsta klass i den danska ligan och Niko Krag steg för steg närmar sig att bli en riktig toppspelare. Dessutom har man en stark backbesättning och en riktigt bra målvakt. Bakom förstakedjan och framför backarna ser det dock lite tunnare ut. Mark Mcneil, Christopher Fredriksen och Lucas Andersen kan bli en bra andrakedja men det är långt ifrån en garanti och någon större bredd finns inte att laborera med.

Speltips

Det finns som sagt en hel del likheter lagen emellan, det är inte alls lika stjärntätt som tidigare och man har valt att bygga runt en större dansk kärna i år. Det finns även likheter i hur trupperna är uppbyggda. Två bra femmor, bra backar och överlag hårt arbetande men den stora skillnaden ligger i att Esbjerg besitter en betydligt större spets att addera till det hårda arbetet.

Esbjerg har vunnit tre av sina fem senaste hemmatcher mot Fredrikshavn och inte förlorat någon. Man har dessutom gjort det utan större problem. Man är även, med rätta, favoriter i den här matchen och jag tror att man kommer att visa sig vara en klass bättre än Fredrikshavn. Speciellt då man är något bättre på i stort sett samtliga saker Fredrikshavn gör bra.

Esbjerg att vinna spelas till 1,66 gånger pengarna.

Lycka till!

Fler aktuella speltips

SpelstoppTipsterMatch/EventSpelOddsResultat
17 sep.
20:15
Sonderjyske - Aalborg
Metal Ligaen
Spel: Aalborg vinner
 
17 sep.
21:00
Newcastle - Leeds
Premier League
Spel: X2 & Newcastle ö 3,5 hörnor i matchen
 
17 sep.
21:00
Celta Vigo - Cadiz
La Liga
Spel: Celta Vigo vinner & Över 1,5 mål i matchen
 
17 sep.
21:15
Portimonense - Santa Clara
Primeira Liga
Spel: Över 49.5 varningspoäng i matchen och båda lagen över 19.5 varningspoäng.
 
18 sep.
15:15
Timrå - Växjö
SHL
Spel: Växjö -1
 
18 sep.
15:15
Malmö Redhawks - Färjestad BK
SHL
Spel: Färjestad ö2,5 + ö4,5 mål (match)
 
18 sep.
17:30
Häcken - Mjällby
Allsvenskan
Spel: Mjällby flest hörnor
 
19 sep.
01:30
Pannie Kianzad vs. Raquel Pennington
UFC
Spel: Raquel Pennington vinner
 
19 sep.
17:30
Tottenham - Chelsea
Premier League
Spel: Chelsea -1 asian hcp
 
12 okt.
00:00
Philadelphia Flyers
NHL
Spel: Philadelphia Flyers når slutspel Ja
 
13 okt.
00:00
Colorado Avalanche
NHL
Spel: Colorado Vinnare Central Division
 
12 dec.
18:00
Norska mästare 2021
Eliteserien
Spel: Molde vinner norska Eliteserien 2021
 

Fler spelnyheter & kampanjer

Spikar och skrällar inför helgens Stryktipset (v.37)

Premier League 17 september 2021

Det har blivit dags för en ny Stryktipsomgång med 15 miljoner i jackpot! Denna gång serveras spikarna och skrällarna från Bettingstugan av våra experter Anders Limpar och Jonas ... Läs mer

Stryktipskrönikan med Bettingstugan 18 September

Premier League 17 september 2021

Stryktipskrönikan kommer rulla på under hösten 2021 med våra spelläggare på ombudssidan. Näst på tur är Bettingstugans spelläggare Andreas Stenberg som kommer med sina tankar ... Läs mer

Han vinner skytteligan i Champions League 2021/2022

Champions League 16 september 2021

Champions League är äntligen igång igen efter en lång sommar. Nu har gruppspelet sparkat igång och då är det alltid roligt att ha lite spel igång. Skytteligan är något som alltid ... Läs mer

De vinner Champions League - Enligt spelbolagen!

Champions League 13 september 2021

Äntligen drar gruppspelet i Champions League igång! Detta inför publik och med svenskt deltagande! Det kommer bli oerhört spännande att följa årets turnering och se vilka lag som ... Läs mer

Super boost från SHL - 6 x pengarna!

SHL 10 september 2021

LÖRDAG: Till helgen drar SHL igång igen och då kommer Betway med en fin kampanj till matcherna. Spela på att Frölunda och Växjö vinner sina matcher och få hela 6 x pengarna. Ta ... Läs mer