Speltips: Esbjerg - Rödovre 3/9 "Om Esbjerg Energy - Rödovre Mighty…
Speltips Esbjerg - Rödovre

Bild från Bildbyrån

Om Esbjerg Energy - Rödovre Mighty Bulls

En av dansk hockeys stora överraskningar förra året, Esbjerg, premiärspelar på fredagskvällen hemma mot Rödovre. Man gör det med en medioker försäsong bakom sig trots en mindre spelaromsättning än vanligt.

Esbjerg gjorde många besvikna 19/20 när man med nybyggd arena storsatsade på etablerade, dyra spelare som floppade totalt, både individuellt och kollektivt. När man sedan gjorde samma sak ifjol kändes det bara märkligt. Det gick dock betydligt bättre än väntat och man var enda lag som faktiskt utmanade Rungsted och Aalborg i toppen.

Man ska inte riktigt göra samma resa igen utan har fått behålla en kärna och samtidigt kryddat med ett par nya importer. Man fortsätter dock på inslagen väg och satsar på nordamerikaner. I truppen återfinns elva nordamerikaner och en av ligans absolut bästa spelare i Brady Shaw som gjorde 82 poäng förra året.

Försäsongen har varit något av en missräkning för Esbjerg som visserligen slog Sönderjyske på bortais men som kommer till match med två stora nederlag i ryggen. Väntat mot Bremerhaven men mer oväntat i genrepet mot Odense.

Om Esbjerg de senaste åren använt sig av stor spelaromsättning både under säsong men framförallt emellan så har Rödovre historiskt sett gjort precis tvärtemot. De senaste åren har man dock gått ifrån det en aning. Man har färre egna produkter och satsat mer och mer på importer, men med klart sämre resultat. Detta är en följd av en klart sämre ungdomsverksamhet än tidigare och det faktum att man inte kan mäta sig med topplagen ekonomiskt.

Inför säsongen har två stora kulturbärare, Jonas Sass och Steffen Klarskov, valt att lägga skridskorna på hyllan och man får bygga en ny kärna. Kvar är Nicklas Carlsen, William Rörth och Marco Illeman men även importer som Dylan Busenius, Jonathan Nielsen, Guillaume Leclerc och Brett Welychka.

Känslan är dock att det inte riktigt räcker till. Man får dit spelare som hade gjort det bra i topplagens tredjefemmor men här är tänkta att vara ledande spelare och det är såklart en naturlig följd av ett tightare ekonomiskt läge men en naturlig följd är att man nu närmar sig Odense i botten snarare än lagen ovanför.

Speltips

Det är ett lite för litet sample att gå på när man tittar på lagens försäsonger men känslan är att inget av lagen kommit flygande ur startblocken utan har en del att jobba med. Så är det alltid, för alla, men det innebär en liten osäkerhet kring var laget står och lite extra nerv inför premiären.

I slutet av dagen är det trots allt en rätt stor klasskillnad mellan de här lagen och även om Rödovre har behållt en del bra spelare så har man tappat en otroligt viktig del av sin identitet och sitt driv, något jag misstänker kan få större effekt än man tror på pappret. För Esbjergs del handlar det om att så snabbt som möjligt sätta kemin. Det tog lite tid ifjol men nu borde man kunna hitta mer rätt från start i och med mindre omsättning. Gör man det kommer man att slå Rödovre och det komfortabelt. Det är också vad jag ser som den mest troliga utgången och spelar därför Esbjerg -1,5 till 1,61 gånger pengarna.

Lycka till!

Fler aktuella speltips

SpelstoppTipsterMatch/EventSpelOddsUnitsResultat
17 maj
13:30
Thanasi Kokkinakis - Fabio Fognini
Eliteserien
Spel: Thanasi Kokkinakis vinner matchen.
 
17 maj
20:45
Southampton - Liverpool
Premier League
Spel: Antal avslut av spelaren (Diego Jota) - Över 2.5
 
18 maj
03:30
Colorado Avalanche - St Louis Blues
NHL
Spel: Colorado
 
18 maj
21:00
Eintracht Frankfurt - Glasgow Rangers
Europa League
Spel: Eintracht Frankfurt lyfter bucklan
 
19 maj
20:45
Everton - Crystal Palace
Premier League
Spel: Everton vinner
 
19 maj
21:00
Aston Villa - Burnley
Premier League
Spel: Burnley vinner
 
22 maj
20:00
Osasuna - Mallorca
La Liga
Spel: Osasuna vinner
 
29 maj
13:30
Nottingham flyttas upp
Championship
Spel: Lag flyttas upp - Nottingham
 
13 juni
00:00
Vinnare NHL
NHL
Spel: Edmonton vinner
 
15 juni
05:45
Vinnare Eastern Conference
NHL
Spel: Florida Panthers
 
30 juni
01:00
NHL 2021-22 Stanley Cup-vinnare
NHL
Spel: Colorado Avalanche
 
1 juli
00:00
Tampa Bay
NHL
Spel: Tampa Bay vinna östra konferensen
 

Fler spelnyheter & kampanjer

Lets Dance final 2022 - Odds, Analys & Tips!

Let's Dance 16 maj 2022

Det är dags för final av Lets Dance 2022 och allt står mellan två finalister! Läs allt om Lets Dance finalen här. Läs mer

Spela Revanschen hos Snabbare - 800 kr gratisspel!

13 maj 2022

Som ny kund hos Snabbare kan du nu få en andra chans! Sätter du inte ditt första spel så får du en ny chans. En optimal bonus för alla oss som vill ha mer spänning i tillvaron ... Läs mer

Anders Limpar kommenterar Masked singer rykten - "Är du Trollkarlen Anders?"

13 maj 2022

Anders Limpar kommenterar ryktena kring TV4 och deras program Masked Singer. Både juryn och tittarna är inne på att trollkarlen kanske kan vara Limpar. Hör vad han har att säga om ... Läs mer

Oddsen till Eurovision är här » Spana in Sveriges odds!

Eurovision närmar sig nu med stormsteg och det är dags att spana in hur stor chans Sverige och vinnaren Cornelia Jakobs har när det kommer till den stora finalen. Det är en härlig ... Läs mer

Topp 10 Bonusar för Fotbolls-VM 2022

Fotbolls VM 2022 12 maj 2022

Fotbolls-VM 2022 är snart här! Med ett stort mästerskap som VM kommer det ofta flertalet fina kampanjer, bonusar och erbjudanden från spelbolagen. I denna artikel går vi igenom ... Läs mer