Europatipset Tips Söndag 15 maj » Förslag, Analys & Resultat
Speltips Europatipset » Söndag 15/5

Europatipset 15/5 » Tips, Analys & Spelförslag

Här kommer analys, tips och spelförslag inför Europatipset idag söndag den 15 maj hos Svenska Spel.

🔩 Kupongens spik

 • Man City

💥 Kupongens skräll

 • Varberg

1. Hammarby - AIK 1

Stekhett Stockholmsderby och en tidig seriefinal när Hammarby tar emot AIK. Svårt att inte bli imponerad av dessa två lag inledningsvis speciellt med tanke på att det är två lag som tagit sina poäng på helt skilda sett. Hammarby åkte på en tung förlust senast borta mot Kalmar där det återigen blev tydligt hur svaga konstgräslagen är på gräs. Nu är det hemmaplan igen på snabba Tele2 där jag tror gästerna AIK kan få det tufft. Tycker svenska folket underskattar hemmalaget något här och ettan till under 40% är en fin spik att inleda kupongen med.

2. Degerfors - Helsingborg 1

Livsviktig seger för Degerfors när de vände 0-2 till en 3-2 seger i bottenmötet borta mot Sundsvall. Säsongens första seger som jag tror gett Degerfors ett enormt lyft i självförtroendet och jag tror de kan bygga vidare på den segern hemma mot ett Helsingborg som går trögt. Med sin hemmafördel går Degerfors in som knappa favoriter men nu är de streckade till underdogs på kupongen och då tycker jag värdet ligger på hemmalaget. Utgår från ettan men tar även med krysset på mitt större system.

3. Häcken - Kalmar 1X

Tycker detta Häcken smyger under radarn inledningsvis då laget stått för riktigt fina prestationer och det pratas betydligt mindre om detta Häcken till skillnad från gästerna Kalmar. Kalmar kommer från en tung seger hemma mot Hammarby men här tror jag laget får det tufft då laget inte kan utnyttja gräsmattan som senast mot Bajen. Tror på Häcken här och tar vi med krysset tror jag vi sitter bra på 1X som bör räcka långt.

4. IFK Göteborg - Varberg X2

Här tycker jag vi har kupongens bästa skrälldrag då Göteborg blivit alldeles för stora favoriter på kupongen. Det skiljer endast tre poäng mellan dessa lag och även om Göteborg såklart ska värderas som det bättre laget och ska vara tydliga favoriter på hemmaplan så ska de inte ha över 70% chans till seger som de nu är streckade till. Varberg brukar stå upp bra mot bättre lag och X2 till under 30% måste testas.

5. IFK Norrköping - GIF Sundsvall 1

Efter en trög start på säsongen har Norrköping trampat igång med tre raka vinster och här ska de ha goda chanser att förlänga den sviten hemma mot Sundsvall som inlett säsongen iskallt och som nu kommer från en rejäl käftsmäll efter att ha tappat 2-0 till 2-3 i bottenmötet mot Degerfors. Jag tror Norrköping kommer att köra över Sundsvall och det stora favoritskapet är fullt motiverat. Jag spikar ettan och går vidare.

6. Leeds - Brighton 2

Livsviktig match för Leeds som just nu befinner sig på nedflyttning och är pressade att vinna mot ett Brighton som inte har särskilt mycket att spela för. Med motivationsfaktorn samt hemmafördelen får vi också jämna odds på denna match. Svenska folket har dock streckat Leeds till favoriter vilket gör att jag istället lutar åt gästerna. Jag utgår från tvåan men tar även med ettan på mitt större system, skippar krysset som Leeds verkligen inte borde vara nöjda med.

7. Everton - Brentford X2

Även här har vi ett hemmalag med mer motivation då Everton spelar för ett nytt kontrakt samtidigt som Brentford inte har något att spela för. Med det sagt ska Everton också gå in som favoriter här men jag tycker Everton blivit alldeles för stora favoriter på kupongen. Spelbolagen ger hemmalaget runt 45% chans till seger och då finns det inget värde i att betala för ettan till nuvarande 60%. Spelvärdet ligger på Brentford och X2 blir mitt val.

8. West Ham - Manchester City 2

Efter fyra raka förluster studsade West Ham tillbaka senast med en 4-0 seger mot ligajumbon och ett totalt utcheckat Norwich. Nu tror jag laget skickas tillbaka till förlustspåret när de får besök av serieledarna Man City som verkligen inte har råd att tappa poäng då Liverpool endast är två poäng bakom. Gästerna ska såklart gå in som gigantiska favoriter här och jag kan bara hålla med. Kan inte se hur West Ham ska stå emot och jag spikar tvåan och går vidare.

9. Aston Villa - Crystal Palace 1X2

Lurig match mellan två mittenlag som det endast skiljer en poäng mellan och två lag som inte har något att spela för. Aston Villa ska gå in som favoriter här med sin hemmafördel men jag tycker ändå det känns som en ganska oviss match då det är svårt att veta vilken motivation lagen har. Ser inget större spelvärde och vill därför få med alla tecken. Helgardering.

10. Milan - Atalanta X2

Med två omgångar kvar har Milan scudetton i sina händer och fyra poäng är vad som krävs för att säkra titeln. Här får de besök av ett Atalanta som jagar en Europaplats och vi lär få se en underhållande match mellan två pressade lag. Milan ska såklart gå in som favoriter med sin hemmafördel men de ska inte ha 70% chans till seger som de nu är streckade till. Spelbolagen ger hemmalaget runt 55% chans till seger och med det sagt ligger spelvärdet på gästerna. X2 blir valet.

11. Cagliari - Inter 2

Även här har vi två enormt pressade lag då Cagliari ligger på nedflyttning med en poäng upp till säker mark och Inter har endast två poäng upp till serieledarna Milan. Med det sagt ska Inter också gå in som väldigt stora favoriter här. Även om favoritskapet är rejält pressat så är det en enorm klasskillnad mellan dessa två lag och jag tycker det finns bättre lägen att fälla favoriter på denna kupong. Här kliver jag på den raka tvåan. 

12. Napoli - Genoa X2

Efter en tyngre period har Napoli nu två raka vinster i ryggen och en säkrad CL-plats till kommande säsong. Nu har laget ingenting att spela för hemma mot ett Genoa som har allt att spela för då laget endast har två poäng upp till säker mark med två omgångar kvar. Motivationsfaktorn väger oerhört tungt och därför ges gästerna runt 50% chans till poäng av spelbolagen, den siffran skulle nog vara runt 30% om Napoli hade något att spela för. Svenska folket ger dock Genoa endast 25% chans till poäng vilket jag tycker är ett enormt spelvärde och X2 blir mitt val.

13. Villarreal - Real Sociedad 1X

Det skiljer endast tre poäng mellan dessa lag efter 36 omgångar och det en en Europa League plats som står på spel här. Tycker precis som tabellen visar att det här är två lag som ska värderas som relativt jämna och Villarreal ska gå in som favoriter med sin hemmafördel. Jag väljer att utgå från 1X som jag tror räcker långt men på mitt större system tar jag ändå med alla tecken då jag inte ser något större spelvärde här.

Stora raden - 2304kr

 1. Hammarby - AIK 1X
 2. Degerfors - Helsingborg 1X
 3. Häcken - Kalmar 1X 
 4. IFK Göteborg - Varberg X2
 5. IFK Norrköping - GIF Sundsvall 1
 6. Leeds - Brighton 1 2
 7. Everton - Brentford X2
 8. West Ham - Manchester City 2
 9. Aston Villa - Crystal Palace 1X2
 10. Milan - Atalanta X2 
 11. Cagliari - Inter 2
 12. Napoli - Genoa X2
 13. Villarreal - Real Sociedad 1X2

Lycka till med din rad!

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Åldersgräns 18 år.
Ring Stödlinjen: 020-819100. Spelalagom.se

Fler aktuella speltips

SpelstoppTipsterMatch/EventSpelOddsUnitsResultat
26 maj
02:00
Colorado Avalanche - St Louis Blues
NHL
Spel: Colorado -1
 
26 maj
11:00
Casper Ruud - Emil Ruusuvuori
Franska Öppna
Spel: Ruusuvuori under 16 games
 
26 maj
15:00
Hammarby IF - Malmö FF
Svenska Cupen
Spel: Under 3,5 mål & Bajen över 4,5 hörnor
 
26 maj
15:15
Tre Kronor-Kanada
Hockey-VM
Spel: Sverige vinner matchen
 
26 maj
15:15
Tyskland - Tjeckien
Hockey-VM
Spel: Tjeckien -1.5
 
26 maj
16:00
Daniel Evans - Mikael Ymer
Franska Öppna
Spel: Över 35 games (asiatiskt handikapp)
 
26 maj
19:19
Dagens Trippel 26/5
Ishockey
Spel: Trippel
 
26 maj
19:20
Schweiz–USA
Hockey-VM
Spel: Båda lagen gör minst 2 mål
 
27 maj
03:30
Calgary Flames - Edmonton Oilers
NHL
Spel: Över 6,5 mål inkl. övertid
 
27 maj
11:00
Cameron Norrie - Karen Khachanov
Franska Öppna
Spel: Cameron Norrie -3.5 games
 
27 maj
11:00
Grigor Dimitrov - Diego Schwartzman
Franska Öppna
Spel: Grigor Dimitrov vinner
 
28 maj
17:00
BK Häcken - IK Sirius
Allsvenskan
Spel: Båda lagen gör mål & Sirius +1,5 hcp
 
29 maj
13:30
Nottingham flyttas upp
Championship
Spel: Lag flyttas upp - Nottingham
 
29 maj
15:00
IFK Norrköping - IF Elfsborg
Allsvenskan
Spel: Elfsborg 0 asian hcp
 
29 maj
15:00
Elitloppet 2022
Trav
Spel: Don Fanucci Zet vinner
 
13 juni
00:00
Vinnare NHL
NHL
Spel: Edmonton vinner
 
30 juni
01:00
NHL 2021-22 Stanley Cup-vinnare
NHL
Spel: Colorado Avalanche
 
1 juli
00:00
Tampa Bay
NHL
Spel: Tampa Bay vinna östra konferensen
 

Fler spelnyheter & kampanjer

Alla städer och arenor i Qatar under Fotbolls-VM 2022

Fotbolls VM 2022 23 maj 2022

Fotbolls-VM 2022 i Qatar kommer bli en färgsprakande och fantastisk sportupplevelse. Framförallt för de fantastiska arenor som landet byggt upp till mästerskapet. Befogad kritik ... Läs mer

Allt du behöver veta om världsmästerskapet i Fotboll 2022

Fotbolls VM 2022 23 maj 2022

Världsmästerskapet i Fotboll spelas i Qatar med start i november 2022. Det kommer bli det första Världsmästerskapet någonsin som spelas på vintern och det kommer ske i ett land ... Läs mer

Möt Bettingprofilen: "Därför lägger jag mer än hälften av mina spel hos Pinnacle"

19 maj 2022

Jonas Weimer är Bettingstugans profil när det gäller betting och syns ofta i stugans facebookgrupp, på hemsidan eller i "Uppsnack Stryktipset" på fredagar. Själv började han spela ... Läs mer

Lets Dance final 2022 - Odds, Analys & Tips!

Let's Dance 16 maj 2022

Det är dags för final av Lets Dance 2022 och allt står mellan två finalister! Läs allt om Lets Dance finalen här. Läs mer

Spela Revanschen hos Snabbare - 800 kr gratisspel!

13 maj 2022

Som ny kund hos Snabbare kan du nu få en andra chans! Sätter du inte ditt första spel så får du en ny chans. En optimal bonus för alla oss som vill ha mer spänning i tillvaron ... Läs mer