Europatipset Tips Söndag 19 september » Förslag, Analys & Resultat
Speltips Europatipset » Söndag 19/9

Europatipset 19/9 » Tips, Analys & Spelförslag

Här kommer analys, tips och spelförslag inför Europatipset idag söndag den 19 september hos Svenska Spel.

🔩 Kupongens spik

 • Elfsborg

💥 Kupongens skräll

 • Hellas Verona

1. Tottenham-Chelsea 2

Vi inleder kupongen med ett Londonderby när ligasjuan Spurs tar emot ligatvåan Chelsea. Spurs stod för en otroligt svag insats förra omgången när de förlorade med 3-0 borta mot Palace och laget spelade match redan i torsdags igen där det blev en poäng borta mot Rennes i Conference League. Chelsea får två dagar längre vila och mindre resa inför denna match efter en bekväm seger hemma mot Zenit i veckans CL. Chelsea ska också värderas som det klart bättre laget har och med en bättre uppladdning tror jag starkt på gästerna här. Tvåan till runt 50% är en riktigt fin spik som jag kliver på.

2. West Ham - Manchester U X2

West Ham är fortfarande obesegrade i ligan och vann en fin seger borta mot Zagreb i veckans Europa League vilket dock innebär att laget endast får tre dagars vila inför denna match. United får fem dagars vila efter bottennappet borta mot Young Boys som slutade i en förlust. Men här ska United gå in som klara favoriter men tvåan har samtidigt blivit överstreckad på kupongen vilket gör att jag iallafall vill få med krysset. X2 spelas och det bör räcka långt.

3. Brighton-Leicester 1

Här tycker jag svenska folket kommit helt snett på det när Leicester blivit streckade till nästan 50% mot Brighton på runt 25% i en match som ska ses som helt jämn på förhand. Brighton är riktigt bra denna säsong och resultatraden talar sitt tydliga språk med tre vinster och en förlust efter fyra omgångar. Leicester är fortfarande det bättre laget men med Brightons hemmafördel ska det vara jämna odds. Men med denna skeva streckfördelning är det inget snack om att värdet ligger på hemmalaget. Jag utgår från ettan men tar med krysset på mitt större system.

4. Juventus-Milan 1

Tungviktsmöte i Italien där Juventus jagar sin första seger när de tar emot ett Milan som inlett säsongen starkt med tre raka vinster. Även om det var några år sedan Milan var såhär nära Juventus nivå så ska de vitsvarta från Turin fortfarande ses som det bättre laget. Juventus får dessutom ett dygn längre vila inför denna match där laget hade en bekväm uppgift mot Malmö i tisdags samtidigt som Milan tog ut sig totalt borta mot Liverpool i onsdags som slutade i en förlust. Jag tycker favoritskapet underskattas något här och ettan till runt 40% är en stabil spik som jag kliver på.

5. Lazio-Cagliari 1X

Kupongens största favorit och det är motiverat när Lazio tar emot Cagliari där hemmalaget ska vara stora favoriter. Men Lazio spelade en tuff match redan i torsdags borta mot Galatasaray som nog slet en del på spelarna i en ganska tunn trupp. Ettan är väldigt trolig här men ettan är också rejält överstreckad och med tanke på lagets tuffa match för bara tre dagar sedan vill jag iallafall få med krysset här. 1X spelas och det bör räcka.

6. Hellas Verona - Roma 1X

Här tycker jag vi finner kupongens bästa skrälldrag när Hellas Verona med ny tränare tar emot Mourinhos Roma. Hellas har inlett säsongen svagt med tre förluster men på kortsikt kan nog tränarbytet ge effekt och jag tror absolut de ska kunna störa ett Roma som spelade match redan i torsdags i Conference League. Roma ska dock vara klara favoriter här men att de ska ha 75% chans till seger köper jag inte. Spelbolagen ger Hellas nästan 50% chans till poäng i denna match och 1X till nuvarande 25% är ruggigt bra och det blir givetvis mitt val.

7. Valencia - Real Madrid 2

Ligatvåan mot ligaettan i La Liga när Valencia tar emot Real Madrid. Valencia har dock haft ett oerhört lätt spelschema inledningsvis och poängskörden ska inte överskattas. Gästerna Real Madrid ska värderas som det klart bättre laget här och ska trots bortaplan gå in som relativt klara favoriter. Inget enormt spelvärde på Real Madrid här om vi jämför streck mot odds men jag tror ändå tvåan är ett troligt utfall och det är inte vanligt att vi hittar en favorit som inte är rejält överstreckad på Europatipset. Därför gillar jag tvåan här som jag kliver på. Tar dock med krysset på mitt större system.

8. Real Sociedad - Sevilla 1X2

Ännu en toppmatch från La Liga när ligafyran Real Sociedad tar emot ligasexan Sevilla och det är två lag som ska värderas som relativt jämna där jag nog ändå håller Sevilla som snäppet vassare men det är ändå La Real som ska vara favoriter med sin hemmafördel. Jag tycker dock denna match känns oerhört oviss och inget utfall skulle överraska mig. Jag tycker också streckfördelningen sitter som den ska och jag ser inget större spelvärde i denna match. Helgardering.

9. Real Betis - Espanyol X2

Betis har blandat och gett inledningsvis och stod för en väldigt underhållande match i veckans Europa League match mot Celtic där det blev en 4-3 seger trots ett 0-2 underläge. Det innebär dock att laget endast får tre dygns vila inför denna match vilket jag tror känns i benen och att laget ska ha över 65% chans till seger här köper jag inte. Spelbolagen ger inte ens hemmalaget 50% chans till seger i denna match och med det sagt ligger spelvärdet på gästerna och X2 spelas.

10. Stuttgart - Bayer Leverkusen X2

Efter en seger i premiären hemma mot Greuter Furth har Stuttgart hamnat i en mindre formsvacka med endast en poäng på lagets tre senaste matcher. Nu väntar en tuff match mot ett Leverkusen som ska värderas som det klart bättre laget och ska gå in som favoriter här trots bortaplan. Men jag tycker både odds och streck sitter som de ska och jag ser inget större spelvärde i denna match. Jag utgår från X2 som bör räcka långt men jag helgarderar snabbt på mitt större system.

11. IFK Norrköping - Örebro SK 1

Norrköping kommer med en fin form med endast en förlust på lagets fem senaste matcher och en tung poäng borta mot Malmö senast. Här ska de gå in som stora favoriter hemma mot nästjumbon Örebro som går fortsatt tungt där laget senast kommer från en 0-3 förlust hemma mot Varberg. Norrköping går såklart in som stora favoriter inör denna match och jag tycker det stora favoritskapet är fullt motiverat. Trots att ettan är  något överstreckad tror jag det är en stabil spik som jag kliver på.

12. Halmstad - Kalmar FF 1 2

Med två raka förluster har Halmstad blivit indragna i bottenstriden och är nu pressade att vinna hemma mot Kalmar. Gästerna ska värderas som det något vassare laget men Halmstad ska ändå vara favoriter med sin hemmafördel. Nu har krysset blivit streckat till de troligaste utfallet på kupongen vilket jag inte håller med om då jag tror både ettan och tvåan är ett troligare utfall än krysset i denna match. Med det sagt skippar jag det överstreckade krysset och spelar för ovanlighetens skull 1 2 i denna match.

13. Östersunds FK - Elfsborg 2

Ligajumbon Östersund fortsätter att rada upp förluster och jag ser inget som tyder på att trenden ska vända och klubben kan nog redan nu börja förbereda sig för spel i Superettan kommande säsong. Här väntar en oerhört tuff uppgift hemma mot ligatrean Elfsborg som kommer med en urstark form och som ska gå in som stora favoriter här. Även om favoritskapet är pressat och tvåan lär bli överstreckad så har jag väldigt svårt att se något annat utfall än att Elfsborg vinner bekvämt. Jag kliver på den raka tvåan.

Stora raden - 2304kr

 1. Tottenham-Chelsea 2 
 2. West Ham - Manchester U X2
 3. Brighton-Leicester 1X
 4. Juventus-Milan 1X
 5. Lazio-Cagliari 1X
 6. Hellas Verona - Roma 1X
 7. Valencia - Real Madrid X2
 8. Real Sociedad - Sevilla 1X2
 9. Real Betis - Espanyol X2
 10. Stuttgart - Bayer Leverkusen 1X2
 11. IFK Norrköping - Örebro SK 1
 12. Halmstad - Kalmar FF 1 2
 13. Östersunds FK - Elfsborg 2

Lycka till med din rad!

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Åldersgräns 18 år.
Ring Stödlinjen: 020-819100. Spelalagom.se

Fler aktuella speltips

SpelstoppTipsterMatch/EventSpelOddsResultat
25 jan.
19:00
Luleå - Oskarshamn
SHL
Spel: Fredrik Olofsson att göra poäng
 
25 jan.
19:00
Växjö - Skellefteå
Spel: Växjö inklusive förlängning och straffar
 
26 jan.
18:59
HV71 - Västervik
HockeyAllsvenskan
Spel: Tre HV71-poäng och minst fyra mål i matchen
 
30 jan.
15:15
Prix d'Amerique 2022
Trav
Spel: Don Fanucci Zet att vinna Prix d'Amerique 2022
 

Fler spelnyheter & kampanjer

Här är Sveriges 10 största guldchanser i OS 2022 i Peking

Vinterspelen 24 januari 2022

Vinterspelen 2022 närmar sig med stormsteg. SOK har fastställt truppen och det är ett starkt landslag som kommer visa upp sig i Peking under februari månad. Vi har tagit tempen på ... Läs mer

Spikar och skrällar inför helgens Stryktipset (v.3)

Premier League 21 januari 2022

Ingen jackpot denna vecka men en riktigt rolig kupong med en hel del spännande matcher. Limpar och Weimer guidar er rätt bland spikar och skrällar. Läs mer

Stryktipskrönikan med Bettingstugan 22 Jan

Premier League 21 januari 2022

Ny krönika och nya möjligheter när Bettingstugans spellägare Tomas Wahlberg (Pippo) kommer med veckans Stryktipskrönika. Hör hans tankar kring bank, spik och varningar på kupongen. Läs mer

Spikar och skrällar inför helgens Stryktipset (v.2)

Premier League 14 januari 2022

Stryktipset är tillbaka igen efter att vi inte fått någon med 13 rätt förra veckan. Denna vecka får vi därmed 12 miljoner i jackpot och bra läge att vässa hjärnorna igen. Några ... Läs mer

Stryktipskrönikan med Bettingstugan 15 Januari

Premier League 14 januari 2022

Ny krönika och nya möjligheter när Bettingstugans spellägare Sanel Hrjnic kommer med veckans Stryktipskrönika. Hör hans tankar kring bank, spik och varningar på kupongen. Läs mer