Europatipset Tisdag 7 September » Analys & Tips | Bettingstugan
Speltips Europatipset  » Tisdag 7/9

Europatipset 7/9 » Tips, Analys & Förslag

Analys Europatipset 7 September

Analys, tips och spelförslag inför Europatipset tisdag den 7 September hos Svenska Spel Sport & Casino AB

Tisdagens Europatips fylls upp med idel matcher från VM-kvalet. Nio av dessa spelas under tisdagen och de resterande fyra går av stapeln på onsdag, bland annat Grekland - Sverige. Föga förvånande kommer Blågult att bli överstreckat vilket undertecknad tänker försöka utnyttja. Som brukligt då landskamper står på programmet finns det flera storfavoriter, i jakten på högre utdelning måste såklart någon av dessa försöka fällas. Här nedan hittar ni mina bästa drag. Nu kör vi!

💰 Banken! - Tyskland

Vulkanen har slocknat på Island. Öborna skämmer ut sig både på och utanför planen. I 2-2-matchen senast hemma mot Nordmakedonien var islänningarna stundtals utspelade. Ett motiverat Tyskland tappar knappast poäng här. Given tvåa!

💣 Knallen! - Israel

Givetvis är tvåan långsökt på Parken, men runt fem prollar lockar ändå på Zahavi och gänget. I helgen visade Israel klass då Österrike slaktades med 5-2. Danmark saknar i sin tur ett par nyckelspelare och de röd-hvide var faktiskt ruggigt nära ett fiasko mot Färöarna senast. Fräck tvåa!

1. Danmark - Israel 12

Gruppfinal på Parken. Det danska landslaget är oerhört stjärnspäckat och Hjulmands gäng har gjort smått otroliga resultat det senaste året. De röd-hvide var dock ruskigt nära ett fiasko senast på Färöarna där Wind gjorde matchens enda mål i den 85:e minuten. Då Dolberg, Braithwaite och Eriksen inte finns med i truppen ser inte Danmarks offensiv riktigt lika stark ut som under EM. Att Israel ska ta tre poäng i Köpenhamn är såklart en rejält långskott, men då tvåan ser ut att landa på max 5 procent vill jag ändå ha med högertecknet på den här kupongen. Israelerna har imponerat stort i kvalgruppen och kommer närmast från en 5-2-vinst över Österrike. Målkungen Zahavi har redan gjort fem mål den här samlingen och det är en spelare som har förmågan att avgöra matcher på egen hand. Zahavi-tvåan åker med på alla mina lappar. Krossa dansken!

Wales Danmark EM 2021

2. Kroatien - Slovenien 1X2

Även i Split tycker jag det är läge att försöka fälla favoriten. Kroatiens gyllene generation knep ett silver i VM 2018 men Balkan-nationen ser inte lika starka ut som för tre år sedan. Flera spelare börjar bli till åren och kapten Modric finns inte med här på grund av en skada. Slovenien lär inte bli någon enkel nöt att knäcka. Gästerna har en av världens bästa målvakter i Oblak, Atalanta-stjärnan Ilicic håller även i sina bästa stunder toppklass. När nationerna möttes i Ljubljana i våras vann faktiskt Ilicic och gänget med 1-0. Jag utesluter inte att slovenerna även kan skrälla på kroatisk mark. Alla tecken.

3. Slovakien - Cypern 1X

Slovakien gjorde inget vidare EM och efter fem omgångar av VM-kvalet har Hamsiks landslag bara vunnit en match, hemma mot Ryssland. Mot både Malta och Cypern har Slovakien tappat poäng. Spelare för spelare håller cyprioterna inte samma standard och det är inte direkt någon hemlighet att öborna trivs klart bäst hemma på turistön. Men nu när Slovakien ser ut att leta sig upp mot 75 procent känns ändå det lågt streckade krysset som en vettig gardering. 1X får det bli.

4. Irland - Serbien 2

Det vill sig inte för Irland som fortfarande inte vunnit någon tävlingsmatch under coach Stephen Kenny som tog över landslaget i april 2020. De grönklädda stretade emot bra mot Portugal förra veckan men detta följdes upp med 1-1 hemma mot Azerbajdzjan i helgen. Sett till de 16 senaste landskamperna har Irland endast vunnit en match, och det var i en träningsmatch mot Andorra. Mer individuell briljans finns det tveklöst hos serberna. Vlahovic, Milenkovic, Jovic, Mitrovic och Milinkovic-Savic är en kvintett av hög klass som Kenny bara kan drömma om. Strecka från höger.

5. Nederländerna - Turkiet 1

Turkiet inledde VM-kvalet overkligt bra med segrar mot både Nederländerna och Norge. Därefter har det blivit poängtapp mot både Lettland och Montenegro, Yilmaz och company såg även bedrövliga ut under EM i somras. Turkiet besitter en hög kapacitet men någon vidare stabilitet finns det inte i Günes landslag. “Höga toppar och djupa dalar” är något som sannerligen definierar det turkiska landslaget. Nederländerna är betydligt mer pålitliga och de Oranje har stått för två bra insatser den här samlingen mot Norge (1-1) och Montenegro (4-0). Ettan är högst trolig i Amsterdam men med tanke på att Turkiet är ett oerhört oberäkneligt landslag åker ändå tvåan med på det stora systemet.

6. Österrike - Skottland 1

Måstematch i Grupp F. Österrike visade upp rätt fina takter under EM då de pressade Italien till en förlängning i åttondelsfinalen. I VM-kvalet har det däremot inte gått vägen för alpnationen som torskade med 2-5 senast mot Israel. Goda chanser till revansch ska det dock finnas här. Skottland har precis som Irland svårt att vinna landskamper och britterna trivs generellt sett klart bäst hemma på öarna. Under 2021 har skottarna bara vunnit två tävlingsmatcher, mot Färöarna och Moldavien. 1-0-vinsten senast mot moldaverna var allt annat än övertygande. Man ska även ha i beaktning att Skottland saknar ett par av sina bästa gubbar, bland annat Armstrong, Forrest och McTominay. Spikad etta.

7. Frankrike - Finland 1

Frankrike står otroligt nog på fem raka landskamper utan seger. Något Finland lär få käka upp. Trots att Les Bleus har tappat poäng mot både Ukraina och Bosnien den här samlingen har Deschamps mannar fortfarande allt i sina egna händer. Ställer man Frankrikes trupp mot Finlands dito är Deschamps landslag bättre på samtliga positioner. Grannarna i öst såg riktigt tama ut under EM och 1-0-vinsten senast hemma mot Kazakstan var knapp och inte speciellt övertygande. Ett motiverat Frankrike lär vinna detta med marginal. Spikad etta.

8. Färöarna - Moldavien 1

Bottenmöte från Grupp F där Håkan Ericsons Färöarna måste ses som favoriter. Öborna brukar vara förhållandevis svårspelade i Tórshavn, här var det inte alls långt ifrån att Färöarna tog poäng av Danmark i helgen. Moldavien har inte vunnit en tävlingslandskamp på över två år och den här samlingen saknar gästerna några av sina bästa spelare. Varken Epureanu, bästa målskytten Ginsari eller Benevento-mittfältaren Ionita finns med här på grund av olika anledningar. Utan den trion lär moldaverna få det svårt. Ettan tippas.

9. Montenegro - Lettland 1X

Montenegro har gjort det helt okej under VM-kvalet och står på sju poäng efter fem omgångar. I laget finns det ett par kompetenta spelare som Lazios Marusic och Atlético Madrids Savic. Dock hade inte Balkan-nationen mycket att sätta emot senast mot Nederländerna (0-4). Lettland håller i grunden inte samma standard men helt given känns ändå inte ettan i Podgorica. Baltikum-nationen har trots allt plockat poäng av Turkiet i den här kvalet, hemmamötet mot Montenegro (1-2) var även rätt jämnt. I den matchen gjorde Jovetic båda målen för Montenegro, han finns dock inte med här. 1X föreslås.

10. Grekland - Sverige 1X

Jannes vikingar stod för en otroligt fin prestation i segern mot Spanien förra veckan, inte minst Kulusevski och Isak. Faktum är att förlusten på Friends var Spaniens första nederlag i ett VM-kval på 28(!) år. Trots de blågula framgångarna är det läge att gå emot Sverige i Aten, åtminstone ur ett spelmässigt perspektiv. Som brukligt blir våra svenska hjältar rejält överstreckade, samtidigt ska man ha med sig att både Krafth och Ekdal uppges missa den här matchen. Europamästarna från 2004 har i sin tur gått starkt sedan John van 't Schip tog över det grekiska skeppet. Grekland tog poäng borta av Spanien i våras och faktum är att Sveriges kombattanter är obesegrade i tolv(!) raka tävlingsmatcher. 1X är en tråkig men ändå rimlig halvgardering att utgå från.

Alexander Isak Sverige Fotbolls-EM 2021

11. Polen - England 12

Gruppfinal i Warszawa. Bortsett från Lewandowski såg Polen bleka ut under EM och inledningen på VM-kvalet var inte heller någon höjdare i våras. Men här kommer ändå polackerna till spel med vind i seglen efter 4-1 mot Albanien och 7-1 senast mot San Marino. England har gått rent i gruppen och står på 17-1 i målskillnad efter fem omgångar. Enda laget som hittills hotat britterna är Polen. När lagen möttes på Wembley i våras var det relativt jämnt, då vann britterna med 2-1 efter ett sent avgörande från Maguire. Hemma i Warszawa utesluter jag inte att Lewandowski och gänget kan stå upp hyfsat bra. Den lågt streckade ettan är ett fint komplement till den troliga tvåan.

12. Island - Tyskland 2

Det har varit milt sagt kaotiskt kring det isländska laget. Förbundet har avgått och både IFK Göteborgs Sigthórsson samt Everton-stjärnan Sigurdsson utreds för olika former av övergrepp. Nere på planen har inte heller Island rosat marknaden. Efter fem omgångar av VM-kvalet står öborna på 1-1-3. Att ett motiverat Tyskland ska tappa poäng i Reykjavik finns inte på världskartan. Den nya förbundskaptenen Hansi Flick har fått med sig en stark trupp till den här samlingen innehållandes stjärnor som Gnabry, Kimmich, Havertz och Gündogan. Det här kan mycket väl bli stora siffror, precis som det blev i helgen då Die Mannschaft slaktade Armenien med 6-0. Given tvåa.

13. Nordmakedonien - Rumänien 1X

Spännande möte från Skopje mellan två nationer som i första hand slåss om andraplatsen tillsammans med Armenien. Nordmakedonien gjorde ett par bra insatser under EM och efter fem omgångar av VM-kvalet har värdnationen bara förlorat en match. Noterbart är att Balkan-nationen vann borta mot Tyskland i våras. Däremot tappade Nordmakedonien poäng i helgen borta mot Island, trots en 2-0-ledning fullständig dominans under den första halvleken. Rumänien är en jämbördig nation som är en pinne före Nordmakedonien efter fem omgångar. Känslan är att det här kan sluta hur som helst. I kraft av hemmaplansfördel lutar jag något mer åt vänster. 1X föreslås.

1152 rader

1. Danmark - Israel 12

2. Kroatien - Slovenien 1X2

3. Slovakien - Cypern 1X

4. Irland - Serbien X2

5. Nederländerna - Turkiet 12

6. Österrike - Skottland 1

7. Frankrike - Finland 1

8. Färöarna - Moldavien 1

9. Montenegro - Lettland 1X

10. Grekland - Sverige 1X2

11. Polen - England 12

12. Island - Tyskland 2

13. Nordmak. - Rumänien 1X

Redaktionen

Redaktionen

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Vanliga frågor & svar om Europatipset 7 September

💸 Vart kan jag köpa andelar till Europatipset?

Andelar till Europatipset kan du köpa på Bettingstugans ombudssida.

Till Bettingstugans ombudssida

💰 Jackpot på Europatipset den 7 September?

Europatipset den 7 September har ingen jackpot.

⏰ Spelstopp Europatipset den 7 september?

Spelstopp för Europatipset den 7 september är klockan 20:44.

⚽️ Vilka matcher är det på Europatipset 7 September?

Följande matcher är på Europatipset den 2 september:

1. Danmark - Israel 

2. Kroatien - Slovenien 

3. Slovakien - Cypern 

4. Irland - Serbien 

5. Nederländerna - Turkiet 

6. Österrike - Skottland 

7. Frankrike - Finland 

8. Färöarna - Moldavien 

9. Montenegro - Lettland 

10. Grekland - Sverige 

11. Polen - England 

12. Island - Tyskland 

13. Nordmak. - Rumänien 

🤓 Vart kan jag läsa analys till Europatipset?

Analys till Europatipset kan ni läsa här inne på Bettingstugan.

Till alla Filip Brodds analyser

Fler aktuella speltips

SpelstoppTipsterMatch/EventSpelOddsUnitsResultat
19 maj
03:30
Calgary Flames - Edmonton Oilers
NHL
Spel: Över 5,5 mål
 
19 maj
15:20
Tyskland - Danmark
Hockey-VM
Spel: Tyskland vinner
 
19 maj
20:44
Dagens Trippel 19/5
Fotboll
Spel: Trippel
 
19 maj
20:45
Everton - Crystal Palace
Premier League
Spel: Everton vinner
 
19 maj
21:00
Aston Villa - Burnley
Premier League
Spel: Burnley vinner
 
19 maj
21:00
Chelsea - Leicester
Premier League
Spel: Chelsea över 1,5 mål & under 4,5 kort i matchen
 
20 maj
15:20
Tyskland - Italien
Hockey-VM
Spel: Italien +3.5
 
21 maj
04:30
Calgary Flames - Edmonton Oilers
NHL
Spel: Edmonton över 2,5 mål
 
21 maj
17:30
Helsingborg - Värnamo
Allsvenskan
Spel: Värnamo 0 Asian handicap
 
21 maj
20:45
Lazio - Verona
Serie A
Spel: Lazio -1 Asian handicap
 
22 maj
20:00
Osasuna - Mallorca
La Liga
Spel: Osasuna vinner
 
25 maj
01:00
Carolina Hurricanes - New York Rangers
NHL
Spel: Hurricanes matchserie -1,5
 
29 maj
13:30
Nottingham flyttas upp
Championship
Spel: Lag flyttas upp - Nottingham
 
29 maj
15:00
Elitloppet 2022
Trav
Spel: Don Fanucci Zet vinner
 
13 juni
00:00
Vinnare NHL
NHL
Spel: Edmonton vinner
 
15 juni
05:45
Vinnare Eastern Conference
NHL
Spel: Florida Panthers
 
30 juni
01:00
NHL 2021-22 Stanley Cup-vinnare
NHL
Spel: Colorado Avalanche
 
1 juli
00:00
Tampa Bay
NHL
Spel: Tampa Bay vinna östra konferensen
 

Fler spelnyheter & kampanjer

Möt Bettingprofilen: "Därför lägger jag mer än hälften av mina spel hos Pinnacle"

19 maj 2022

Jonas Weimer är Bettingstugans profil när det gäller betting och syns ofta i stugans facebookgrupp, på hemsidan eller i "Uppsnack Stryktipset" på fredagar. Själv började han spela ... Läs mer

Lets Dance final 2022 - Odds, Analys & Tips!

Let's Dance 16 maj 2022

Det är dags för final av Lets Dance 2022 och allt står mellan två finalister! Läs allt om Lets Dance finalen här. Läs mer

Spela Revanschen hos Snabbare - 800 kr gratisspel!

13 maj 2022

Som ny kund hos Snabbare kan du nu få en andra chans! Sätter du inte ditt första spel så får du en ny chans. En optimal bonus för alla oss som vill ha mer spänning i tillvaron ... Läs mer

Anders Limpar kommenterar Masked singer rykten - "Är du Trollkarlen Anders?"

13 maj 2022

Anders Limpar kommenterar ryktena kring TV4 och deras program Masked Singer. Både juryn och tittarna är inne på att trollkarlen kanske kan vara Limpar. Hör vad han har att säga om ... Läs mer

Oddsen till Eurovision är här » Spana in Sveriges odds!

Eurovision närmar sig nu med stormsteg och det är dags att spana in hur stor chans Sverige och vinnaren Cornelia Jakobs har när det kommer till den stora finalen. Det är en härlig ... Läs mer