Speltips: Eurovision Song Contest - H2H 22/5 "Frankrike fäller…
Speltips Eurovision Song Contest - H2H

Bild från Bildbyrån

Frankrike fäller storfavoriten

Det har äntligen blivit dags för Eurovision Song Contest 2021! Två år sedan tävlingen var senast så det är en efterlängtad comeback för alla som gillar musik och en kväll då Europa kommer samman.

Sverige representeras av Tusse i år och och efter att ha varit en av favoriterna till en början har han fallit mer och mer i listorna. Och läser man runt på olika forum och sidor verkar tyvärr Sveriges låt anses en aning tråkig. Man får varken så mycket positivt eller negativt vilket sällan är bra. Bättre att beröra som vissa andra låter gör. Exempelvis Finland och Ukraina. Kan den missa final? Faktiskt, men det är inte så troligt.

En låt som länge varit favorittippad är Malta vars låt Sverige tackade nej till att vara med i Melodifestivalen i år. Det är den bästa låten tycker jag men efter repetitionerna föll även den i listorna till tredjeplats. Det var helt enkelt ett tråkigt nummer. Det kan dock bli ett bet från mig där att komma topp tre ändå eftersom låten håller toppklass.

En annan låt att hålla koll på är Cypern (El Diablo). Jag spelade upp den för min familj och sen dess är det den enda de vill höra. Dock var jag för sen med ett bet där, de har gått från rankad 15 till rankad 7a så det är svårt att hitta ett bet där nu.

En låt som är på uppgång är annars Island vars låt nu är rankad som fjärde. Märkligt tycker jag men ibland förstår man inte helt hur folket röstar. Finland tycker jag man ska spana in med. Här finns det möjligtvis chans att chocka lite med sin hårdrockslåt.

Nu till speltipset

Höga jurysiffror att vänta till Frankrike

Frankrike har länge varit favorittippade. De har en lugn ballad från Barbara Pravi som sjunger på franska i låten "Voila". Vad jag själv tycker är väl egentligen oväsentligt (fin låt!) men låter går hem i Europa. En låt som jag tror kommer få höga jurysiffror och tilltala en större målgrupp än de som hyllar Italien.

Italien har en hårdrockslåt från Zitti E Buoni - "Måneskin". En låt som gått uppåt i listorna och nu är favoriter till att vinna hela tävlingen. Jag tror dock att de som nu håller Italien högst är de som verkligen är musikintresserade och som vill ha udda och kontroversiella nummer. Det har man sett tidigare. När väl stora finalen är vinner oftast de som når ut till en större målgrupp. Och där tror jag Frankrikes verkligen går hem. De går lite i samma linje som Duncan Lawrence som vann 2019 med sin lugna ballad.

Finns det farhågor? Absolut! Italiens låt är livsfarlig om den får fart och är ju favorittippad som sagt. Kan även vara en nackdel att härma senaste vinnaren från 2019. Men, den franska lugna fina texten är som bomull i en annars ganska skränig final. Barbaras låt kommer kunna vara något som går som bakgrundsmusik i många stugor.

Här kan ni lyssna på de båda låtarna. Vad tycker ni?

Titta på Frankrikes låt

Titta på Italiens låt

Spelet

  • 5U på att Frankrike slår Italien - oddset 1.95 hos Betsson

Lycka till vid rygg!

/ Jonas Weimer

Fler aktuella speltips

SpelstoppTipsterMatch/EventSpelOddsResultat
27 nov.
13:30
Arsenal - Newcastle
Premier League
Spel: Båda lagen gör mål
 
27 nov.
15:30
Wolfsburg - Borussia Dortmund
Bundesliga
Spel: Dortmund över 1.5 kort
 
27 nov.
16:00
Liverpool - Southampton
Premier League
Spel: under 4,5 mål & Liverpool ö 7,5 hörnor
 
27 nov.
16:00
Norwich - Wolves
Premier League
Spel: Wolves -0.25AH
 
27 nov.
16:00
Crystal Palace - Aston Villa
Premier League
Spel: Över 2,5 mål
 
27 nov.
16:15
Valencia - Rayo Vallecano
La Liga
Spel: Över 2.5 mål
 
27 nov.
18:00
Linköping - Timrå
SHL
Spel: Linköping -1.5
 
28 nov.
15:00
Djurgårdens IF - Varbergs BOIS
Allsvenskan
Spel: Djurgården -1 asian hcp
 
28 nov.
15:00
IFK Göteborg - Östersunds FK
Allsvenskan
Spel: Göteborg att vinna mot noll
 
28 nov.
15:00
Brentford - Everton
Premier League
Spel: 1X & ö 1,5 mål
 
28 nov.
15:00
Burnley - Tottenham
Premier League
Spel: X2 & under 3,5 mål i matchen
 
28 nov.
15:00
IFK Göteborg - Östersunds FK
Allsvenskan
Spel: Östersund över 3.5 hörnor
 
12 dec.
18:00
Norska mästare 2021
Eliteserien
Spel: Molde vinner norska Eliteserien 2021
 

Fler spelnyheter & kampanjer

Spikar och skrällar inför helgens Stryktipset (v.47)

Premier League 26 november 2021

Stryktipset är tillbaka och det med besked. 15 miljoner i jackpot väntar på lördag när flera fina matcher ska spelas. Viktigt att hitta skrällarna och spikarna på denna kupong om ... Läs mer

Idol 2021 - här är odds på ALLA finalister!

Idol 26 november 2021

Fredagsfinalerna för Idol 2021 börjar närma sig sin dramatiska avslutning. Vi har tagit del av oddsen från LeoVegas inför fredagsfinalen den 26e november och det finns en ... Läs mer

Black Week hos Snabbare - 5000 SEK bonus!

25 november 2021

Det råder vilda dagar hos spelbolagen. Nästa på rad att ge en otroligt stor bonus är Snabbare som väljer att dubbla en redan stor bonus. Snabbare har svensk licens samt enkelt ... Läs mer

De är nya favoriter att vinna Champions League - Hela listan!

Champions League 25 november 2021

Fem matcher in i Champions Leagues gruppspel så har det utkristalliserat sig några favoriter till att vinna hela turneringen. Storlag som Man Utd och Barcelona har fått se sina ... Läs mer

BIG 9 - NYTT poolspel från ATG med europeisk toppfotboll!

Premier League 19 november 2021

Storslagna nyheter från ATG när spelbolaget lanserar nya Big 9! Poolspelet där det handlar om att sätta både 1X2 och över / under 2.5 mål i nio heta europeiska toppmatcher. Läs ... Läs mer