Speltips Eurovision Song Contest - H2H

Bild från Bildbyrån

Frankrike fäller storfavoriten

Det har äntligen blivit dags för Eurovision Song Contest 2021! Två år sedan tävlingen var senast så det är en efterlängtad comeback för alla som gillar musik och en kväll då Europa kommer samman.

Sverige representeras av Tusse i år och och efter att ha varit en av favoriterna till en början har han fallit mer och mer i listorna. Och läser man runt på olika forum och sidor verkar tyvärr Sveriges låt anses en aning tråkig. Man får varken så mycket positivt eller negativt vilket sällan är bra. Bättre att beröra som vissa andra låter gör. Exempelvis Finland och Ukraina. Kan den missa final? Faktiskt, men det är inte så troligt.

En låt som länge varit favorittippad är Malta vars låt Sverige tackade nej till att vara med i Melodifestivalen i år. Det är den bästa låten tycker jag men efter repetitionerna föll även den i listorna till tredjeplats. Det var helt enkelt ett tråkigt nummer. Det kan dock bli ett bet från mig där att komma topp tre ändå eftersom låten håller toppklass.

En annan låt att hålla koll på är Cypern (El Diablo). Jag spelade upp den för min familj och sen dess är det den enda de vill höra. Dock var jag för sen med ett bet där, de har gått från rankad 15 till rankad 7a så det är svårt att hitta ett bet där nu.

En låt som är på uppgång är annars Island vars låt nu är rankad som fjärde. Märkligt tycker jag men ibland förstår man inte helt hur folket röstar. Finland tycker jag man ska spana in med. Här finns det möjligtvis chans att chocka lite med sin hårdrockslåt.

Nu till speltipset

Höga jurysiffror att vänta till Frankrike

Frankrike har länge varit favorittippade. De har en lugn ballad från Barbara Pravi som sjunger på franska i låten "Voila". Vad jag själv tycker är väl egentligen oväsentligt (fin låt!) men låter går hem i Europa. En låt som jag tror kommer få höga jurysiffror och tilltala en större målgrupp än de som hyllar Italien.

Italien har en hårdrockslåt från Zitti E Buoni - "Måneskin". En låt som gått uppåt i listorna och nu är favoriter till att vinna hela tävlingen. Jag tror dock att de som nu håller Italien högst är de som verkligen är musikintresserade och som vill ha udda och kontroversiella nummer. Det har man sett tidigare. När väl stora finalen är vinner oftast de som når ut till en större målgrupp. Och där tror jag Frankrikes verkligen går hem. De går lite i samma linje som Duncan Lawrence som vann 2019 med sin lugna ballad.

Finns det farhågor? Absolut! Italiens låt är livsfarlig om den får fart och är ju favorittippad som sagt. Kan även vara en nackdel att härma senaste vinnaren från 2019. Men, den franska lugna fina texten är som bomull i en annars ganska skränig final. Barbaras låt kommer kunna vara något som går som bakgrundsmusik i många stugor.

Här kan ni lyssna på de båda låtarna. Vad tycker ni?

Titta på Frankrikes låt

Titta på Italiens låt

Spelet

  • 5U på att Frankrike slår Italien - oddset 1.95 hos Betsson

Lycka till vid rygg!

/ Jonas Weimer