Speltips Eurovision Song Contest - Topp 5

Bild från Bildbyrån

Schweiz kan ta en topplacering

Eurovision Song Contest är tillbaka! Det var nu två år sedan Duncan Laurence vann med bidraget Arcade i Tel Aviv. Detta gör att årets final är i Nederländerna och staden Rotterdam. Reken jag kommer med här handlar om att ta en placering topp fem.

Allmänt

Enligt mig ett rekordjämt år detta och det märks även på oddsen. Det har svängt en del och nu har vi två favoriter i Italien och Frankrike. Där har jag kommit med en H2H rek som jag hoppas ska kunna glida in. Dessa två nationer lär knipa platserna topp 5.

Andra bidrag som lär blanda sig i är Malta som länge sågs som storfavorit. Dock tappade deras låt massor när folk fick se förhands försöken där deras scenshow är allt annat än imponerande. Och det här är trots allt både musik och show och saknar man det ena blir det svårt. Min förhoppning är att Malta, trots en bra låt, ska missa topp 5.

Andra låtar som kommer bli farliga är Island, Litauen, Finland och kanske kanske Azerbadjan. Men det är flera länder som slåss kring platserna topp 10 och det kan svänga en hel del.

Sverige

Måste skriva några rader om Sverige med. Tyvärr tyvärr går inte låten hem i Europa. Den bör väl klara sig till final men Tusses låt verkar upplevas som tråkig och konstiga val av kläder och rörelser. Dessutom verkar de gjort om numret lite om man tittar på repetitionen där ljuset blir lite fel. Det ser inte alls bra ut för Sverige. Betta absolut inte på någon topplacering för Sverige.

Spelet - Schweiz Topp 5

Nu kan man ju tro att jag förälskat mig i det franska språket då även Schweiz (precis som Frankrikes som jag rekade) sjungs på franska. Men det går väl inte att komma ifrån att det automatiskt blir vackert. Denna låt tycker jag är väldigt vacker och har även mer dynamik än Barbaras. Den är riktigt pampig och sångaren Gjon's Tears tycker jag gör det oerhört bra.

Topp 5 för Schweiz bör rättas grönt

Farhågorna är förstås endel. Dels att det är många låtar som kan placera sig runt topp 5. Samt att Gjon's Tears kanske inte gynnas av scenshowen som inte är lika pampig som musikvideon. Men nog kan den här låten glida in och ta en topp 5 ett normalt år?

Se och lyssna på Schweiz låt här

Spelet

  • 5U - Schweiz topp 5 @2.25 Unibet

Lycka till vid rygg!

/ Jonas Weimer