Speltips Everton - Bournemouth

Bild från Bildbyrån

Everton löser kontraktet

Söndag, omgång 38 och även om titeln redan är avgjord så är det i vanlig ordning sanslöst spännande i botten. På Goodison Park möts två lag som förväntades vara därnere och harva - Everton och Bournemouth.

Everton klarade sig kvar med nöd och näppe förra året när Bournemouth återigen tog klivet upp och givetvis tippades sist av många tyckare. Repris på förra året för Everton men för Bournemouths del kan man se tillbaka på en väl godkänd säsong och säkrat kontrakt med hyfsad marginal.

Det är inte mycket som stämmer för Everton. Man sparkade Frank Lampard efter sin tuffa inledning och tog ett, enligt mig, korrekt beslut när man inte anställde något "spännande" utan istället back to basics med Sean Dyche. Effekt fick man inledingsvis när man direkt slog Arsenal men efter det har det knappast blivit bättre och problemen ligger djupare än i vem som tränar laget.

För Bournemouths del inleddes säsongen katastrofalt och i november tog Gary O´neil över och ingen förväntade sig några storverk. Han har dock gjort ett strålande jobb och inte bara fått Bournemouth med en "minimal" budget att hålla sig kvar utan också spela en fotboll vi inte sett dem spela sedan Eddie Howes glansdagar.

Speltips

Allt står på spel för Everton. Man ska precis flytta in i en nybyggd arena man satsat enormt på och det vore en katastrof för klubben om den invigs med spel i Championship. Förutom att Bournemouth är klara så är det inte jättemycket spelmässigt som talar för Everton och man har endast vunnit en av sina fem senaste. Bournemouth har dock förlorat tre raka, har inget att spela för och Goodison Park kommer att koka.

Risken att Everton blir övertaggade finns såklart där men jag tror att man kommer flyga fram längs kanterna som man så ofta gör, eller åtminstone försöker göra. Jag tror att man kommer skapa många fasta situationer, som man ofta gör (7 senast mot Wolves och dessförinnan 8 mot City) och väl där har man nog med kvalitet att hitta nätet.

Jag tror att historiens makt, Goodisons tryck och att man möter ett lag utan något att spela för blir avgörande när Everton vinner och skapar över 5,5 hörnor. Det spelas till 2,23 gånger pengarna.