Speltips: Everton - Chelsea 6/8 "Om kaoset på Goodison mellan…
Speltips Everton - Chelsea

Bild från Bildbyrån

Om kaoset på Goodison mellan Everton och Chelsea

Säsongens första PL-lördag avslutas med 18.30 matchen mellan Everton och Chelsea på Goodison Park. Det är ett möte mellan två lag som överlevde extraordinära kaos och nu letar efter nystarter, men jag tror att mötet kommer falla in i gamla hjulspår.

Everton överlevde till slut och höll sig kvar efter några heroiska insatser mot slutet och kunde till slut andas ut och fira ordentligt. Lite väl ordentligt...

Under sommaren har man tappat Richarlison till Tottenham och det är ett rejält avbräck men de två värvningar som sticker ut tror jag ändå kommer visa sig vara bra rekryteringar. Det är absolut inga duvungar men Tarkowski och McNeil från Burnley är spelare som trots allt tagit ett steg uppåt och jag tror att man bottnar utan problem. Det bästa för Everton tror jag dock är att Anthony Gordon är ett år äldre, ett år bättre, ett år kaxigare och tar ansvar därefter. Gordon var stundtals strålande ifjol och kan han bygga vidare på det blir han en nyckel för Lampard och en herrans massa miljoner när han lämnar.

Everton avslutade försäsongen bra men de inledande två matcherna var oroväckande svaga och känslan var att man var tillbaka i det där krisläget igen men helt utan väg ut den här gången, detta trots att det var försäsongsmatcher.

Chelsea överlevde ingen nedflyttningsstrid men man överlevde sanktioner, spekulationer, förändrade förutsättningar och till slut nytt ägarskap. Många har undrat vad Todd Boehlys styre kommer innebära och det är hittills tydligt att man behöver tid men det man faktiskt lyckats få in är inget annat än extremt imponerande.

Koulibaly från Napoli och Sterling från City samt Conor Gallagher tillbaka från lån och Chilwell från skada kommer hjälpa laget direkt. Dessutom verkar Cucurella i stort sett klar och Fofana jagas aktivt, precis som Frenkie De Jong. Vad Boehly är får vi vänta med att fastslå men han verkar inte sakna ambition.

Försäsongen har varit stökig. Fullt av rykten in, rykten ut, transferkamper och svaga insatser i matcherna har gjort att man går in i säsongen med en lite underdogstämpel, värvningarna till trots. Man avslutade dock med två starka insatser mot Udinese och det tror jag var viktigt för harmonin. Chelsea är långt ifrån klara på marknaden men det man har nu är vad man har på lördag också.

Speltips

Flera gånger inför det här mötet har jag suttit och analyserat de förändrade förutsättningarna, spelarna, schemat och formen för att när matchen drar igång bara sucka. När de här lagen möts handlar det om Everton mot Chelsea och oavsett vilka spelar så ser det likadant ut.

Det blir fysiskt, kaotiskt och märkliga misstag över hela plan. Det blir Championshipfotboll. Det har de senaste åren passat Everton bättre och det är ett spel man hanterar bättre än Chelsea. Nu saknar man visserlien Calvert-Lewin men den typen av kvalitet har inte behövts historiskt i det här mötet och man möter ett Chelseaförsvar som är allt annat än samspelt.

I andra änden har vi ett Chelsea som oavsett om spelet funkar eller inte har mer än nog kvalitet att såra ett kaotiskt Everton och man har en del spelare som klarar sig utmärkt under dessa förutsättningar. Den här matchen kan bli 1-1, den kan bli 1-5 och den kan bli 3-2 men jag är helt övertygad om att båda lagen, på ett allt annat än strukturerat sätt, hittar målet.

Båda lagen gör mål spelas till 1,98 gånger pengarna.

Lycka till!

Heroiska insatser - ch

Fler aktuella speltips

SpelstoppTipsterMatch/EventSpelOddsUnitsResultat
14 aug.
15:00
Nottingham - West Ham
Premier League
Spel: Nottingham. Pengarna tillbaka vid oavgjort.
 
14 aug.
15:00
Djurgårdens IF - Kalmar FF
Allsvenskan
Spel: Båda lagen gör mål
 
14 aug.
15:00
AIK - IFK Värnamo
Allsvenskan
Spel: Värnamo +1 asian hcp
 
14 aug.
15:30
Mainz - Union Berlin
Bundesliga
Spel: Dominik Kohr får kort
 
14 aug.
17:30
Chelsea - Tottenham
Premier League
Spel: Tottenham över 4,5 hörnor
 
15 aug.
06:00
Marlon Vera - Dominck Cruz
UFC
Spel: Dominick Cruz vinner
 
15 aug.
18:30
Hellas Verona - Napoli
Serie A
Spel: Verona +0.5
 
16 aug.
01:00
JVM Ishockey
Hockey-VM
Spel: Team Canada vinner
 
13 apr.
01:00
Vinnare av Pacific Division
NHL
Spel: Edmonton Oilers
 
6 maj
16:00
The Championship - Långtidsspel
Championship
Spel: Sunderland Top 12 finish
 
19 maj
20:00
Girona att åka ur La Liga 2022/2023
La Liga
Spel: Girona att åka ur
 
20 maj
20:00
Serie A - Långtidsspel
Serie A
Spel: Lecce ramlar ur Serie A
 
28 maj
16:00
Slår flest målgivande passningar i Premier League - Harry Kane
Premier League
Spel: Harry Kane slår flest målgivande passningar i Premier League - Ja
 
28 maj
16:00
Brentford att bli nedflyttade - Långtidsspel
Premier League
Spel: Brentford att bli nedflyttade - Ja
 
31 maj
16:00
Bundesliga - Skytteligavinnare
Bundesliga
Spel: Patrik Schick gör flest mål i Bundesliga - Ja
 

Fler spelnyheter & kampanjer

Presentation Demjan - Ny spelläggare hos Bettingstugan!

12 augusti 2022

Dennis "Demjan" Larsson är klar för Bettingstugans ombudsspel. Detta efter att ha briljerat med egna rader samt andelsspel åt ett annat ombud. Läs hans tankar kring spel och hur ... Läs mer

Veckans bästa spel i Division 2 signerat Erik!

12 augusti 2022

Erik Johansson - som är verksam i Friska Viljor HC - fortsätter att leverera veckans tankar kring spel i Division 2. Han bjuder på speltips och välinitierade kommentarer i ... Läs mer

Bettingstugan tippar La Liga 2022/2023 - Bottenstriden

La Liga 11 augusti 2022

La Liga startar i mitten av augusti och det är en liga som kommer bli rafflande att följa. Här följer en genomgång av bottenstriden i ligan med speltips och analyser av samtliga ... Läs mer

Bettingstugan tippar La Liga 2022/2023 - Toppstriden

La Liga 10 augusti 2022

La Liga startar i mitten av augusti och det är en liga som kommer bli rafflande att följa. Här följer en genomgång av toppstriden i ligan med speltips och analyser av samtliga ... Läs mer

Bettingstugan tippar Serie A 2022/2023 - Toppstriden

Serie A 8 augusti 2022

Serie A startar i mitten av augusti och det är en liga som kommer bli riktigt spännande att följa. Här följer en genomgång av toppstriden i ligan med speltips och analyser av ... Läs mer