Speltips Färjestad - Malmö

Bild från Bildbyrån

Serieledarna vinner på hemmaplan

Vi vänder oss till SHL och mötet mellan Färjestad och Malmö. Hemmalaget Färjestad leder serien med 37 poäng på 18 spelade matcher. Gästande Malmö ligger på en 9:e plats, med 27 poäng på 19 spelade matcher. Färjestad ser grymt starka ut i år och nu väntar bottentippade Malmö på hemmaplan. Ett Malmö som gått förvånansvärt bra, men som är inne i en sämre period nu och kommer med två raka förluster. Detta vinner Färjestad på hemmaplan.

Färjestad

Färjestad leder som sagt serien och har verkligen visat att man går för guldet. I senaste matchen slog man Örebro hemma med 3-0, och man kommer till denna match med fyra vinster på sina sex senaste matcher. På hemmaplan är man svårslagna och har endast en förlust på ordinarie tid i senaste senaste tolv matcher.

Malmö

Malmö var av de flesta tippade sist i serien, men har gått bra inledningsvis av säsongen. Nu tror jag dock man är inne i en sämre period och man ser ganska tröttkörda ut. I senaste matchen blev det förlust mot Modo hemma med 3-4, och man har nu endast två vinster på sina sex senaste matcher. Nu väntar tuffast tänkbara bortamatch och då tror jag det blir tredje raka förlusten för Malmö.

Speltips

Färjestad är kanske ligans bästa lag och man leder mycket riktigt serien. Malmö har inte lika vass trupp och man kommer till denna match med nedåtgående form. Färjestad är starka på hemmaplan och detta är en match man bör vinna. Mitt speltips i matchen blir därför Färjestad -1.5 till oddset 2.18 gånger insatsen.

Lycka till!

/Åkesson