Speltips Färjestad - Örebro

Bild från Bildbyrån

Färjestad studsar tillbaka

Vi vänder oss till SHL och mötet mellan Färjestad och Örebro. Hemmalaget Färjestad leder serien med 34 poäng på 17 spelade matcher. Gästande Örebro ligger på en 9:e plats, med 26 poäng på lika många matcher. Färjestad kommer från förlust borta mot hemmastarka Linköping. Nu är man ute efter snabb revansch och på hemmaplan mot ett formsvagt Örebro tror jag man studsar tillbaka.

Färjestad

Färjestad har gått som tåget denna säsong och leder hela SHL, 3 poäng före Linköping och med en match mindre spelad. I senaste matchen blev det dock förlust mot just Linköping på bortaplan med 4-2. Detta efter att Linköpings målvakt Marcus Högberg storspelat. Färjestad vann bland annat skottstatistiken med 23-44. Innan detta hade poäng i 10 raka matcher. Nu är det hemmaplan som gäller och där är man starka.

Örebro

Örebro började säsongen bra, men har tappat placeringar på slutet. I senaste matchen blev det förlust mot Leksand hemma med 1-2, och man kommer till denna match med endast en seger på sina fem senaste matcher. Framför allt har man haft svårt att göra mål. Nu väntar seriens bästa lag på bortaplan och då tror jag det blir ny förlust för Örebro.

Speltips

Färjestad är mycket bra denna säsong och man har ett starkt lag rakt igenom. Gästande Örebro kommer till denna match med ganska svag form, och möter nu revanschsugna serieledare på bortaplan. Mitt speltips i matchen blir därför att Färjestad vinner till oddset 1.80 gånger insatsen.

Lycka till!

/Åkesson