Speltips Ferencvárosi TC - Valletta

Bild från Bildbyrån

Ungrarna missar inte chansen hemma

Onsdagen bjuder på en del CL kvalmatcher. En av matcherna är mellan Ungerska Ferencvárosi mot Valletta från Malta på Groupama Aréna i Budapest. Ferencvárosi visade kvalité och styrka när man slängde ut ett starkt Bulgariskt Ludogorets i förra kvalomgången. En definitiv kandidat att ta sig hela vägen till Champions League. Nu ställs man mot Valletta från Malta, en drömlottning i ungrarnas ögon. Denna kvalomgång skall vara en enmans show från minut ett och över 180 minuters spel för Ferencvárosi. Man är så mycket bättre på alla positioner och på hemmaplan är man fruktansvärt starka. Jag ser bara en utgång efter denna matchen och det är en klar seger för Ferencvárosi med en del mål.

Ferencvárosi tog en klar och överlägsen ligatitel 2018/19. Man tar tretton poäng mer än ligatvåan Vidi FC. Där är det hemmaspelet som är den klara faktorn till vinsten. På 17 hemmamatch förlorar man inte en enda match, 14 vinster och tre oavgjorda. På dessa 17 matcher gör man 45 mål, vilket är nästan tre mål i snitt hemma. I sin första kvalomgång i CL får man en mardröms motståndare i Bulgariska Ludogorets. Här visar man att laget är av bra kvalité när man vinner båda matcherna i detta dubbelmöte. Att man nu i andra kvalomgången för ett lag från Malta måste ju ses som en dröm. Här är det egentligen inget snack om vem som är dom stora favoriterna till att avancera. Ferencvárosi har ett hemmafacit som måste respekteras och gör man bara jobbet och inte underskattar sitt motstånd vinner man matchen med en del mål, för mål det gör man i stort sett alltid hemma

Valletta slutade på exakt lika många poäng som Hibernians i den inhemska ligan men med bättre målskillnad stod man till slut som seriesegrar. På sina 26 matcher tar man 58 poäng där poängen är jämt fördelade med 29 poäng vardera hemma/borta. Som ett semiproffs lag från Malta skall man egentligen inte ens kunna ta sig igenom första kvalomgången. Men lottas man mot Dudelange från Luxemburg så ökar ju självklar den möjligheten då lagen från Luxemburg även dom är semiproffs. Valletta vinner inte någon av matcherna här men 1-1 hemma och 2-2 borta gör att man tar sig vidare på mer gjorda mål på bortaplan. Nu kommer det riktigt stora testet då ferencvárosi är motståndet. Man kommer få det extremt tufft, speciellt när man börjar på bortaplan mot ett lag som är otroligt starka hemma. Ut och njuta av läget, försöka göra det svårt under första halvleken annars kan det rinna ifrån här. Valletta är stora underdogs i detta dubbelmöte och kommer få det väldigt tufft att kunna utmana.

Sammanfattning

Ferencvárosi är ett så mycket bättre lag. Valletta kommer få en tuff afton här i Budapest. Ferencvárosi kommer göra jobbet för att försöka döda denna dubbelomgång fort. Hemma är man ruggiga och det kommer Valletta få känna på. Inget snack enligt mig att ungrarna vinner och man vinner med några mål. Testar ett kombinationsspel med Ferencvárosi HT/FT och att det blir lite mål i matchen