Speltips Florida Panthers - Winnipeg Jets

Bild från Bildbyrån

Det finns bara en växel!

NHL-helgen fortsätter med en rad intressanta matcher och i Florida hettar det till då Panthers tar sig an central divisionlaget Winnipeg Jets. Målskyttar av rang finns det gott om vilket kan borga för en målrik tillställning. Mitt tips blir över 6,5 mål inklusive förlängning och straffar.

Man får ju säga att Florida gjorde en storstilad comeback och säsong 22/23. Nu har de lyckats behålla kärnan i truppen och har startat denna säsong helt ok med att i nuläget placera sig efter Boston Bruins i Atlantic division.

Winnipeg Jets har också fått en bra start 23/24. De är i toppen av tuffa Central och har just påbörjat en liten road-trip på södra östkusten.
Laget kanske inte gör så mycket väsen av sig men faktum är att de är och nosar på bra tabellplaceringar varje år - och kanske har de allt för att kunna nå långt denna säsong.

  • Skyttekungar av rang

Ja det finns gott om skyttar som ofta noteras i målprotokollet i båda laget.
I Florida Panthers ringhörna hittar vi Sam Reinhart som har 13 fullträffar hitintills. Reinhart spelar i förstakedjan och givetvis i Panthers första powerplayuppställning.
Hos Winnipeg Jets är det Kyle Connor som toppar lagets interna skytteliga med 14 mål. Också han spelar i en första powerplayuppställning, för Jets.

  • Speltips

Med största sannolikhet så får vi duktiga men inte helt omöjliga målvakterna Sergei Bobrovsky (Florida) och Connor Hellebuyck (Winnipeg) i mål.
Med tanke på att det är två ”skottvilliga” lag vi har att göra med så räknar jag med gott om målchanser och full fart från nedsläpp. Öst möter Väst och sannolikheten för många mål ökar också med lagens goda form. Mitt tips blir Över 6,5 mål inklusive förlängning och straffar och det spelas med 5 Units.