Speltips Frölunda – Leksand

Bild från Bildbyrån

Frölunda avgör hemma!?

Finns det något bättre än en sjunde och avgörande match i ett hockeyslutspel!? Inte mycket!
Vi ska till Scandinavium för att kolla in sjunde mötet i denna heta matchserie mellan två populära lag med mycket fans.
Drabbningen mellan Frölunda mot Leksand ska avgöras denna afton. Vilket lag får vi se i semifinal och vilket lag får gå på ”semester”?

Frölunda hade ”matchboll” och kunde avgöra senaste matchen uppe i Dalarna men den drabbningen vann Leksand med 5-2 och på så vis tvingade de fram en avgörande match.
Frölunda slutade fyra i grundserien med 96 inspelade poäng.

Leksand vände och vann hemma senast med 5-2 och det var en fin andra period som bäddade för segern inför ett kokande Tegera Arena.
Leksand som har gjort en bra säsong slutade på en fin femte plats i tabellen med 92 inspelade poäng och gick därmed direkt till kvartsfinal.

Det står 3-3 i matcher nu och lagen har mötts ytterligare fyra gånger under grundserien och då vann Frölunda tre av dom och Leksand tog en seger.


Mitt speltips

Tajt tajt tajt som det ska vara. Frölunda har två av tre segrar hemma under denna kvartsfinalen. I senaste hemmamatchen för göteborgarna så var det andra femman med Jere Innala i spetsen som var het och han hängde två kassar. Han gjorde även mål för Frölunda i förlustmatchen senast.

Såklart kommer det att vara många Leksands-supportrar i Scandinavium denna afton men hemmalaget kommer att ha ett ännu större stöd och jag tror det blir matchavgörande denna match.

Jag tycker att oddset på hemmaseger är ok och Frölunda får ett lir.

GO FRÖLUNDA GO!


Oddsjämförelse