Speltips Frölunda - Malmö

Bild från Bildbyrån

Formstarkt hemmalag

Vi vänder oss till SHL och mötet mellan Frölunda och Malmö. Hemmalaget Frölunda ligger på en 5:e plats i tabellen, med 27 poäng på 18 spelade matcher. Gästande Malmö ligger snäppet före på en 4:e plats, med lika många poäng, men en match mindre spelad. Frölunda är ett av seriens bästa lag på hemmaplan, och man kommer till denna match med fin form. Malmö har gjort det väldigt bra hittills i år, men mot Frölunda borta tror jag det blir förlust.

Frölunda

Frölunda kommer som sagt till denna match med fin form. I senaste matchen slog man serieledarna Färjestad hemma med 2-1 efter förlängning, och man har nu tre raka segrar. På hemmaplan är man det lag som tagit näst mest poäng och i Scandinavium är man svårslagna. Nu väntar viktig match mot Malmö hemma och då tror jag på 3 nya poäng.

Malmö

Malmö var av många tippade som ett bottenlag. Men Malmö har börjat säsongen över förväntan och ligger på en 5:e plats. I senaste matchen blev det vinst mot Örebro hemma med 4-2, och man kommer till denna match med tre vinster på sina fem senaste matcher. Snart tror jag dock att Malmös formsvacka kommer, och kanske kommer den nu efter landslagsuppehållet.

Speltips

Frölunda kommer med tre raka segrar och man är starka på hemmaplan. Malmö gör det bra, men min känsla är att det snart kommer en dipp. Jag tror Frölunda vinner denna match och mitt speltips i matchen blir därför att Frölunda vinner till oddset 1.93 gånger insatsen.

Lycka till!

/Åkesson