Speltips Frölunda - Timrå

Bild från Bildbyrån

Vilket lag vänder den negativa trenden?

Vi vänder oss till SHL och mötet mellan Frölunda och Timrå. Hemmalaget Frölunda ligger på en 7:e plats i tabellen, med 31 poäng på 21 spelade matcher. Gästande Timrå ligger på en 10:e plats, med 28 poäng på 19 spelade matcher. Det är med andra ord viktiga poäng på spel och dessutom kommer båda lagen från förluster. Jag tror Frölunda bryter trenden och vinner denna match, mycket tack vare hemmaplan.

Frölunda

Frölunda kommer som sagt till denna matchen med två raka förluster, 2-3 efter straffar mot Växjö och 4-2 borta mot Luleå. Två svåra matcher på förhand och innan det hade man faktiskt fyra raka vinster. Nu vill man såklart bryta trenden och hemma mot Timrå ser ut som en bra uppgift för detta.

Timrå

Timrå kommer till denna match med tre raka förluster, 4-3 efter förlängning mot HV71, 1-2 efter straffar mot Skellefteå och 2-5 mot Luleå hemma. Timrå är inne i en sämre period och man har faktiskt bara två vinster på sina fem senaste matcher. Nu väntar hemmastarka Frölunda borta och då tror jag det blir ny förlust för Timrå.

Speltips

Två lag som behöver en vinst efter två respektive tre förluster på raken. Frölunda är starka på hemmaplan och man är faktiskt det laget som tagit flest poäng på hemmaplan av samtliga lag i ligan. Timrå har dålig form och detta är ännu en tuff uppgift. Mitt speltips i matchen blir därför att Frölunda vinner till oddset 2.18 gånger insatsen.

Lycka till!

/Åkesson