Speltips Hammarby - AIK

Bild från Bildbyrån

Nytt Stockholmsderby

Stockholmsderby och toppmöte stundar på söndag då Bajen tar emot AIK. Prövar ett målspel.

Speltips

Bajen-Gnaget brukar vara synonymt med målsnålt och så tror jag det blir även denna gång. Lagen vann varsin match ifjol där Bajen tog en 1-0-seger på Tele2 medan AIK var starkast på sin hemmaplan och vann med 2-0.

Anledningen till att jag tror på målsnålt även detta derby lagen emellan är givetvis det faktum att AIK hittat tillbaka till sin superdefensiv som ju brukar grunda framgång för laget. Fem raka segrar för AIK och även fem raka hållna nollor. Och då har man ändå bockat av Djurgården, Göteborg och Malmö. Förvisso fyra av fem segrar på Friends- men ändå. Några frågetecken stör i AIK där Nordfeldt missade senast och inte är bekräftad klar till derbyt. Likaså lyfte man frågetecken för Seb Larssons närvaro. Av uttalandena att döma känns det dock som att båda två nog kan bli med och i synnerhet Seb.

Ännu en anledning till att jag tror på målsnålt är Bajens nya defensiva stabilitet. Förvisso förlust senast med 2-0 i Kalmar och där var det allt annat än tryggt i defensiven. Men då ska också sägas att fenomenala Jeahze var avstängd och att vikarierande Björn Paulsen hade en mardrömsdag på vänsterbacken- från vilket håll bägge målen kom till. I övrigt har Hammarby sett solida ut bakåt och nu när Jeazhe är tillbaka och jag inte förväntat mig ett tokoffensivt AIK så tror jag inte att man bör dra alltför stora växlar av bottennappet sist. På det liten formsvacka på Selmani och Ludwigson. Trawally har inte gjort en minut i Bajen men har tränat på under veckan och kan komma finnas med på bänken i derbyt- sent matchtest avgör om så blir fallet eller inte.

Jag ser inte hur detta kommer bli en målfest och testar därför under 2,5 mål till 1.76 hos Unibet.