Speltips Hammarby IF - Brommapojkarna

Bild från Bildbyrån

Uteblivet festlir?

Bajen-BP på en fredagskväll som enda allsvensk omgång. Upplagt för fest med andra ord. Men jag är rädd att det inte blir vad publiken faktiskt kommer bjudas på.

Speltips

Den inför säsongen av många givna slagpåsen BP ligger efter 11 spelade omgångar femma och sex pinnar före Bajen trots att Bajen har en match mer spelad. Vad Mellberg lyckats med i BP är sanslöst imponerande och särskilt när man kikar på truppen som ju till synes inte ser alls särskilt bra ut och med ett hopplock av spelare som exempelvis ex-ÖFK:aren Fritzon (2 mål så här långt) och 31-åriga Vasic (2 mål). Framförallt har BP visat sig vara otroligt solida bakåt med 18-årige Sidklev i kassen och spelare som Sögaard och Heggem därbak liksom lagpappan Calisir. Hela fem hållna nollor på elva matcher imponerar och sist kommer man från en 2-0-viktoria borta mot Norrköping. Stärkande seger minst sagt. Ganska passande för BP att just nu få komma till Tele2 och möta ett stukat Hammarby utan självförtroende och spets.

Hammarby befinner sig i en kris där det bara känns som en tidsfråga innan spanjoren Cifuentes vid rodret kommer försvinna. För ingenting i spelet tyder på att Bajen är på väg åt rätt håll. Bygget är i och för sig skralt där man saknar en riktig pålitlig nia som anfallare och där en tandlös Nalic fått spela centralt och där andra spelare spelats ur position- så som exempelvis nyförvärvet Mikkelsen som inte alls kommer till sin rätt på en kant utan ju ska husera centralt bakom en striker. Men det är inte bara spelarna som är för dåliga- det är även Cifuentes taktik som hämmar Bajen där han konstant skickar ut ett lag med handbromsen i och som aldrig tycks våga ta några risker i sista tredjedelen utan alltsomoftast vänder hem med en bakåtpass när omställningsläge ges och då kan se motståndaren hinna samla sig. Ett återkommande mönster som Cifuentes inte verkar kunna bryta. Nu är det fredagsmatch och på pappret är man såklart mycket bättre än BP, så en hemmaseger vore ju inte helt orimlig. Men givet hur otroligt tandlösa Bajen varit så känns det mest sannolikt att vi bjuds på en ny målsnål match. Bajen kommer från två raka mållösa matcher och då har man ändå mött Värnamo hemma och Halmstad borta och inte alls förmått vaska fram särskilt många kvalificerade målchanser.

Under 3 mål asian spelas till 1.70 hos bet365.