Speltips HV71 - Färjestad

Bild från Bildbyrån

Färjestad tar 3:e raka

Vi vänder oss mot SHL och mötet mellan HV71 och Färjestad. Hemmalaget HV71 började säsongen med förlust hemma mot Linköping med 2-3 efter straffar. Detta i en ganska jämn match där Linköping kvitterade sent. Gästande Färjestad kommer med två raka segrar mot bra motstånd, 4-1 mot Växjö och 4-1 mot Skellefteå, båda på hemmaplan. Färjestad känns som ett starkare lag och därför testas en bortaseger i denna match.

HV71

HV71 gjorde en medioker säsong ifjol och klarade sig med nöd och näppe från negativt kvalspel. Årets trupp tycker jag inte ser så mycket bättre ut och jag tror man blir ett bottenlag även denna säsong. Andre Pettersson sticker ut, men annars är man ganska bleka offensivt. Nu väntar ett av seriens troligen bästa lag och då tror jag på ny förlust för HV71.

Färjestad

Färjestad har börjat säsongen starkt och vunnit två raka hemmamatcher klart, mot bra motstånd. Nu är det dags för första bortamatchen och jag tror Färjestad är visa musklerna ännu mer och ta 3:e raka. Färjestad har ett bra lag rakt igenom och jag tror man blir att räkna med i år.

Speltips

SHL är en jämn serie där alla kan slå alla. Färjestad tror jag dock kommer vara högre upp i tabellen än HV71, dessutom har man prickat formen fint inför seriestarten. Jag tror Färjestad är det starkare laget här och mitt speltips i matchen blir därför att Färjestad vinner inklusive övertid till oddset 1.85 gånger insatsen.

Lycka till!

/Åkesson