Portugal får slita hårt men vinner

Iran har samma förutsättningar som Sverige har mot Mexiko. Man behöver vinna den här matchen för att ta sig vidare. Då väntar Ryssland eller Uruguay i åttondelsfinal. Portugal i sin tur behöver alltså bara X för att ta sig vidare, men behöver vinna med fler mål än Spanien om man vill vinna gruppen.

Jag tror som sagt att Portugal kan få det jobbigt mot Iran. Men att de ändå ror hem den här matchen tillslut. Queiroz vet att Iran inte kan rulla ut portugiserna eller tokanfalla för då kan det bli obehagliga mål i baken. Utan jag tror han beordrar samma stabila försvar som stängde ner Marocko i andra halvlek och Spanien i hela matchen senast, och sen vänta på rätt lägen att anfalla. Har man Azmoun i laget så är det en bra taktik. Man saknar skadade Cheshmi men annars är alla spelare tillgängliga. Med lite tur kanske vi får se några mer minuter av Ghoddos också.

Första halvlek är jag rätt säker på kommer bli en tight och låst historia. Sen finns det ju kreativitet som absolut kan förstöra ett underspel, men jag tycker ändå det känns rätt bra att vi kan ha 0-0 i halvtid.

Andra halvlek kommer förstås behöva se lite annorlunda ut. Iran behöver vinna den här matchen och lär under matchens gång flytta upp mer och mer. Och Portugal kommer få mer ytor att jobba med. I någon kontring lär det bli mål för Portugal om inte Iran lyckas få in 1-0 innan, vilket förstås blir tufft. Portugal har ett bra försvar där Pepe och Fonte är samspelta, även om spanjorerna kunde överlista dem tre gånger. Mot Marocko var man inte så bra i spelet men försvarsmässigt så håller man ihop det bra. Framåt verkar Guedes ha ett orubbligt förtroende och lär få fortsätta på topp med Ronaldo. Nån gång måste han ju göra mål också, Guedes. Var och fingrade lite på ett målspel på honom men tycker det här spelet känns okej ändå.

Lutar man sig åt lite historik så har 11 av Irans 12 matcher i VM och kvalet gått under 2.5. Portugal i sin tur har vunnit 10 av sina senaste 12 tävlingsmatcher.

Slut 1-0,2-0 med målen i andra halvlek. Det tar vi!