Speltips Japan - Sverige

Bild från Bildbyrån

Sverige i kvartsfinal efter rysare

Det är väl ingen som kan ha missat Sveriges avancemang vid det här laget. Sverige vinner en riktigt rysare i straffläggning mot USA. Lina Hurtig avslutar sjunde omgången kyligt efter att rutinerade Kelley O'Hara missat och avancemanget var ett faktum. Det var även på minsta möjliga marginal den bollen var inne enligt Goal-Line Technology. Två rekords slogs i matchen och först måste vi lyfta fram den svenska målvakten Zecira Musovic som stod för 12 räddningar i matchen men det var även publikrekord för en Dam-VM match när 27.000 samlades på AAMI Park i Melbourne.

SpelTorsten om Japan - Sverige

Japan har imponerat så långt detta mästerskap och vunnit alla matcher relativt enkelt, värt att lyfta fram är att de slog Spanien med 4-0. Klara vinster varje match och det är framför allt Hinata Miyazawa som imponerat med sina fem mål och en assist. Hon leder skytteligan så långt i VM och blir någon som Sverige måste se upp för. 

Sverige är även de obesegrade så långt i VM och är i denna kvartsfinal efter en heroisk insats mot världsettorna USA. Tight defensiv och vinst efter en dramatisk straffläggning. Mot Italien och Argentina var det inget snack vilket som var det bättre laget och trots stel inledning mot Sydafrika där man tog ledningen i 90:e så har man spelat upp sig.

MISSA INTE MINA ANDELAR FÖR TORSDAGENS EUROPATIPS ELLER LÖRDAGENS STRYKTIPS MED 13 MILJONER I JACKPOT

SPELTIPS

Bolagen håller Japan som favoriter här men vi får inte glömma att de möttes i kvartsfinal för två år sedan i Japan och där vann Sverige 3-1 och var det bättre laget. Mycket har hänt på två år men visst borde oddsen kanske vara jämnare ändå. Sverige är trots allt rankad som nummer trea i världen och Japan ligger på en elfteplats. Men ser man till spelet i VM så förstår jag till viss del favoritskapet på Japan här. Jag har inte valt något vinnarspel utan kommer kliva in på hörnor för Sverige då jag tycker att Bethard har en mycket fin lina på att Sverige skaffar fler än fyra stycken hörnor till oddset 1.83. Stannar de på fyra hörnor får vi tillbaka pengarna och de ska väl tjejerna klara?

Sverige är ett hörnstarkt lag och kommer vara farliga dels på hörnor men även på fasta situationer mot ett kortare Japanskt lag. Illstedt har varit ruggig så långt med sina tre mål och jag kan absolut se för mig att Sverige kommer söka en del hörnor. Får Japan ett ledningsmål så borde det absolut sitta och inte ens bli dramatiskt.

Det som kan fälla detta spel är givetvis om Sverige tar ledningen men även då är det inte omöjligt och förhoppningsvis har de redan ordnat några hörnor för oss.

Spelet är alltså Sverige över fyra hörnor och pengarna tillbaka om det stannar på fyra. Jag går in med medel insats här 5/10U.

Lägg spelet hos Bethard