Speltips: Juventus - Chelsea 29/9 "Tillknäppt mellan skadedrabbade…
Speltips Juventus - Chelsea

Bild från Bildbyrån

Tillknäppt mellan skadedrabbade gruppfavoriter

Grupp H är kanske inte den mest spännande gruppen på förhand även om det är den, tack vare Malmö, vi i Sverige följer närmast. De två väntade topplagen, Chelsea och Juventus, vann sina respektive öppningsmatcher och nu väntar tidig seriefinal på Allianz Stadium i Turin. Det är två lag tyngda av skador som möts och jag väntar mig en tillknäppt tillställning.

Det kändes som att den aldrig skulle ta slut, Juventus segertåg i Italien. Känslan var att man kopplat ett alldeles för starkt grepp om den där titeln. Själva hade man dock hela tiden fokus på Champions League och där, tillsammans med en förlegad transferstrategi, tappade man greppet.

Man har ofta värvat gratis, gammalt och framångsrikt tidigare men senaste åren har utfallet blivit sämre och även om yngre spelare som De Ligt, Chiesa, Locatelli och Kulusevski alla har stor potential verkar man ha tappat något på vägen.

Fjolåret slutade med en, med Juventus mått mätt, horribel fjärdeplats men förväntningarna var ändå relativt höga i och med Allegris återkomst. Inledningen har dock varit ännu sämre och laget befinner sig på tiondeplats med endast åtta poäng på sex matcher. Sju av de åtta poängen har dock kommit i de tre senaste matcherna men det har sett allt annat än stabilt ut, speciellt i de två senaste där Spezia och Sampdoria besegrats med 3-2 x 2.

Chelseas fjolårssäsong är svår att kalla något annat än succé i och med segern i Champions League. Det är dock lätt att glömma att cupspel är cupspel och man i många stunder var allt annat än stabila i ligaspelet. Man löste till slut en fjärdeplats men det var på håret och kändes i slutändan mer som tur än något annat.

En sak som tydligt saknades var en 9a, speciellt när det blev tydligt att Tuchel inte litade på varken Abraham eller Giroud. In har Lukaku kommit och även om spelet ofta hackat i inledningen av den här säsongen ser man vilken impact Lukaku redan haft och framförallt kommer ha på det här laget. Det som fungerade galant under 2021-delen av förra säsongen och som har fortsatt i år är försvarsspelet. Med Christensen eller Silva i mitten tillsammans med Rudiger och Azpilicueta samt Mendy i mål är man otroligt svåra att göra mål på. Detta blev extra tydligt då laget gjorde en plattmatch senast mot City men ändå hade god kontroll på europas kanske bästa anfallslag.

Matchen mot City var lagets enda förlust hittills och man hänger med i toppen, även om man haft riktigt svårt att bibehålla ett bra spel över 90 minuter men, mycket tack vare Lukaku, trots det lyckats bärga poängen.

Båda lagen har problem med skador och för Juventus ser både Dybala och Morata ut att missa matchen vilket ökar trycket på de yngre förmågorna i anfallet. För Chelseas del saknas fortsatt Mason Mount och Christian Pulisic men sedan Citymatchen missar nu även Kanté och Reece James. Tunga tapp för båda klubbarna.

Speltips

En sak vi märkte tydligt i Chelseas möte mot City var avsaknaden av Mason Mount. Han är länken mellan ett mittfält som saknar kreativitet och ett anfall som blir isolerat utan honom. Nu tar jag för givet att man återgår till 3-4-3 vilket innebär två spelare som kan axla den rollen, Havertz bland andra men Mount kommer saknas ändå, och Chelseas anfallsspel bli lidande.

Om något av de här lagen sett ut som "gamla goda Juventus" senaste tiden är det Chelsea men med Bonucci, Chiellini, De Ligt och Allegri vid rodret tar jag för givet att vi trots allt får se en gedigen försvarsinsats av italienarna när det vankas stormatch. Lägg där till att Chelseas anfallsspel dels hackat men också nu saknar en dimension, att Chelseas försvarsspel alltjämt ser stensäkert ut och att Juventus anfallsbesättning är decimerad och matchens dignitet kan jag inte se något annat än en målsnål tillställning. Jag spelar därför under 2,5 mål till 1,73 gånger pengarna.

Lycka till!

Fler aktuella speltips

SpelstoppTipsterMatch/EventSpelOddsResultat
16 okt.
13:30
Watford - Liverpool
Premier League
Spel: Liverpool -1,5 asian hcp
 
16 okt.
15:00
Degerfors IF - Halmstad BK
Allsvenskan
Spel: 1X & under 3,5 mål
 
16 okt.
15:00
Spezia - Salernitana
Spel: Över 5.5 kort
 
16 okt.
16:00
Southampton - Leeds
Premier League
Spel: Southampton 0 asian hcp
 
16 okt.
16:00
Manchester City - Burnley
Premier League
Spel: Manchester City -2,5
 
16 okt.
16:00
Aston Villa - Wolverhampton
Premier League
Spel: Under 2.5 mål
 
16 okt.
16:00
Millwall - Luton
Championship
Spel: Under 2,5 mål
 
16 okt.
17:00
Clermont - Lille
Spel: Lille vinner
 
16 okt.
17:05
V75-3 lopp 7
Trav
Spel: Seismic Wave att vinna loppet
 
16 okt.
18:20
V75 trav lopp 10 Solänget
Trav
Spel: 11 Zante Grif Lopp 10 Solänget platsspel (1-3)
 
16 okt.
18:30
Brentford - Chelsea
Spel: Under 2,5 mål
 
16 okt.
18:30
Brentford - Chelsea
Premier League
Spel: BLGM
 
16 okt.
21:00
Lyon - Monaco
Serie A
Spel: Rött kort i matchen
 
16 okt.
21:00
Real Sociedad - Mallorca
La Liga
Spel: Sociedad vinner & Över 1,5 mål i matchen
 
17 okt.
04:00
Edmonton Oilers - Calgary Flames
NHL
Spel: Connor McDavid gör minst 2 poäng (inkl OT)
 
17 okt.
13:00
Swansea - Cardiff
Championship
Spel: 1X + Under 2.5 mål
 
17 okt.
15:00
Hammarby - AIK
Allsvenskan
Spel: AIK asian 0 hcp
 
17 okt.
15:00
Everton - West Ham
Premier League
Spel: BLGM
 
17 okt.
17:30
Newcastle - Tottenham
Premier League
Spel: BLGM
 
12 dec.
18:00
Norska mästare 2021
Eliteserien
Spel: Molde vinner norska Eliteserien 2021
 

Fler spelnyheter & kampanjer

Stryktipskrönikan med Bettingstugan 16 Oktober

Premier League 15 oktober 2021

Stryktipskrönikan kommer rulla på under hösten 2021 med våra spelläggare på ombudssidan. Näst på tur är Bettingstugans expert Jonas Weimer som kommer med sina tankar inför helgens ... Läs mer

Spikar och skrällar inför helgens Stryktipset (v.41)

Premier League 15 oktober 2021

Stryktipset återkommer med Premier League på kupongen denna vecka efter landslagsuppehållet. Dessutom har Svenska Spel 10 miljoner i jackpot denna vecka vilket gör arbetet kring ... Läs mer

Idol 2021 - här är odds på ALLA finalister!

Idol 11 oktober 2021

Fredagsfinalerna för Idol 2021 har startat och det börjar utkristallisera sig vilka deltagare som är favoriter i tävlingen. Vi har tagit del av oddsen från LeoVegas och det finns ... Läs mer

Stryktipskrönikan med Bettingstugan 9 Oktober

VM-kval 8 oktober 2021

Stryktipskrönikan kommer rulla på under hösten 2021 med våra spelläggare på ombudssidan. Näst på tur är Bettingstugans spelläggare David Dabeskovic som kommer med sina tankar ... Läs mer

De vinner Allsvenskan - Enligt spelbolagen!

Allsvenskan 7 oktober 2021

Allsvenskan tar landslagsuppehåll men går sedan in i ett otroligt viktigt skede av säsongen. Endast åtta matcher återstår och det är nu allt ska avgöras. Tre lag är det som har ... Läs mer