Speltips: Juventus - Chelsea 29/9 "Tillknäppt mellan skadedrabbade…
Speltips Juventus - Chelsea

Bild från Bildbyrån

Tillknäppt mellan skadedrabbade gruppfavoriter

Grupp H är kanske inte den mest spännande gruppen på förhand även om det är den, tack vare Malmö, vi i Sverige följer närmast. De två väntade topplagen, Chelsea och Juventus, vann sina respektive öppningsmatcher och nu väntar tidig seriefinal på Allianz Stadium i Turin. Det är två lag tyngda av skador som möts och jag väntar mig en tillknäppt tillställning.

Det kändes som att den aldrig skulle ta slut, Juventus segertåg i Italien. Känslan var att man kopplat ett alldeles för starkt grepp om den där titeln. Själva hade man dock hela tiden fokus på Champions League och där, tillsammans med en förlegad transferstrategi, tappade man greppet.

Man har ofta värvat gratis, gammalt och framångsrikt tidigare men senaste åren har utfallet blivit sämre och även om yngre spelare som De Ligt, Chiesa, Locatelli och Kulusevski alla har stor potential verkar man ha tappat något på vägen.

Fjolåret slutade med en, med Juventus mått mätt, horribel fjärdeplats men förväntningarna var ändå relativt höga i och med Allegris återkomst. Inledningen har dock varit ännu sämre och laget befinner sig på tiondeplats med endast åtta poäng på sex matcher. Sju av de åtta poängen har dock kommit i de tre senaste matcherna men det har sett allt annat än stabilt ut, speciellt i de två senaste där Spezia och Sampdoria besegrats med 3-2 x 2.

Chelseas fjolårssäsong är svår att kalla något annat än succé i och med segern i Champions League. Det är dock lätt att glömma att cupspel är cupspel och man i många stunder var allt annat än stabila i ligaspelet. Man löste till slut en fjärdeplats men det var på håret och kändes i slutändan mer som tur än något annat.

En sak som tydligt saknades var en 9a, speciellt när det blev tydligt att Tuchel inte litade på varken Abraham eller Giroud. In har Lukaku kommit och även om spelet ofta hackat i inledningen av den här säsongen ser man vilken impact Lukaku redan haft och framförallt kommer ha på det här laget. Det som fungerade galant under 2021-delen av förra säsongen och som har fortsatt i år är försvarsspelet. Med Christensen eller Silva i mitten tillsammans med Rudiger och Azpilicueta samt Mendy i mål är man otroligt svåra att göra mål på. Detta blev extra tydligt då laget gjorde en plattmatch senast mot City men ändå hade god kontroll på europas kanske bästa anfallslag.

Matchen mot City var lagets enda förlust hittills och man hänger med i toppen, även om man haft riktigt svårt att bibehålla ett bra spel över 90 minuter men, mycket tack vare Lukaku, trots det lyckats bärga poängen.

Båda lagen har problem med skador och för Juventus ser både Dybala och Morata ut att missa matchen vilket ökar trycket på de yngre förmågorna i anfallet. För Chelseas del saknas fortsatt Mason Mount och Christian Pulisic men sedan Citymatchen missar nu även Kanté och Reece James. Tunga tapp för båda klubbarna.

Speltips

En sak vi märkte tydligt i Chelseas möte mot City var avsaknaden av Mason Mount. Han är länken mellan ett mittfält som saknar kreativitet och ett anfall som blir isolerat utan honom. Nu tar jag för givet att man återgår till 3-4-3 vilket innebär två spelare som kan axla den rollen, Havertz bland andra men Mount kommer saknas ändå, och Chelseas anfallsspel bli lidande.

Om något av de här lagen sett ut som "gamla goda Juventus" senaste tiden är det Chelsea men med Bonucci, Chiellini, De Ligt och Allegri vid rodret tar jag för givet att vi trots allt får se en gedigen försvarsinsats av italienarna när det vankas stormatch. Lägg där till att Chelseas anfallsspel dels hackat men också nu saknar en dimension, att Chelseas försvarsspel alltjämt ser stensäkert ut och att Juventus anfallsbesättning är decimerad och matchens dignitet kan jag inte se något annat än en målsnål tillställning. Jag spelar därför under 2,5 mål till 1,73 gånger pengarna.

Lycka till!

Fler aktuella speltips

SpelstoppTipsterMatch/EventSpelOddsResultat
23 jan.
02:07
Dagens Trippel 23/1
Premier League
Spel: Trippeln
 
30 jan.
15:15
Prix d'Amerique 2022
Trav
Spel: Don Fanucci Zet att vinna Prix d'Amerique 2022
 

Fler spelnyheter & kampanjer

Spikar och skrällar inför helgens Stryktipset (v.3)

Premier League 21 januari 2022

Ingen jackpot denna vecka men en riktigt rolig kupong med en hel del spännande matcher. Limpar och Weimer guidar er rätt bland spikar och skrällar. Läs mer

Stryktipskrönikan med Bettingstugan 22 Jan

Premier League 21 januari 2022

Ny krönika och nya möjligheter när Bettingstugans spellägare Tomas Wahlberg (Pippo) kommer med veckans Stryktipskrönika. Hör hans tankar kring bank, spik och varningar på kupongen. Läs mer

Spikar och skrällar inför helgens Stryktipset (v.2)

Premier League 14 januari 2022

Stryktipset är tillbaka igen efter att vi inte fått någon med 13 rätt förra veckan. Denna vecka får vi därmed 12 miljoner i jackpot och bra läge att vässa hjärnorna igen. Några ... Läs mer

Stryktipskrönikan med Bettingstugan 15 Januari

Premier League 14 januari 2022

Ny krönika och nya möjligheter när Bettingstugans spellägare Sanel Hrjnic kommer med veckans Stryktipskrönika. Hör hans tankar kring bank, spik och varningar på kupongen. Läs mer

Idrottsgalan 2022 - Två stora favoriter gör upp om åtråvärda priset!

12 januari 2022

Idrottsgalan går av stapeln den 17 januari 2022 och ett av de mest åtråvärda priserna är förstås årets manliga respektive kvinnliga idrottare. Och i båda kategorierna är de två ... Läs mer