Speltips Kvalificering för Slutspel - NHL

Bild från Bildbyrån

Ett jagande Panthers når slutspel!

Med detta långtidsspel tar vi första blickarna mot slutspelet i NHL på riktigt för den här säsongen. Laget jag tror hämtar upp poäng till Wild Card-plats är Florida Panthers. Panthers ligger klart inom räckhåll för att fightas om slutspelsplatser här i Januari och med lite stolpe in med eventuella skador och trader så kommer laget definitivt vara med i diskussionen kring kampen om bucklan.

Det har varit en lite hackig säsong såhär långt för laget från södra Usa. Florida Panthers har dock börjat spela upp sig i skrivande stund och jag tycker det finns bra spelvärde och flera parametrar som talar för att laget spelar långt in på vårkanten.

Just nu (januari) har det varit lite målvaktsproblem och skador där. Nu är inget värre i situationen än att både Sergei Bobrovsky och Spencer Knight ser ut att vara fullt redo för att spela i slutdelen av grundserien. Det är två bra och jämna målvakter som jag tycker kompletterar varandra vid alternering.

Vad som också gör spelet intressant är att offensiven är riktigt vass. När den kuggar i så finns det potential att vinna mot samtliga lag i ligan.
Det finns nytillskottet Matthew Tkachuk, rutinerade forwarden Aleksander Barkov. Brandon Montour gör en bra säsong liksom Carter Verhaeghe och Sam Reinhart. Ett utropstecken i positiv bemärkelse är också svenska backen Gustav Forsling som är en viktig del i speluppbyggnad, defensiv och offensiv.

Jag värderar Florida Panthers trupp högt. Ovan nämnda spelare är inga duvungar. Får laget sedan tillbaka spelare som är på skadelistan (Januari) så tycker jag oddset 2,10 för att Panthers når slutspel är riktigt bra!