Speltips Leeds - West Ham

Bild från Bildbyrån

West Ham kniper en trea på Elland Road

Lördag och fullspäckad Premier League-dag väntar oss och förutom mötet mellan Chelsea och Manchester City så sticker Leeds - West Ham på Elland Road ut, åtminstone i underhållningsvärde. Det är två lag som gick tuffa holmgångar i Ligacupen i veckan men som oftast bjuder på tempostarka matcher ändå.

West Ham

Londonlaget går från klarhet till klarhet. Man har följt upp sin strålande fjolårssäsong med en riktigt vass inledning på denna. Man föll visserligen mot Manchester United i ligan senast men slog samma United i Ligacupen, borta på Old Trafford.

Nyckeln till de fina resultaten ifjol var en riktigt stark stomme kryddat med några offensiva spetsspelare och känslan är att man förstärkt de styrkorna i år. Declan Rice är ett år äldre och bättre, Soucek håller samma höga nivå, Antonio likaså och dessutom har man fått in Kurt Zouma som tillsammans med Ogbonna kommer bilda ett livsfarligt mittbackspar, både offensivt och defensivt. I år verkar även Banrahma ha vaknat som tillsammans med Fornals och Lanzini ger Antonio utmärkt understöd och bidrar med den kreativitet laget i övrigt saknar.

Säsongen har inletts med endast en förlust på sju matcher och känslan är att man börjat behärska flera olika typer av matcher. Man är relativt bekväm att stå lågt men har även fått till presspelet och det som utvecklats mest är spelet med boll där man nu inte alls ser lika kantiga och "brittiska" ut som i inledningen av förra säsongen.

Leeds

Om West Ham inlett säsongen där man avslutade den förra har Leeds gjort det motsatta. Man charmade alla med sin stundtals fantastiskt underhållande fotboll och Bielsa brandades återigen som geni. Med en enormt effektiv och intensiv press var det egentligen bara de allra bästa lagen som lyckades ta sig ur den och då blev man ordentligt straffade istället.

Man har inlett säsongen med endast en vinst, mot Crewe i ligacupen. Utöver det har man vunnit i övertid mot Fulham i samma turnering. I ligan har förlusterna väntat kommit mot Manchester United och Liverpool men misslyckandena ligger i kryssen mot Burnley och Newcastle, lag man bör slå om man vill nå samma höjder som ifjol.

Speltips

West Ham vann båda mötena lagen emellan ifjol och det tror jag man gör ännu en gång. Londonlaget är en nivå bättre i år samtidigt som Leeds dels ser sämre ut men framförallt har en decimerad trupp. Patrick Bamford är ett tung tapp, Struijk likaså. Dessutom missar Koch och det är stora frågetecken kring både Jack Harrison och Raphinia, precis som kring Ayling.

Skulle samtliga dessa missa matchen är det givetvis en enorm kvalitetssänkning för Leeds och något Hammers ska kunna utnyttja. Något jag tror att West Ham kommer lyckas utnyttja är det faktum att Leeds inte kommer spela annorlunda än vanligt, manfallet till trots. Man kommer pressa högt och man kommer försöka spela sig ur situationer, man kommer bara göra det osynkat och sämre. Då borde West Ham både kunna hitta de korta alternativen och ta sig loss men även det längre spelet och utan Raphinia och Harrison kan ytterbackarna kliva upp högre och skapa tryck med bara Daniel James att oroa sig för.

Det är för mycket som talar emot Leeds och för West Ham för att jag ska göra något annat än att spela den raka tvåan. West Ham vinner och det spelar jag till 2,40 gånger pengarna.

Lycka till!

Fler aktuella speltips

SpelstoppTipsterMatch/EventSpelOddsSpelbolagResultat
6 dec.
03:00
Calgary Flames - Arizona Coyotes
NHL
Spel: Calgary Flames -1,5
 
6 dec.
16:00
Marocko - Spanien
Fotbolls VM 2022
Spel: Spanien över 5.5 hörnor
 
6 dec.
16:00
Marocko - Spanien
Fotbolls VM 2022
Spel: Spelbyggare: Spanien vinner, Spanien U13.5 fouls, Marocko Ö1.5 kort & Amallah över 1.5 fouls
 
6 dec.
20:00
Portugal - Schweiz
Fotbolls VM 2022
Spel: BLGM + över 6.5 hörnor
 
6 dec.
20:00
Portugal–Schweiz
Fotbolls VM 2022
Spel: Oavgjort halvtid – Portugal fulltid
 
6 dec.
20:45
Dagens Trippel 6/12
Spel: Trippel
 
9 dec.
16:00
Weimers VM-trippel
Fotbolls VM 2022
Spel: Trippel
 
18 dec.
22:00
Fotbolls VM 2022 - Argentina
Fotbolls VM 2022
Spel: Argentina vinner VM guld
 
24 dec.
11:00
Fotbolls VM 2022 - Serbien
Fotbolls VM 2022
Spel: Serbien åker ut i kvartsfinal
 
13 apr.
01:00
Vinnare av Pacific Division
NHL
Spel: Edmonton Oilers
 
6 maj
16:00
The Championship - Långtidsspel
Championship
Spel: Sunderland Top 12 finish
 
19 maj
20:00
Girona att åka ur La Liga 2022/2023
La Liga
Spel: Girona att åka ur
 
20 maj
20:00
Serie A - Långtidsspel
Serie A
Spel: Lecce ramlar ur Serie A
 
28 maj
16:00
Slår flest målgivande passningar i Premier League - Harry Kane
Premier League
Spel: Harry Kane slår flest målgivande passningar i Premier League - Ja
 
28 maj
16:00
Brentford att bli nedflyttade - Långtidsspel
Premier League
Spel: Brentford att bli nedflyttade - Ja
 
31 maj
16:00
Bundesliga - Skytteligavinnare
Bundesliga
Spel: Patrik Schick gör flest mål i Bundesliga - Ja
 

Fler spelnyheter & kampanjer

60x pengarna på Ronaldo ikväll? Upphöjt odds!

Fotbolls VM 2022 6 december 2022

TISDAG: Fotbolls-VM rullar idag vidare med de två sista åttondelsfinalerna. Då kommer Hajper med en fin kampanj där vi får 60x pengarna på att Ronaldo gör mål med huvudet och att ... Läs mer

Från 6 x till 25 x pengarna på Brasiliansk dubbel från Hajper!

Fotbolls VM 2022 5 december 2022

MÅNDAG: Brasilien tar emot Sydkorea i en färgsprakande match som ska ge oss ett till kvartsfinallag. Lagen kommer till denna match med olika erfaranheter. Brasilien åkte på sin ... Läs mer

Inför Brasilien - Sydkorea VM 2022

Fotbolls VM 2022 5 december 2022

Brasilien åkte på en chockartad förlust mot Kamerun senast. Men tog sig ändå vidare som gruppsegrare. För Sydkorea var det en riktigt urladdning mot Portugal. Dels vände man och ... Läs mer

Inför Japan - Kroatien VM 2022

Fotbolls VM 2022 5 december 2022

Japan tog sig vidare från den svåra Grupp E och slog därmed ut självaste Tyskland. Kroatien i sin tur gick stark i Grupp F och förlorade inte en match. Nu möts lagen här och i ... Läs mer

Betway boost: Upphöjt odds på Morata att göra mål!

Fotbolls VM 2022 4 december 2022

TISDAG: Spanien har charmat oss igen med stort bollinnehav och mycket mål. Totalt 9 mål blev det i gruppspelet varav Morata gjorde tre av dem. Detta som inhoppare. Nu är han ... Läs mer