Speltips: Leeds - West Ham 25/9 "West Ham kniper en trea på Elland…
Speltips Leeds - West Ham

Bild från Bildbyrån

West Ham kniper en trea på Elland Road

Lördag och fullspäckad Premier League-dag väntar oss och förutom mötet mellan Chelsea och Manchester City så sticker Leeds - West Ham på Elland Road ut, åtminstone i underhållningsvärde. Det är två lag som gick tuffa holmgångar i Ligacupen i veckan men som oftast bjuder på tempostarka matcher ändå.

West Ham

Londonlaget går från klarhet till klarhet. Man har följt upp sin strålande fjolårssäsong med en riktigt vass inledning på denna. Man föll visserligen mot Manchester United i ligan senast men slog samma United i Ligacupen, borta på Old Trafford.

Nyckeln till de fina resultaten ifjol var en riktigt stark stomme kryddat med några offensiva spetsspelare och känslan är att man förstärkt de styrkorna i år. Declan Rice är ett år äldre och bättre, Soucek håller samma höga nivå, Antonio likaså och dessutom har man fått in Kurt Zouma som tillsammans med Ogbonna kommer bilda ett livsfarligt mittbackspar, både offensivt och defensivt. I år verkar även Banrahma ha vaknat som tillsammans med Fornals och Lanzini ger Antonio utmärkt understöd och bidrar med den kreativitet laget i övrigt saknar.

Säsongen har inletts med endast en förlust på sju matcher och känslan är att man börjat behärska flera olika typer av matcher. Man är relativt bekväm att stå lågt men har även fått till presspelet och det som utvecklats mest är spelet med boll där man nu inte alls ser lika kantiga och "brittiska" ut som i inledningen av förra säsongen.

Leeds

Om West Ham inlett säsongen där man avslutade den förra har Leeds gjort det motsatta. Man charmade alla med sin stundtals fantastiskt underhållande fotboll och Bielsa brandades återigen som geni. Med en enormt effektiv och intensiv press var det egentligen bara de allra bästa lagen som lyckades ta sig ur den och då blev man ordentligt straffade istället.

Man har inlett säsongen med endast en vinst, mot Crewe i ligacupen. Utöver det har man vunnit i övertid mot Fulham i samma turnering. I ligan har förlusterna väntat kommit mot Manchester United och Liverpool men misslyckandena ligger i kryssen mot Burnley och Newcastle, lag man bör slå om man vill nå samma höjder som ifjol.

Speltips

West Ham vann båda mötena lagen emellan ifjol och det tror jag man gör ännu en gång. Londonlaget är en nivå bättre i år samtidigt som Leeds dels ser sämre ut men framförallt har en decimerad trupp. Patrick Bamford är ett tung tapp, Struijk likaså. Dessutom missar Koch och det är stora frågetecken kring både Jack Harrison och Raphinia, precis som kring Ayling.

Skulle samtliga dessa missa matchen är det givetvis en enorm kvalitetssänkning för Leeds och något Hammers ska kunna utnyttja. Något jag tror att West Ham kommer lyckas utnyttja är det faktum att Leeds inte kommer spela annorlunda än vanligt, manfallet till trots. Man kommer pressa högt och man kommer försöka spela sig ur situationer, man kommer bara göra det osynkat och sämre. Då borde West Ham både kunna hitta de korta alternativen och ta sig loss men även det längre spelet och utan Raphinia och Harrison kan ytterbackarna kliva upp högre och skapa tryck med bara Daniel James att oroa sig för.

Det är för mycket som talar emot Leeds och för West Ham för att jag ska göra något annat än att spela den raka tvåan. West Ham vinner och det spelar jag till 2,40 gånger pengarna.

Lycka till!

Fler aktuella speltips

SpelstoppTipsterMatch/EventSpelOddsUnitsResultat
17 maj
13:30
Thanasi Kokkinakis - Fabio Fognini
Eliteserien
Spel: Thanasi Kokkinakis vinner matchen.
 
17 maj
20:45
Southampton - Liverpool
Premier League
Spel: Antal avslut av spelaren (Diego Jota) - Över 2.5
 
18 maj
03:30
Colorado Avalanche - St Louis Blues
NHL
Spel: Colorado
 
18 maj
21:00
Eintracht Frankfurt - Glasgow Rangers
Europa League
Spel: Eintracht Frankfurt lyfter bucklan
 
19 maj
20:45
Everton - Crystal Palace
Premier League
Spel: Everton vinner
 
19 maj
21:00
Aston Villa - Burnley
Premier League
Spel: Burnley vinner
 
22 maj
20:00
Osasuna - Mallorca
La Liga
Spel: Osasuna vinner
 
29 maj
13:30
Nottingham flyttas upp
Championship
Spel: Lag flyttas upp - Nottingham
 
13 juni
00:00
Vinnare NHL
NHL
Spel: Edmonton vinner
 
15 juni
05:45
Vinnare Eastern Conference
NHL
Spel: Florida Panthers
 
30 juni
01:00
NHL 2021-22 Stanley Cup-vinnare
NHL
Spel: Colorado Avalanche
 
1 juli
00:00
Tampa Bay
NHL
Spel: Tampa Bay vinna östra konferensen
 

Fler spelnyheter & kampanjer

Lets Dance final 2022 - Odds, Analys & Tips!

Let's Dance 16 maj 2022

Det är dags för final av Lets Dance 2022 och allt står mellan två finalister! Läs allt om Lets Dance finalen här. Läs mer

Spela Revanschen hos Snabbare - 800 kr gratisspel!

13 maj 2022

Som ny kund hos Snabbare kan du nu få en andra chans! Sätter du inte ditt första spel så får du en ny chans. En optimal bonus för alla oss som vill ha mer spänning i tillvaron ... Läs mer

Anders Limpar kommenterar Masked singer rykten - "Är du Trollkarlen Anders?"

13 maj 2022

Anders Limpar kommenterar ryktena kring TV4 och deras program Masked Singer. Både juryn och tittarna är inne på att trollkarlen kanske kan vara Limpar. Hör vad han har att säga om ... Läs mer

Oddsen till Eurovision är här » Spana in Sveriges odds!

Eurovision närmar sig nu med stormsteg och det är dags att spana in hur stor chans Sverige och vinnaren Cornelia Jakobs har när det kommer till den stora finalen. Det är en härlig ... Läs mer

Topp 10 Bonusar för Fotbolls-VM 2022

Fotbolls VM 2022 12 maj 2022

Fotbolls-VM 2022 är snart här! Med ett stort mästerskap som VM kommer det ofta flertalet fina kampanjer, bonusar och erbjudanden från spelbolagen. I denna artikel går vi igenom ... Läs mer