• Hem
  • JV
  • Leksands IF - Rögle BK
Speltips Leksands IF - Rögle BK

Bild från Bildbyrån

Leksand får det tufft - igen!

SHL bjuder på hockeytorsdag och i Leksand ska Rögle BK agera bortalag i Tegera Arena. Skåningarna åker hit som favoriter och jag tror att de lämnar med en seger!

Leksands säsongsinledning i SHL hittills:

  • Frölunda HC - Leksands IF 5-2
  • Leksands IF - Örebro HC 3-5

Rögles säsongsinledning i SHL hittills:

  • Örebro HK - Rögle BK 2-1 (efter straffar)
  • Rögle BK - Malmö Redhawks 3-2
"Fördel Rögle i detta möte!"

Vi är framme vid den tredje omgången av SHL 2023/24 och jag tar ställning inför mötet mellan Leksands IF - Rögle BK uppe i Leksand. Hemmalaget i den här matchen har inte direkt imponerat inledningsvis och även om gästerna bara vunnit en av två matcher så håller de högre klass än hemmalaget och det tror jag också att de visar i detta möte.

Min idé inför vad som komma skall i Leksand är att det är fördel Rögle i detta möte. Gästerna ska absolut kunna vara med och slåss i toppen av SHL och för att bli ett topplag är det viktigt att prestera, något som jag också tror att de kommer att göra här.

Hemmalaget för dagen har två raka torsk i bagaget. Premiären föll de i och det på hemmais mot Örebro med 5-3 och det var en rättvis förlust sett över 60 minuter ishockey. Därefter har LIF även besökt Frölunda i Göteborg och förlorat med 5-2. Leksand är inte så stabila bakåt för tillfället då de just nu har tio baklängesmål och här möter de alltså ett Rögle med en fruktad offensiv som inte kommit igång till fullo än.

Speltips Leksands IF - Rögle BK

I min bok är det Rögle som är det bättre laget. Därför tror jag också att Rögle lämnar denna bortamatch med seger, så här väljer jag att gå för bortaseger inklusive eventuell övertid och straffläggning, det vill säga "moneyline".

Oddsjämförelse Leksands IF - Rögle BK