Speltips: Liverpool - Manchester City 3/10 "Om Liverpool -…
Speltips Liverpool - Manchester City

Bild från Bildbyrån

Om Liverpool - Manchester City på Anfield

Super Sunday och de senaste årens dominanter och Europas, just nu, kanske två bästa lag ska göra upp om poängen på Anfield. När Liverpool och Manchester City mötts senaste åren har man visat resten av ligan vad som krävs för att vinna ligan, och det brukar bli en uppvisning.

Liverpool

Fjolåret blev inte alls som Klopp och hans mannar hade tänkt sig. Stora skadebekymmer störde laget som efter en otrolig slutfas ändå knep en CL plats på Leicesters bekostnad. Man plockade Konate från Leipzig för att få till bredden på mittbackspositionen men inte så mycket mer än så, samtidigt som konkurrenterna förstärkt.

Uteblivna värvningar är dock inte det enda som gjort att Liverpool gått lite under radarn inför säsongen. Toppspelare som kanske sett sin peak, två fantastiska ytterbackar med något svagare säsonger i ryggen och lång tid utan en ny röst har fått många att tro att man är i slutet av en cykel. Det kan man såklart vara men det är inget man visat hittills. Defensiven ser bättre ut, ytterbackarna fyller på som aldrig förr och Salah ser knappast ut att ha saktat ner. Man har dessutom fått in både Elliot, som tyvärr fortsatt är skadad, och Elliot på ett annat sätt och därmed ersatt Wijnaldum.

I ligan har man vunnit samtliga matcher förutom två, där krysset mot Chelsea kanske kan accepteras men 3-3 senast mot Brentford var definitivt en missräkning och mot Porto i veckan visade man att det bara var just det, en missräkning.

Manchester City

Mästarna klev in i säsongen som de mest överlägsna oddsfavoriterna på väldigt länge, möjligtvis någonsin. Detta trots att man inte rakt ersatt Aguero, även om försök gjordes att få in Kane.

På ett individuellt plan är man kanske inte bättre än lag som PSG och Manchester United men man är det enda laget i världen som åker till Paris och London och dominerar borta mot både Chelsea och PSG inom en vecka. Man föll visserligen i CL men min känsla blev ändå att man fastställde sin position som favoriter till titeln.

Sommarens stora värvning var den av Jack Grealish från Aston Villa. Han har kommit in helt okej i det även om det riktigt intressanta börjar nu, när han ska dela ansvaret med Kevin De Bruyne. Får de till det kommer de tillsammans med Sterling, Mahrez, Jesus och Foden bli, om möjligt, ännu vassare offensivt.

Säsongen inleddes med förlust mot Tottenham i ligan och mot Leicester i Shielden men sen dess har man varvat upp ordentligt förutom en bedrövlig insats mot Southampton som fick med sig en poäng från Etihad.

H2H

1-4, 3-1, 1-2, 0-0, 3-0.

Speltips

Toppmöten i Premier League har en tendens att hypas upp till något som sen inte riktigt levereras på grund av försiktiga taktiker, fantastiska försvar och att man i första hand vill undvika misstag. Den här rivaliteten har sett lite annorlunda ut. Det här mötet innehåller två lag som är otroligt väldrillade, på olika sätt. Matcherna brukar även få fram det bästa ur båda lagen vilket gör att matchernas underhållningsvärde och kvalitet blir enastående.

Trots att det är två bra försvar vi får se tror jag det är den höga pressen, djupledslöpningarna och framförallt den individuella och kollektiva skickligheten som kommer lysa starkast. Jag tror på en öppen, svängig match där City för spelet och får hitta sina chanser mot ett djupare försvar, något man är bäst i världen på samtidigt som man möter ett av världens bästa omställningslag i Liverpool.

Jag kan inte se detta bli målsnålt och spelar därefter. Över 2,5 mål till 1,72 gånger pengarna.

Lycka till!

Fler aktuella speltips

SpelstoppTipsterMatch/EventSpelOddsResultat
4 dec.
13:30
West Ham - Chelsea
Premier League
Spel: BLGM
 
4 dec.
15:00
AIK - Sirius
Allsvenskan
Spel: AIK ht/ft
 
4 dec.
15:00
Malmö FF - Halmstad BK
Allsvenskan
Spel: MFF att vinna & under 3,5 mål i matchen
 
4 dec.
15:00
Östersund - Degerfors
Allsvenskan
Spel: Degerfors första mål + över 1.5
 
4 dec.
15:30
Hoffenheim - Frankfurt
Bundesliga
Spel: Frankfurt +0.5 asian handicap
 
4 dec.
16:00
Wolverhampton - Liverpool
Premier League
Spel: Under 3,5 mål i matchen & Liverpool ö 4,5 hörnor
 
4 dec.
18:00
Skellefteå - Malmö
SHL
Spel: Skellefteå vinner
 
4 dec.
18:30
Watford - Manchester City
Premier League
Spel: City -2 AH
 
5 dec.
15:00
Leeds - Brentford
Premier League
Spel: 1X & u 3,5 mål
 
5 dec.
15:00
Manchester United - Crystal Palace
Premier League
Spel: över 2,5 mål
 
12 dec.
18:00
Norska mästare 2021
Eliteserien
Spel: Molde vinner norska Eliteserien 2021
 

Fler spelnyheter & kampanjer

Vi tippar ALLA allsvenska matcher i sista omgången!

Allsvenskan 3 december 2021

Endast en omgång återstår av Allsvenskan 2021. Nu handlar det om att njuta för nästa match kommer inte förrän i vår. Vår expert har även han njutit av att tippa samtliga matcher. ... Läs mer

Stryktipskrönikan med Bettingstugan 4 December

Premier League 3 december 2021

Ny krönika och nya möjligheter när Bettingstugans spellägare Sanel Hrjnic kommer med veckans Stryktipskrönika. Hör hans tankar kring bank, spik och varningar på kupongen. Läs mer

Spikar och skrällar inför helgens Stryktipset (v.48)

Premier League 3 december 2021

Ett mycket spännande Stryktips väntar med flera kluriga matcher, framförallt från Championship. Ensam vinnare drog hem 15 miljoner förra veckan och i denna pott ligger garanterat ... Läs mer

Spelbolagens AIK dom - så stor är chansen till guld!

Allsvenskan 30 november 2021

På lördag ska Allsvenskan avgöras. Och som det sett ut hela säsongen kommer detta avgöras i allra sista omgången. En efter en har lag fallit bort. Nu återstår bara Malmö FF och ... Läs mer

Spikar och skrällar inför helgens Stryktipset (v.47)

Premier League 26 november 2021

Stryktipset är tillbaka och det med besked. 15 miljoner i jackpot väntar på lördag när flera fina matcher ska spelas. Viktigt att hitta skrällarna och spikarna på denna kupong om ... Läs mer