Speltips: Liverpool - Manchester City 3/10 "Om Liverpool -…
Speltips Liverpool - Manchester City

Bild från Bildbyrån

Om Liverpool - Manchester City på Anfield

Super Sunday och de senaste årens dominanter och Europas, just nu, kanske två bästa lag ska göra upp om poängen på Anfield. När Liverpool och Manchester City mötts senaste åren har man visat resten av ligan vad som krävs för att vinna ligan, och det brukar bli en uppvisning.

Liverpool

Fjolåret blev inte alls som Klopp och hans mannar hade tänkt sig. Stora skadebekymmer störde laget som efter en otrolig slutfas ändå knep en CL plats på Leicesters bekostnad. Man plockade Konate från Leipzig för att få till bredden på mittbackspositionen men inte så mycket mer än så, samtidigt som konkurrenterna förstärkt.

Uteblivna värvningar är dock inte det enda som gjort att Liverpool gått lite under radarn inför säsongen. Toppspelare som kanske sett sin peak, två fantastiska ytterbackar med något svagare säsonger i ryggen och lång tid utan en ny röst har fått många att tro att man är i slutet av en cykel. Det kan man såklart vara men det är inget man visat hittills. Defensiven ser bättre ut, ytterbackarna fyller på som aldrig förr och Salah ser knappast ut att ha saktat ner. Man har dessutom fått in både Elliot, som tyvärr fortsatt är skadad, och Elliot på ett annat sätt och därmed ersatt Wijnaldum.

I ligan har man vunnit samtliga matcher förutom två, där krysset mot Chelsea kanske kan accepteras men 3-3 senast mot Brentford var definitivt en missräkning och mot Porto i veckan visade man att det bara var just det, en missräkning.

Manchester City

Mästarna klev in i säsongen som de mest överlägsna oddsfavoriterna på väldigt länge, möjligtvis någonsin. Detta trots att man inte rakt ersatt Aguero, även om försök gjordes att få in Kane.

På ett individuellt plan är man kanske inte bättre än lag som PSG och Manchester United men man är det enda laget i världen som åker till Paris och London och dominerar borta mot både Chelsea och PSG inom en vecka. Man föll visserligen i CL men min känsla blev ändå att man fastställde sin position som favoriter till titeln.

Sommarens stora värvning var den av Jack Grealish från Aston Villa. Han har kommit in helt okej i det även om det riktigt intressanta börjar nu, när han ska dela ansvaret med Kevin De Bruyne. Får de till det kommer de tillsammans med Sterling, Mahrez, Jesus och Foden bli, om möjligt, ännu vassare offensivt.

Säsongen inleddes med förlust mot Tottenham i ligan och mot Leicester i Shielden men sen dess har man varvat upp ordentligt förutom en bedrövlig insats mot Southampton som fick med sig en poäng från Etihad.

H2H

1-4, 3-1, 1-2, 0-0, 3-0.

Speltips

Toppmöten i Premier League har en tendens att hypas upp till något som sen inte riktigt levereras på grund av försiktiga taktiker, fantastiska försvar och att man i första hand vill undvika misstag. Den här rivaliteten har sett lite annorlunda ut. Det här mötet innehåller två lag som är otroligt väldrillade, på olika sätt. Matcherna brukar även få fram det bästa ur båda lagen vilket gör att matchernas underhållningsvärde och kvalitet blir enastående.

Trots att det är två bra försvar vi får se tror jag det är den höga pressen, djupledslöpningarna och framförallt den individuella och kollektiva skickligheten som kommer lysa starkast. Jag tror på en öppen, svängig match där City för spelet och får hitta sina chanser mot ett djupare försvar, något man är bäst i världen på samtidigt som man möter ett av världens bästa omställningslag i Liverpool.

Jag kan inte se detta bli målsnålt och spelar därefter. Över 2,5 mål till 1,72 gånger pengarna.

Lycka till!

Fler aktuella speltips

SpelstoppTipsterMatch/EventSpelOddsUnitsResultat
20 maj
11:30
Badboll - Rull #1
Franska Öppna
Spel: Blancaneaux + Trungelliti
 
20 maj
15:20
Tyskland - Italien
Hockey-VM
Spel: Italien +3.5
 
20 maj
20:44
Dagens Trippel 20/5
Fotboll
Spel: Trippel
 
21 maj
04:30
Calgary Flames - Edmonton Oilers
NHL
Spel: Edmonton över 2,5 mål
 
21 maj
17:30
Helsingborg - Värnamo
Allsvenskan
Spel: Värnamo 0 Asian handicap
 
21 maj
20:45
Lazio - Verona
Serie A
Spel: Lazio -1 Asian handicap
 
22 maj
20:00
Osasuna - Mallorca
La Liga
Spel: Osasuna vinner
 
25 maj
01:00
Carolina Hurricanes - New York Rangers
NHL
Spel: Hurricanes matchserie -1,5
 
29 maj
13:30
Nottingham flyttas upp
Championship
Spel: Lag flyttas upp - Nottingham
 
29 maj
15:00
Elitloppet 2022
Trav
Spel: Don Fanucci Zet vinner
 
13 juni
00:00
Vinnare NHL
NHL
Spel: Edmonton vinner
 
15 juni
05:45
Vinnare Eastern Conference
NHL
Spel: Florida Panthers
 
30 juni
01:00
NHL 2021-22 Stanley Cup-vinnare
NHL
Spel: Colorado Avalanche
 
1 juli
00:00
Tampa Bay
NHL
Spel: Tampa Bay vinna östra konferensen
 

Fler spelnyheter & kampanjer

Möt Bettingprofilen: "Därför lägger jag mer än hälften av mina spel hos Pinnacle"

19 maj 2022

Jonas Weimer är Bettingstugans profil när det gäller betting och syns ofta i stugans facebookgrupp, på hemsidan eller i "Uppsnack Stryktipset" på fredagar. Själv började han spela ... Läs mer

Lets Dance final 2022 - Odds, Analys & Tips!

Let's Dance 16 maj 2022

Det är dags för final av Lets Dance 2022 och allt står mellan två finalister! Läs allt om Lets Dance finalen här. Läs mer

Spela Revanschen hos Snabbare - 800 kr gratisspel!

13 maj 2022

Som ny kund hos Snabbare kan du nu få en andra chans! Sätter du inte ditt första spel så får du en ny chans. En optimal bonus för alla oss som vill ha mer spänning i tillvaron ... Läs mer

Anders Limpar kommenterar Masked singer rykten - "Är du Trollkarlen Anders?"

13 maj 2022

Anders Limpar kommenterar ryktena kring TV4 och deras program Masked Singer. Både juryn och tittarna är inne på att trollkarlen kanske kan vara Limpar. Hör vad han har att säga om ... Läs mer

Oddsen till Eurovision är här » Spana in Sveriges odds!

Eurovision närmar sig nu med stormsteg och det är dags att spana in hur stor chans Sverige och vinnaren Cornelia Jakobs har när det kommer till den stora finalen. Det är en härlig ... Läs mer