Speltips Los Angeles Kings - Montreal Canadiens

Bild från Bildbyrån

Vi siktar på målkalas på västkusten!

Två spelglada lag från olika sidor av Nordamerika möts på en behaglig hockeytid för oss svenska NHL-fans. 22:00 drabbar nämligen Los Angeles Kings och Montreal Canadiens samman. Jag tror på mycket mål då vi kan se målvaktsrotation och viss oskärpa i defensiven med tätt spelschema. Över 6 mål ordinarie tid spelas med 4 Units.

Los Angeles Kings kommer från en seger mot Anaheim Ducks med 2-5 på bortais. Laget är vässat i offensiven där Fiala, Byfield och Kopitar var målskyttar.
Kings går mot en bra säsong om de fortsätter på inslagna vägen. Laget ligger på en andraplats i Pacific Division efter Vegas och före Canucks.
De har en fin målproduktion, hela 72 mål har det blivit på 18 matcher. Ledare av interna skytteligan är veteranen Anze Kopitar och poängligan toppas av svenska kedjekompisen Adrian Kempe.

Om vi gör en överblick om motståndare ikväll Montreal Canadiens så tror jag de är ganska nöjda med poängskörd och spelet. Det finns helt klart talang i laget. Utmärkande är Cole Caufield, Nick Suzukio och Sean Monahan. Laget behöver för att nå slutspel nästan överprestera men allt är som bekant möjligt i hockey.

  • Speltips

Kings har roterat keepers och för spelet skulle Pheonix Copley (GAA 3,75) vara lämpligast, det bör man ha med sig vid insats. I Montreal finns Sam Montembeault eller Jake Allen som tänkbara för kvällen, för spelet kan den sistnämnda vara ”bäst”.

Jag spelar Över 6 mål i matchen ordinarie tid och förlitar mig på att Kings fortsätter producera och att uppstickarna Montreal Canadians har en bra kväll. Väl mött till ännu en härlig NHL-match under Thanksgiving.