Speltips Luleå - Rögle

Bild från Bildbyrån

Luleå är svårslagna på hemmaplan

Det är dags för omgång 2 i SHL och ett tippat toppmöte mellan Luleå och Rögle. Hemmalaget Luleå började säsongen på bästa sätt med att enkelt vinna mot HV71 på hemmaplan med klara 3-0. Förra säsongens silvermedaljörer ser stabila ut även i år och blir att räkna med. Även Rögle vann premiären, men först efter straffar med 5-4 hemma mot Brynäs. Nu väntar tuffare motstånd och mot Luleå borta tror jag man får svårt.

Luleå

Luleå slutade var som sagt i SM final ifjol, och man siktar dit även i år. Luleå är ett erkänt på hemmalag, och man spelar en tajt hockey. Man har behållit stora delar av truppen från ifjol, och spetsat lite med tex Leo Komarov, senast i ryska topplaget SKA St. Petersburg. Nu väntar Rögle hemma och jag tror på en ny 3-poängare för hemmalaget.

Rögle

Rögle tog sig till semifinal förra säsongen, och många trodde att man skulle gå hela vägen. Enligt mig hade man dock lite för tunn trupp, och det syns tydligt när man får skador. Även i år tycker jag Rögle är lite väl hypade, och jag tror inte speciellt mycket på detta laget. I premiären lyckades man till slut slå Brynäs med 5-4, efter straffar, men nu väntar betydligt tuffare uppgift.

Speltips

Förra säsongen när lagen möttes så vann man båda sina respektive hemmamatcher. Luleå såg stabila ut mot HV71, och man släppte endast 13 skott emot sig. Luleå är starka hemma och jag tror man vinner även denna match. Mitt speltips i matchen blir därför att Luleå vinner till oddset 2.15 gånger insatsen.

Lycka till!

/Åkesson