Speltips Manchester City - Aston Villa

Bild från Bildbyrån

Storseger för City mot Villa?

Trean ställs mot fyran i Premier League tabellen när Man City gästas av Aston Villa. De regerande mästarna har 5 poäng fler i tabellen och en match mindre spelad. Efter två raka kryssmöten kommer Pep Guardiola och hans gäng att vilja studsa tillbaka och hittat segerspåret igen.

MANCHESTER CITY

Det var bra många år sedan man misslyckades med att hitta nätmaskorna på Etihad. Oktober 2021, närmare bestämt, när det kommer till ligaspelet. Målkungen Erling Haaland (i bild) stoppades av Arsenal backarna William Saliba och Gabriel Magalhaes, även om norrmanen borde ha nätat vid ett öppet tillfälle.

Ännu är det ingen fara då serieledarna Liverpool FC har 3 poäng fler i tabellen. Men det gäller att inte tappa mer mark. Trots ett mållöst resultat mot Gunners har man 23 raka matcher, i alla tävlingar, utan förlust. Så formen är fortsatt på plats och man bör kunna slå en motståndare som Aston Villa utan bekymmer.

ASTON VILLA

Tränaren Unai Emery hade en kort formdipp med laget, som förlorade stort mot Tottenham och kryssade mot West Ham, innan de hittade rätt igen. I helgen blev det en 2-0 seger, men den kom hemma mot mittenlaget Wolverhampton Wanderers. Starkt jobbat!

I tabellen är laget hottat av just Spurs, som har 3 poäng färre och en match mindre spelad. Att kräva poäng mot ett av världens bästa fotbollsplan, på bortaplan dessutom, är att begära för mycket. De 13 senaste bortamöten mot City har slutat i nederlag.

MITT SPELTIPS

Gästerna kan komma till start utan anfallsstjärnan Ollie Watkins, 16 mål och 10 assist i ligaspelet, som klev av med skada sist. Vilket vore ett enormt avbräck. Oavsett så är mästarna revanschsugna och kommer att gå all-in. Då kan det mycket väl bli en seger med större siffror. Alltså, att handikapp linan på -1,5 mål i matchen täcks.

Mitt spel blir att Manchester City vinner över Aston Villa med fler än ett mål i marginal.

Oddsjämförelse Manchester City - Aston Villa