Speltips Manchester United - Brighton

Bild från Bildbyrån

Sjunde raka för Manchester United mot Brighton

I skuggan av de inledande åttondelsfinalerna i Champions League tar Manchester United emot Brighton i Premier League och för hemmalaget gäller det att lägga in en till växel för att nå nästa års Champions League.

Manchester United

Det har knappast blivit någon monstersuccé för Ralf Ragnick sedan han tog över som interimmanager efter Solkjaer men vissa saker har faktiskt blivit bättre. Man är betydligt mer svårslagna än tidigare och känslan av dagis är nästan borta. Ragnick känns som en betydligt större kravställare än Solkjaer och uteblivna prestationer får konsekvenser, i de flesta fall.

Där det dock fortfarande ser en aning vilset ut är kring lagkapten Harry Maguire som har allt annat än en bra säsong. I de senaste matcherna har hans prestationer nått botten och det sprider sig till övriga laget också.

Man kommer till matchen med tre raka 1-1 matcher mot Boro, Burnley och Southampton - knappast ett bra facit men spelmässigt har det inte varit fullt så illa som resultaten visar. Positivt är att lagets bästa spelare, Paul Pogba, är tillbaka och att det till slut verkar som att Jadon Sancho faktiskt börjar hitta rätt.

Brighton

Graham Potter fortsätter att göra ett strålande jobb med Brightons spel. Match efter match imponerar man till den grad att man inte längre borde bli imponerad längre. Tyvärr för Brightons del finns inte riktigt materialet för att göra resultat av prestationerna, något som blir tydligt lika ofta som spelet imponerar.

I sina tio senaste matcher har man endast vunnit tre matcher, mot Brentford, Watford och Everton. Enda förlusten kom dock mot Spurs på bortaplan i cupen. Hög spelmässig lägstanivå har gett Brighton en hög poängmässig lägstanivå och det är den största anledningen till att man nu krypit över mittensträcket och befinner sig på den övre halvan.

Nyckeln till Brightons relativa framgångar har även i år till stor del varit Bissouma tillsammans med Dunk och yttrarna Lamptey och Cucurella som båda orsakar stor skada för i stort sett samtliga försvar.

Speltips

En av världens bästa trupper som har otroligt svårt att få spelet att fungera mot ett budgetlag som över tid tagit enorma kliv. Det borde lukta skräll men jag tycker United har sett bättre ut och förtjänat klart mer än man fått med sig i de senaste matcherna och haft otroligt svårt att få utdelning på sina chanser. Med kvaliteten laget besitter är det dock något som omöjligt kan hålla i sig över tid. Nu får man möta ett Brighton som varken spelar snålt eller parkerar bussen utan kommer åka till Old Trafford för att spela fotboll och när man får hugg har man en tendens att bli "överexalterade" och lämna luckor bakåt - något Manchester United med Ronaldo, Sancho, Rashford och Fernandes älskar och är strålande på att utnyttja.

Sen 2017 har United vunnit 8 av 10 matcher och den senaste förlusten kom för över tre år sen och sedan dess har hemmalaget radat upp sex raka vinster. Jag tror det blir en sjunde.

Manchester United att vinna spelas till 1,78 gånger pengarna.

Lycka till!

Fler aktuella speltips

SpelstoppTipsterMatch/EventSpelOddsSpelbolagResultat
6 dec.
03:00
Calgary Flames - Arizona Coyotes
NHL
Spel: Calgary Flames -1,5
 
6 dec.
16:00
Marocko - Spanien
Fotbolls VM 2022
Spel: Spelbyggare: Spanien vinner, Spanien U13.5 fouls, Marocko Ö1.5 kort & Amallah över 1.5 fouls
 
6 dec.
16:00
Marocko - Spanien
Fotbolls VM 2022
Spel: Spanien över 5.5 hörnor
 
6 dec.
20:00
Portugal–Schweiz
Fotbolls VM 2022
Spel: Oavgjort halvtid – Portugal fulltid
 
6 dec.
20:00
Portugal - Schweiz
Fotbolls VM 2022
Spel: BLGM + över 6.5 hörnor
 
6 dec.
20:45
Dagens Trippel 6/12
Spel: Trippel
 
9 dec.
16:00
Kroatien - Brasilien
Fotbolls VM 2022
Spel: Vinícius Júnior Över 1,5 skott på mål + Över 1,5 mål match
 
9 dec.
16:00
Weimers VM-trippel
Fotbolls VM 2022
Spel: Trippel
 
18 dec.
22:00
Fotbolls VM 2022 - Argentina
Fotbolls VM 2022
Spel: Argentina vinner VM guld
 
24 dec.
11:00
Fotbolls VM 2022 - Serbien
Fotbolls VM 2022
Spel: Serbien åker ut i kvartsfinal
 
13 apr.
01:00
Vinnare av Pacific Division
NHL
Spel: Edmonton Oilers
 
6 maj
16:00
The Championship - Långtidsspel
Championship
Spel: Sunderland Top 12 finish
 
19 maj
20:00
Girona att åka ur La Liga 2022/2023
La Liga
Spel: Girona att åka ur
 
20 maj
20:00
Serie A - Långtidsspel
Serie A
Spel: Lecce ramlar ur Serie A
 
28 maj
16:00
Slår flest målgivande passningar i Premier League - Harry Kane
Premier League
Spel: Harry Kane slår flest målgivande passningar i Premier League - Ja
 
28 maj
16:00
Brentford att bli nedflyttade - Långtidsspel
Premier League
Spel: Brentford att bli nedflyttade - Ja
 
31 maj
16:00
Bundesliga - Skytteligavinnare
Bundesliga
Spel: Patrik Schick gör flest mål i Bundesliga - Ja
 

Fler spelnyheter & kampanjer

60x pengarna på Ronaldo ikväll? Upphöjt odds!

Fotbolls VM 2022 6 december 2022

TISDAG: Fotbolls-VM rullar idag vidare med de två sista åttondelsfinalerna. Då kommer Hajper med en fin kampanj där vi får 60x pengarna på att Ronaldo gör mål med huvudet och att ... Läs mer

Från 6 x till 25 x pengarna på Brasiliansk dubbel från Hajper!

Fotbolls VM 2022 5 december 2022

MÅNDAG: Brasilien tar emot Sydkorea i en färgsprakande match som ska ge oss ett till kvartsfinallag. Lagen kommer till denna match med olika erfaranheter. Brasilien åkte på sin ... Läs mer

Inför Brasilien - Sydkorea VM 2022

Fotbolls VM 2022 5 december 2022

Brasilien åkte på en chockartad förlust mot Kamerun senast. Men tog sig ändå vidare som gruppsegrare. För Sydkorea var det en riktigt urladdning mot Portugal. Dels vände man och ... Läs mer

Inför Japan - Kroatien VM 2022

Fotbolls VM 2022 5 december 2022

Japan tog sig vidare från den svåra Grupp E och slog därmed ut självaste Tyskland. Kroatien i sin tur gick stark i Grupp F och förlorade inte en match. Nu möts lagen här och i ... Läs mer

Betway boost: Upphöjt odds på Morata att göra mål!

Fotbolls VM 2022 4 december 2022

TISDAG: Spanien har charmat oss igen med stort bollinnehav och mycket mål. Totalt 9 mål blev det i gruppspelet varav Morata gjorde tre av dem. Detta som inhoppare. Nu är han ... Läs mer