Speltips Manchester United - Leeds

Bild från Bildbyrån

Sprakande tillställning att vänta

Manchester United mot Leeds på onsdag kväll bör kunna bli en riktigt sprakande och underhållande batalj. På det har vi en debuterande Sabitzer (väl?) som förmodligen lär vara vråltaggad på innermittfältet.

Speltips

Nu ska så Man Utd och Leeds Utd mötas två gånger på kort tid i ligan. Senast man möttes var i februari ifjol då Man Utd vann med 4-2 på Elland Road. Gången innan dess år 2021 vann så även de rödklädda med hela 5-1 på Old Trafford. Lite av en favoritmotståndare alltså i detta enormt prestigefyllda möte där Leedsfansen och Leeds som klubb som sådan håller denna matchen otroligt högt. Givet derbykänslan som lär infinna sig räknar jag med heta känslor och härlig kamp.

Det har inte undgått någon att Manchester United befinner sig i en fullständig kalasform och har tredjeplatsen för tillfället. I princip allt ser ut att stämma och Rashford svävar på moln. Givet formen man har och givet hur mycket denna match betyder, såväl prestigemässigt som för toppstriden så räknar jag med leverans på nytt från Manchester Uniteds sida. Visst är man försvagade av att Eriksen är långtidsskadad liksom att Casemiro plockade ett rött sist och är avstängd här. Likaså att lagets defensiv inte är topptopp. Men givet formen på de offensiva nyckelspelarna vill jag tro på en urladdning även denna match från Rashford och Bruno. Och Leeds är försvagade i och med skadan på Rodrigo.

Leeds föll med 1-0 borta mot Nottingham Forest sist och det visade sig direkt att man blir väldigt sårbara utan Rodrigo där uppe på topp som gick sönder häromsistens. Visst är Bamford tillbaka från skada igen och levererade ju matchen dessförinnan i cupen, men han är inte riktigt framme vid "normalform", dvs Bamford för två säsonger sedan. Aaronson helt ur form, Harrison lite dipp i form han med och Sinistierra kommer liksom Bamford från långtidsskada. Nej känslan är att stjärnorna inte riktigt står rätt för Leeds och deras offensive nyckelgubbar här. Gnonto har i och för sig sett pigg ut som ny på kanten där uppe och Rutter kanske kan bli något som nyförvärv med. Men här räcker man nog ändå inte till som sagt.

Jag tror på hemmaseger här. Samtidigt tror jag på en match präglad av känslosvall och derbykänsla. Och då jag iskallt räknar med att nyförvärvet Marcel Sabitzer kliver in från start när Casemiro saknas så bör nog österrikaren vara inblandad i en och annan dust och kunna dra på sig en foul. Sedan tror jag även vi kan förvänta oss offensiv leverans från denne som jag har förväntningar på- men här spelar jag endast på minst en orsakad foul.

Mitt kombinationsspel som plockas hos Unibet (bygg själv) lyder: Man Utd att vinna & Sabitzer ö 0,5 orsakad foul och betalar 2.25.