Speltips: Manchester United - Manchester City 6/11 "Om The…
Speltips Manchester United - Manchester City

Bild från Bildbyrån

Om The Manchester Derby på Old Trafford

Premier League-helgen smygstartar visserligen på fredagskvällen när Southampton tar emot Aston Villa men känslan är ändå att den kickar igång lördag förmiddag, 13.30, på Old Trafford när Manchester United tar emot Manchester City.

Det är två lag med lite tveksam form och halvknackig resultatrad bakom sig men som lär se matchen som en möjlighet att få fart på säsongen igen.

United

Det börjar kännas tröttsamt att benämna Solkjaer som katt för nu måste det vara betydligt fler än nio gånger han överlevt vad som såg ut som omöjliga lägen. Man inledde säsongen bra och resultaten trillade in men ganska snabbt kändes det som att man satt sig i en sits där man för ofta spelar för dåligt för att det ska vara hållbart. Man har visserligen kvar en otrolig styrka i att man lyckas vända matcher. Gång på gång ser det kört ut och gång på gång kommer man igen och avgör sent. Detta är givetvis en styrka men också lagets största problem, att det krävs underläge och alltid individuell briljans för att man ska bryta ner lag.

Senast mot Atalanta var man matchen igenom det något sämre laget även om historieskrivningen blivit lite väl extrem i Atalantas fördel. Man visar dock återigen vad så pass mycket indivuduell skicklighet kan göra och när man återigen kvitterade sent kändes det knappast som en överraskning.

I ligaspelet har man redan halkat efter och är åtta poäng efter Chelsea i toppen, dock bara tre efter City.

City

Ja, man är bara tre poäng före United i tabellen efter chockförlusten senast mot Palace, ändå är såklart känslan att de här lagen inte kommer hålla jämn takt säsongen igenom.

Visst, man förlorade även mot West Ham i ligacupen och krysset mot Southampton var knappast något man räknade med men utöver det har man, som vanligt, imponerat stort. Man har kört över det mesta och ganska ofta sett ut som den maskin man varit de senaste åren. Det som saknas är dock fortsatt en riktigt vass nr 9. Man lider inte så mycket av det när man kan dominera fritt och skapa chans på chans men i mer tillknäppta matcher är det tydligt att man dels saknar en referenspunkt och framförallt alldeles för ofta blir lite väl mjuka runt offensivt straffområde.

Trots att man dominerat det mesta hittills finns en hel del sparkapital. Bernardo Silva är tillbaka på nivån han höll för ett par år sen och Foden har börjat hitta rätt men det finns betydligt mer att hämta ifrån De Bruyne, Grealish, Sterling, Dias och Rodri. När även dessa får upp ångan kommer City återigen bli väldigt svårslagna.

H2H

På Old Trafford: 0-2, 0-0, 2-0, 1-3, 0-2.

Speltips

Känslan är att man flera gånger gått in i den här matchen och tänkt att, detta kommer City leka hem, för att sedan se första 20 minutrarna och gå all in. United har dock, som sagt, en otrolig styrka i att hitta tillbaka in i matcher och ofta har det snarare blivit United som tagit fart från dessa matcher. Trenden på Old Trafford är dock tydlig. United har vunnit en, City tre, av de fem senaste matcherna.

Man tänker ju såklart att United borde ha lärt sig av sina misstag mot Liverpool där man blev hårt straffade och istället välja att spela lite lägre och kontra. Så kommer det säkerligen ofta att se ut men på grund av Citys skicklighet snarare än taktik från United. Jag tror nämligen att United återigen kommer att försöka ta spelet dit City är svagare, nämligen egen tredjedel. Jag tror att man kommer att vara lite för stolta, lite för nostalgiska kring vad United borde vara och hur man bör spela och försöka gå toe to toe med City. Det kan man när man är i form, det kan man dock inte nu. Det är jag övertygad om.

Jag tror vi får se en riktigt underhållande match, en match där det är alldeles för mycket offensiv kvalitet för att följa mönstret där vi 4/5 senaste matcherna sett något av lagen nollade, dels på grund av kvaliteten men framförallt för att inget av lagens försvarsspel sitter ihop ordentligt. Varken kollektivt eller individuellt.

Jag tror vi får se både De Gea och Ederson plocka bollar ur nätet men där den förstnämnda får göra det oftare. Båda lagen gör mål men City vinner spelas till 3,15.

Lycka till!

Fler aktuella speltips

SpelstoppTipsterMatch/EventSpelOddsUnitsResultat
17 maj
13:30
Thanasi Kokkinakis - Fabio Fognini
Eliteserien
Spel: Thanasi Kokkinakis vinner matchen.
 
17 maj
20:45
Southampton - Liverpool
Premier League
Spel: Antal avslut av spelaren (Diego Jota) - Över 2.5
 
18 maj
03:30
Colorado Avalanche - St Louis Blues
NHL
Spel: Colorado
 
18 maj
21:00
Eintracht Frankfurt - Glasgow Rangers
Europa League
Spel: Eintracht Frankfurt lyfter bucklan
 
19 maj
20:45
Everton - Crystal Palace
Premier League
Spel: Everton vinner
 
19 maj
21:00
Aston Villa - Burnley
Premier League
Spel: Burnley vinner
 
22 maj
20:00
Osasuna - Mallorca
La Liga
Spel: Osasuna vinner
 
29 maj
13:30
Nottingham flyttas upp
Championship
Spel: Lag flyttas upp - Nottingham
 
13 juni
00:00
Vinnare NHL
NHL
Spel: Edmonton vinner
 
15 juni
05:45
Vinnare Eastern Conference
NHL
Spel: Florida Panthers
 
30 juni
01:00
NHL 2021-22 Stanley Cup-vinnare
NHL
Spel: Colorado Avalanche
 
1 juli
00:00
Tampa Bay
NHL
Spel: Tampa Bay vinna östra konferensen
 

Fler spelnyheter & kampanjer

Lets Dance final 2022 - Odds, Analys & Tips!

Let's Dance 16 maj 2022

Det är dags för final av Lets Dance 2022 och allt står mellan två finalister! Läs allt om Lets Dance finalen här. Läs mer

Spela Revanschen hos Snabbare - 800 kr gratisspel!

13 maj 2022

Som ny kund hos Snabbare kan du nu få en andra chans! Sätter du inte ditt första spel så får du en ny chans. En optimal bonus för alla oss som vill ha mer spänning i tillvaron ... Läs mer

Anders Limpar kommenterar Masked singer rykten - "Är du Trollkarlen Anders?"

13 maj 2022

Anders Limpar kommenterar ryktena kring TV4 och deras program Masked Singer. Både juryn och tittarna är inne på att trollkarlen kanske kan vara Limpar. Hör vad han har att säga om ... Läs mer

Oddsen till Eurovision är här » Spana in Sveriges odds!

Eurovision närmar sig nu med stormsteg och det är dags att spana in hur stor chans Sverige och vinnaren Cornelia Jakobs har när det kommer till den stora finalen. Det är en härlig ... Läs mer

Topp 10 Bonusar för Fotbolls-VM 2022

Fotbolls VM 2022 12 maj 2022

Fotbolls-VM 2022 är snart här! Med ett stort mästerskap som VM kommer det ofta flertalet fina kampanjer, bonusar och erbjudanden från spelbolagen. I denna artikel går vi igenom ... Läs mer