Speltips Matchserie: Colorado Avalanche - Seattle Kraken

Bild från Bildbyrån

Fördel mästarna mot debutanterna!

I matchserien mellan Colorado Avalanche och Seattle Kraken tycker jag det är klar fördel för ett rutinerat Colorado. Mitt tips blir att Avalanche vinner denna matchserie med minst två matchers marginal.

Vi befinner oss i Western Conference där Colorado Avalanche blev lottade emot Seattle Kraken. Det är med andra ord fjolårets mästare som möter den nya NHL-Franchisen i deras första slutspel.

Nu är det ju så att Kraken har spelare som spelat slutspel förut, men jag tycker flera saker pekar på att Colorado kommer vinna denna matchserien ganska enkelt.
Avalanche har fått igång sina målskyttar, jag tänker främst på Nathan MacKinnon 42 mål och 111 poäng (på 71 matcher) och interna skytteligaledaren Mikko Rantanen 55 mål.

Defensivt ser det bra ut. Tycker att båda målvakterna Alexandar Georgiev GAA 2,53 och Pavel Francouz GAA 2,61 (16 matcher) står sig bättre i konkurrensen emot Krakens Grubauer och Jones.

Det man ska vara uppmärksam på främst i skadefronten hos Colorado Avalanche är status på stjärnbacken Cale Makar (66 poäng) som haft och har sviter av en huvudskada.

Det ska givetvis bli spännande att se hur Kraken reagerar på cupmatcher. De kommer in i slutspelet med lite sviktande form och två förluster emot Vegas Golden Knight, medan Colorado kommer till slutpelet med en fin spurt i 9 poäng senaste fem matcherna.

Första omgången spelas med start (19/4) svensk tid klockan 04:00 och rullar sedan på under veckan och helgen etc.

Mitt tips blir att Colorado Avalanche vinner matchserien emot Seattle Kraken med -1,5 matcher till oddset 1,70.