Speltips Minnesota Wild - Washington Capitals

Bild från Bildbyrån

Målglatt när Wild tar emot Capitals!

Vi får en spännande match på bästa sändningstid söndag kväll klockan 19:00 svensk tid mellan Minnesota Wild och Washington Capitals. Hemmalaget har gått från att spela en målsnål och tät hockey - till att i stort bjuda på målglada tillställningar. Denna förvandling hoppas vi består och jag lägger ett överspel i matchen.

Sedan Minnesota Wilds stjärnforward Kirill Kaprizov blev skadad så har laget som sagt gått igenom en förvandling vad det gäller spelstil.
Innan var de ett av ligans målsnålaste lag - och efter har trenden varit att det blivit böljande matcher som varit ganska målrika. Vi kan titta på tidigare resultat som 2-5 vinst mot Sharks, 4-4 Ot förlust mot Arizona och 5-8 vinst mot Blues och nu senast 2-5 förlust mot Boston.
Kul kuriosa är att i matchen mot Blues gjorde svenskarna Joel Eriksson Ek, John Klingberg och Oskar Sundqvist mål.

  • Capitals kämpar för slutspel

Washington Capitals spelar just nu med höga krav på sig. De är i närheten av att nå en Wild Card-plats men måste leverera i varje kommande match.
Laget har sin storskytt Alex Ovechkin 37 mål i bra form. Dessutom levererar nyckelspelare som till exempel T.J. Oshie 18 mål, Tom Wilson och Evgeny Kuznetsov.
I laget finns också offensiva backar som till exempel (i tidigare tips nämnd) Rasmus Sandin (ny från Leafs) och Trevor van Riemsdyk 23 poäng.

Tillgängliga målvakter är Darcy Kuemper och Charlie Lindgren (båda kring 2,7 i GAA).
Capitals har senaste fem matcherna 17:18 i målskillnad och fem poäng in på kontot.

Ja som sagt här så är det i mina ögon ett möte som har potential att bli en målrik match. Mitt spel blir därför Över 5,5 mål ordinarie tid till oddset 1,68 hos Expekt.