Speltips Montréal Canadiens - Tampa Bay Lightning

Bild från Bildbyrån

Överspelet lockar med trött bortalag

Vi har ett möte i Atlantic Division mellan Montréal Canadiens och Tampa Bay Lightning. I många säsonger har det varit stor skillnad lagen emellan, men framförallt har Canadiens höjt sig denna säsong. Tampa spelar ett annat spel på bortais och jag tror vi kan se en målrik match framför oss.

Montréal Canadiens har kämpat i många säsonger för att få fram en trupp som har ett spel som kan konkurrera. Det anrika kanadensiska laget var i final 2020/21 men har sedan dess missat slutspel - kanske är det deras år i år.
Laget spelar bra på hemmais. Laget har 8 av 12 poäng där men lite anmärkningsvärt en minusstatistik i målskillnad. Sean Monahan är främst målskytt och Cole Caufield leder poängligan.

Tampa Bay Lightning är också ett av ligans bästa hemmalag (rankade 3.a i ligan). Men nu är det en road-trip som gäller och på bortais är laget lite mer sårbart.
De har inte fått defensiven att stämma och trots att de presterat 21 mål framåt på 6 matcher så har de släppt in hela 28 mål på bortaplan.
Nikita Kucherov är framträdande, han har gjort flest mål och leder poängligan. Jonas Johansson har stått flest matcher med sina 10 stycken och har ett GAA på 3.17.

Alla vet vad Tampa går för och Montréal Canadiens kan ses som en uppstickare även i den här matchen. Jag tror vi kan se en målrik match framför oss då vi har ett lite tröttare bortalag som kämpar med formen och ett piggt Canadiens som alltid går för det. Jag lägger över 6,5 mål inklusive förläning med 5 Units.