Speltips Nashville Predators - Colorado Avalanche

Bild från Bildbyrån

Något har hänt i Colorado!

Som rubriken säger så har det skett något av ett förvandlingsnummer i Colorado Avalanche. Från bleka och mållösa bortamatcher till sprudlande spel och fullt av pytsar i målprotokollet. Med ett hemmalag i form tror jag vi får en målrik match natten till tisdag och mitt tips blir över 6,5 mål inklusive förlängning.

Colorado är ett mästarlag och de har höga krav på sig. Med all rätta då de har en fin trupp med gott om duktiga ishockeyspelare.

Nu reser de till Nashville för ett divisionsmöte i Central division mot Predators. Senaste bortamatchen städade Colorado av inga mindre än Dallas Stars (som de tampas med om topp-placerinen i divisionen) med 3-6, och dessförinnan så vann de över Seattle Kraken med klara 1-5.

Nyckelspelare för Colorodo är MacKinnon, Rantanen (tyvärr är Artturi Lehkonen skadad) och så världsbacken Cale Makar som också leder poängligan med 4 mål och 20 assist.

  • Hemmalagets trotjänare

Nashville Predators har också det bra ställt på forwardssidan. Flest mål har veteranen i NHL Ryan O'Reilly gjort med sina 8 mål, tätt följt av Predators svenska stjärna Filip Forsberg med sina 7 mål.

Hemmalaget vilade målvakten Juuse Saros mot Chicago Blackhawks lördagkväll. Troligen är det Saros som roteras in, givetvis en utmaning för Colorados anfall. Men Saros har inte riktigt kommit upp i samma standard som tidigare säsonger, tittar vi statistiskt så är det 3,23 i GAA mot ett snitt över säsongen 22/23 på 2,69.

  • Speltips

Jag väljer målspelet då båda lagen visar form. Colorado ska vara huvudet högre på en bredare trupp, men hemmalaget har visat bra slag senaste tiden. Tipset blir över 6,5 mål inklusive förlängning i matchen.