Speltips Nederländerna - Ecuador

Bild från Bildbyrån

Gruppens toppmöte

Såväl Holland som Ecuador fick med sig segrar från premiären. Hur präglar det den andra matchen i gruppen?

Speltips

Jo jag säger Holland och inte Nederländerna. Holland gick på halvfart i premiären men lyckades lösa vinsten ändå. Depay blev inte startklar men tillräckligt fit för att inleda bänk och hoppa in med halvtimmen kvar- vi kan väl räkna med starten på honom denna gång? Holland gjorde det ändå bra som höll Senegal borta från de riktigt farliga lägena men framåt tycker jag vi hade kunnat önska oss mer. Tror på bättring i det avseendet nu när nämnde Depay lär få fler minuter och då man kanske kan spela mer avslappnat efter att gruppens "svåraste" match är avklarad och premiärnerverna bortblåsta. Är inne på seger för de orangea men lockas egentligen mer av hörnspel i deras favör. Man löste hela 7 hörnor mot Senegal och här tror jag det kan bli fler, då jag tror Ecuador kommer krypa ihop mer och spela mer defensivt (givet sin premiärseger i ryggen) än vad Senegal gjorde. Nog kan även Ecuador stå upp tillräckligt bra mot Holland för att ett eventuellt avgörande för oddsfavoriten dröjer först till andra halvlek- och det är ju även det bra för ett hörnlir.

Som sagt tror jag att Ecuador kommer kliva ut försiktigt här och vara supernöjda så länge det står 0-0, givet den poängbuffert man nu skapat sig. Ecuador är även ett försvarsstarkt lag och inför VM radade man upp hållna nollor i träningsspelandet och löste alltså ytterligare en hållen nolla i VM-premiären. Man kommer nog inte ha några som helst problem med att Holland är spelförande, och förlita sig på uppstick på targetgubben Enner Valencia som kan stångas ensam på topp. Bör som sagt kunna bädda för hörnor för Holland. Men jag tror även det bäddar för ett gäng regelöverträdelser för Ecuadors del. Mot Qatar stod man för 15 regelöverträdelser/fouls. Nog ska det kunna bli än fler än så när motståndarna heter Holland? Åtminstone minst 14 till antalet?

Min matchens fräckis blir ett kombinationsspel hämtat hos Expekt som lyder: Nederländerna över 4,5 hörnor & Ecuador över 13,5 utförda fouls och det får vi hela 3.80x betalt för!